ipcop 1.3.0 çıktı

0
raistlinthewiz
Geniş kullanımı olan ve bir smoothwall varyantı olan ipcop'un 1.3.0'ı çıktı. Bir önceki 1.2.0 versiyonu kernel 2.2 ve ipchains içeren ipcop'un bu versiyonunda kullanıcıyı bekleyenler:
- Kernel 2.4
- iptables desteği
- Yeni DSL modemlere destek

Daha fazla bilgi için http://www.ipcop.org

Görüşler

0
anonim
rica etsem bu program için Türkçe olan bir sayfa biliyorsanız adresi yazarmısınız? Teşekkürler... Ve downloadlarda bir tek ISO dosyası var, bunu indireceğiz ama sonra ne yapacağız :( ?
0
terapi
Bu iso dosyası nero veya iso yazma yeteneğine sahip bir program ile cd yazılıyor. Sonra firewall olarak kullanılmak istenen makina bu cd ile boot ediliyor.

Kurulum işleminde yanlış hatırlamıyorsam Türkçe desteği de vardı.

Forum'da bu firewall ile ilgili (eski sürüm) benim sorduğum bir soruya gelen yorumlardan çıkardığım sonuç : En güzel firewall kurallarını benim yazdığım ve bildiğim firewall

Not : Yine de dayanamayıp indirdim. Şu anda CD'ye yazıyorum. Yine de bir kurup gözden geçireceğim.
0
backroad
Önce iso dosyasını cd ye yazman lazım, bunun için nero da kalıbı diske yazdır diye bi seçenek var onu kullanıyorsun, boş cd yi cd writer a takıp neroda kalıbı diske yazdır dedikten sonra, iso dosyasının yolunu belirtip yazdır diyorsun hepsi bu
0
sundance
Vayyy süpermiş. Sonunda IP Tables desteği geldi ya, yaşasın...

Yine de belki de şuna da bakmak istersiniz. Pebble, Debian Woody tabanlı bir küçük firewall dağıtımı 16Mb içinde barındırdıkları ise gerçekten takdire şayan

0
raistlinthewiz
bunu inceleyecegim..
0
pulsar
Kernel 2.4 desteğini epeyce beklemiştik. Fena olmadı kanaatindeyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nvu Web Geliştirme Yazılımı Artık Türkçe

tetir

Linspire tarafından desteklenen Nvu web geliştirme yazılımının yerelleştirme çalışmaları Erkan Kaplan ve Serdar Soytetir tarafından sonuçlandırıldı. Linux ve Mac ortamları için hazırlanan Türkçe paketler ve eklenti olarak kurulabilen dil dosyası (xpi) burada:
Linux için Türkçe Paket
Türkçe Dil Dosyası
Mac için Türkçe Paket

Mandrake, Conectiva'yı Aldı

anonim

Fransa merkezli Linux geliştiricisi Mandrake, Güney Amerikalı Conectiva'yı kendi gücüne kattı. Birleşme sonucu bir kaç işe odaklı daha büyük bir GNU/Linux geliştiricisi ortaya çıkmış oldu.

Microsoft´un Şubat 2001 Raporuna cevap yazıldı !

urxalit

Son yıllarda Microsoft'un Linux aleyhine çeşitli kampanyalarına şahit olmaktayız. Bu da göstermektedir Linux, Microsoft için çok ciddi bir rakip olmaktadır.

Bu çalışmamız özelde Microsoft Corporation'ın Şubat 2001 de yayınladığı rapora ve genelde tüm Microsoft iddialarına yanıt niteliğindedir. Bu nedenle cevaplar verilirken, Microsoft'un iddialarında kullandığı POS makineler ve perakende sektörü düşünülmüştür.

Linux 2.6´nın Harika Dünyası

FZ

Linux çekirdeği 1991 yılında Finlandiya´lı Linus Torvalds tarafından yüksek lisans projesi olarak başlatılmış, Minix benzeri bir işletimi sisteminin 80386 işlemcili PC´ler üzerinde çalışması hedeflenmişti. Linus´un bu proje için aklına gelen ilk isim Freax idi ve neyse ki bundan çok kısa sürede vazgeçti. Çekirdeğin ilk kararlı sürümü olan Linux 1.0, Mart 1994´te dünya kamuoyuna açık kodlu ve bedelsiz olarak sunuldu. O sırada resmen sadece i386 mimarisini ve tek işlemcili makinaları destekliyordu.

Sene 2003, yaklaşık 9 yıl sonra Linux 2.6 binlerce gönüllü ve çalışkan yazılım ve donanım uzmanının çabaları sonucunda yine kamuoyuna sunulmak üzere.

Tarihi bir gün!

sundance

Dün (22 Mart 2004 günü), Türkiye´nin önde gelen gazetelerinden Milliyet´te tam sayfa Linux International´ın ilanı yayınlandı.

MS´a yakınlığı ile bilinen Doğan Grubu´nun önde gelen gazetesi olan Milliyet´te yayınlanan bu ilanda ´Linux ve Açık Yazılımlar´ kullanımının neden daha güvenilir, daha geliştirmeye açık ve daha ucuz olduğu anlatılıyor. Dahası, ´Siz isterseniz bunu devrim diye adlandırın, biz basitçe özgürlük diyoruz´ ibaresi geçiyordu. İlanı veren ise Linux International adına http://www.acikyazilim-turkiye.org

Çerçeveletip duvrarıma asmayı düşünüyorum, sanırım taşlar yerinden oynuyor.