Internet trafiğinin sadece %25i www....

0
sundance
Bigblueball.com´da yeralan bir habere göre Internet trafiğinin %75´i browser dışı bağlantılardan oluşuyor.

Herne kadar Windows Media Player, AOL Messenger, MSN ve Yahoo Mesenger´ın en çok kullanılan yazılımlar arasında olduğu belirtilen araştırmada [bence] p2p yazılımalarına gereken değer verilmese de sonuçlar düşündürücü.

İlgili Yazılar

Türk Telekom´dan Yeni ADSL İhalesi

o_ozardic

Türk Telekom A.Ş. (TT) ikinci ADSL ihalesi için ön yeterlilik ilanına çıktı. 200 bin port olacağı bildirilen ihaleye katılmak isteyenler ön yeterlilik belirlemek üzere 6 Haziran 2003’e kadar başvuru yapacaklar. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunanlara davet mektubu gönderilecek ve istekliler test aşamasın çağrılacaklar. Testten geçen şirketlerden ise fiyat istenecek. Ön yeterlilik mektubu, 400 milyon TL karşılığında TT’den alınabilirken ayrıntılı bilgiye http://www.malzeme.telekom.gov.tr/xdsl/ilan.htm adresinden erişmek mümkün.

Internet mi, o da ne ?

sundance

Cezayir depreminde 2000'e yakın insan ölmüşken, Telekom sayesinde biz depreme Internet Depremi ismini bile koyduk :(

Geçen haftaki deprem sırasında Türkiye'nin de toplam 1Gbit'lik bağlantısının geçtiği sualtı hatları kopmuş ve KabloNet aboneleri başta olmak üzere yurt genelinde ciddi bir Internet sıkıntısı başgöstermişti.

Son alınan haberlere göre problemin giderilmesi için bir gemi yola çıkmış. Bu geminin problemi çözmesi bir miktar zaman alabilirmiş, bu sebeple en azından Yunanistan üzerinden 622Mbitlik bir hattın devreye girmesi için bir hareket başlatılmış.
Mevcut hat kullanımını buradan takip edebilirsiniz.
Not: Çöl Fırtınası harekatı sırasında Irak'ın Internet'i kesilmemişti.

Virüste 2001´in Top 10´u...

esse

www.sophos.com; 2001 yılının en popüler virüsünün Nimda olduğunu açıklamış. Bu adresde yeralan bilgiye göre, Sophos'un ''destek masalarına'' en çok Nimda virüsü ile ilgili şikayet gelmiş. Tüm şikayetlerin yüzde 27'si Nimda'ya ait olurken, Sircam virüsü yüzde 20 oranında şikayet almış. Söz konusu sitede, Sophos'un teknoloji danışmanı Graham Cluley'in, ''Eylül ayında ortaya çıkan Nimda hala destek masamızı en fazla meşgul eden virüslerin başını çekmekte. Nimda'nın bu kadar etkili olmasının nedeni, bilgisayarları birçok yoldan enfekte edebilmesi. Gelecek günlerde de ortaya çıkacak virüslerin Nimda gibi birçok alternatifi kullanabilecek kapasitede olacağına inanıyoruz.'' sözlerine de yer verilmiş.

Napster alternatifleri ister misiniz ?

sundance

Napster da artık aradığınızı bulamıyor musunuz ? Ya da `illa da Metallica indirecem` diye tutturanlardan mısınız ?

O zaman UnderGroundOnline`ın Napster alternatifleri yazısı tam size göre.

Benim tavsiyem Hotline, kurun kurdurun bize haber verin trade edelim :)

Youtube'dan Kötü Niyete Karşı 'Video Tanımlama Aracı'

anonim

Ülkemizde yasaklanma sebepleri ve yöntemleri tartışıladursun, Youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde yer alan ve yasal olmayan nitelikteki içerikle nasıl mücadele edileceği Internet'in anavatanı ABD'de de önemli bir konu.