İntihar.ppt

0
sundance
Proje yöneticisi Ron Butler Şubat 2005'de geride 48 slaytlık bir PowerPoint sunumu bırakarak intihar etmiş!.

Otuzbir yaşında (fotoğraf en az kırk gösteriyor) intihar eden Butler'ın son notu olan sunumdan bazı bölümler haberin içinde yeralıyor. Çok emek harcanarak hazırlandığı söylenen sunumun tamamını çalıştığı şirket "keşke imkan olsa da yayınlayabilsek" diyerek yayınlamamış.
Bir filmde seyretmiştim sanırım, beş sene boyunca kendini vuracağı silahı her gece yarım saat üzerinde çalışarak yapan bir adam vardı.

Düşünsenize bir, allah bilir ne kadar saçma sapan, bir üst düzey yöneticinin "yahu biz yanlış hesaplamışız" demesiyle unutulup gidecek bir proje için çalışırken intihar eden bir adam.

"Mutluluk, yerine getirilmiş sorumluluktur" demiş antik yunandan birileri. Fight Club'da anlattığı gibi, artık kariyerimiz, mutluluğumuz, başarımız, zaman zaman yaptığımız PowerPoint sunumunun şablonu ya da arka plan rengi ile, ya da yöneticimizin midesindeki ekşime ile bağlantılı. Vs. vs. vs.

Neler düşündünüz? Peki bu bir şaka ise? Ne farkeder bir de bunu düşünün. Ve sonra böyle bir şaka yapan birilerinin ruh halini...

Size de b*ktan bir dünyaymış gibi geldi mi?

Görüşler

0
ttk
Haberi veren sitenin adı biraz garip. Şaka mı sahiden bu haber ?
0
sundance
Evet şaka. Ne biçim bir şaka derseniz, artık insanları insan gibi şaka kesmiyor, o biçim şaka.

TheOnion, Amerika'da sokakta bedava yayınlanan bir gazete ve bu tür "ulan hakkaten şaka mı?" türünden haberleri ile ünlüymüş (Kaynak: Oktay)
0
ttk
Çok biçimsiz bir şaka imiş. Artık ölçüyü kaçırmışlar, bizim buralarda da moda olmaz umarım.
0
bm
Çok biçimsiz bir şaka imiş. Artık ölçüyü kaçırmışlar, bizim buralarda da moda olmaz umarım.

Bizim buralarda basinimiz ben kendimi bildim bileli bol bol saka yapiyor. Saka oldugunu biliyorlar mi bilmiyorum. Ame herneyse bu ithal edilecek birsey degil, biz bin kere basariz o konuda.

0
darkhunter
B*ktan bir şaka. Hoş gerçekleşen örnekleri de yok değil ( http://www.cbsnews.com/stories/2002/07/10/tech/main514673.shtml )

Kısa birşey daha : http://www.informationweek.com/forum/showReplies.jhtml?fid=601006&tid=82400001

Evet, hayatın anlamı kayboluyor...
0
simor
Fotoğraf da özenilmeden yapılmış bir montaj.
İşin şaka olduğunu anlamadan evvel garipsemiştim :)
0
pirx
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=the+onion
0
anonim
The Onion yıllardır super yaratıcı "saka" haberlerini gercek bir gazete ciddiyetinde yazmayı basarabilmis bir "sey". Orada sakanın olcusu yoktur. sumum cok ciddidir.

Benim okuduklarım arasında favorim.

"Isa Musluman oldu"
http://www.theonion.com/content/node/29540
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelecek Üzerine Serbest Bir Yazı

MultiServis

(Ed:MultiServis arkadaşımız, beyin cimnastiği yaparak, günümüz, beliren alametler ve gelecek hakkında güzel bir serbest yazı ortaya koymuş, umarız beğenirsiniz.)

`Aklımızın aldığı veya alabileceği herşeyi yapacağımız günler ne zaman gelecek ve bu günler geldikten sonra dünya hangi yöne gidecek? Farketsenizde farketmesenizde birileri geleceğin dünyasını, yani yaşam sınırlarınızla oynuyor. Artık 10 sene önceki öngörüler günümüzü anlatmakta yetersiz kalmıştır. 10 - 15 yıl önceki kalsik yaşam tarzınıza ne olduğunu farkettiniz mi?

İnternet ve eğitim

larweda

Eğer öğrenciyseniz, okulda size verilen ödevleri yaparken internet'in nimetlerinden bol bol faydalanıyorsunuzdur. Hatta verilen ödevin çözümünü zahmetsizce hazır olarak internette biryerlerden bulabilmeniz bile çok çok mümkün, hatta bu internetin en temel güzelliklerinden de biri. Ancak eğer öğretmenseniz, ödev verdiğiniz zaman öğrencilerin verdiklerinin bir çalışma sonucu mu olduğunu, yoksa başka bir ödevden kopyalama sonucu mu olduğunu bilememe gibi bir riskiniz var. Sonuçta ödevler öğrenciler araştırsın, kafa patlatsın, birşeyler öğrensin diye veriliyor, internet'ten çözümü afırttmak :) da istenen bir durum değil. Bu durumu gören girişimci bazı arkadaşlar, bir çözüm bulmak yoluna baş koymuşlar, sonuçta da internet teknolojisinin ortaya çıkardığı yepyeni bir hizmet alanı ortaya çıkmış. Sonuçları da gerçekten şaşırtıcı.

Dejenere Günlük...

parsifal

Gelen bir linkle irkildim!!!e-gunluk

Yazıyorsun günlüğü, giriyorlar okuyorlar...
Hatta en çok okunan günlükler diye top 10 bile yapmışlar.
Tabi bütün günlükler tüm okuyuculara açık değil. Fakat açık olanlar var. Gir istediğin günlüğü oku. "Kapı deliğinden gözetlemek" veya "duvara bardak dayayıp komşuyu dinlemek" gibi bir şey.
Benim bildiğim günlük kutsaldır. Sırlarını paylaşırsın falan...
O da bekaretini kaybetmiş, dejenere olmuş...

IRC mi IM mi?

sundance

Afternet.org'da yayınlanan bu makale eski dost IRC'nin hala ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kişiselliğin gün geçtikçe daha çok pompalandığı günümüzde IRC, yeni arkadaşlar edinme, sohbetlere sadece dinleyici olma, bilgileri paylaşma gibi bir çok konuda IM'e üstünlük sağlamakta.

Ama belki de en önemli kısmı meşhur Third Place kavramının Internet'teki en önemli dayanağı olması.

Sanal Dünya Yalanmış Meğer

mambo

Bu sabah kahvaltımı yaptıktan sonra gazeteyi okumaya başladım. Sabah gazetesinde Sanal Dünya Yalanmış haberi gözüme çarptı. Haber de bir bayanın chat yolu ile evlenme çabaları, başarısız oluşu vede Türkiye şartları malum olduğu üzere internet sapıklarıyla ilgili başından geçenler anlatılıyor.
Ayrıca aynı sayfada bu yolla mutluluğa ulaşan bi çiftinde röportajı var. İşte internet ve çöp çatanlık hakkında öğrenmek istediğiniz herşey bu haber'de....