İstanbul Sendikalı Bilgi Üniversitesi Açık Hava Dersleri II

0
anonim
İSTANBUL SENDİKALI BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
YAZ OKULU PROGRAMI
AÇIK HAVA DERSLERİ-II


Dersin Adı: “Niçin Sendika?”
Dersin Kodu: Sendika 102
Dersin Tanımı: “Niçin Sendika?” sorusuna verilecek tüm cevaplar, deneyimler, kanıtlar yer alacak bu derste. Gelin anlatın, sizin de bir bildiğiniz vardır elbet!

Katılımcılar: Ömer Laçiner (Yazar), Arzu Çerkezoğlu (DİSK/DEVSAĞLIK-İŞ) Murat Özveri (SELÜLOZ İŞ), Chris Stephenson (Bilgi Üniversitesi), Bülent Bilmez (Bilgi Üniversitesi)

Yer: Santral-Çimen Kampusü
Tarih: 1 Haziran 2010 Salı
Saat: 17:00-19:00

Not: Bu dersler “açık ders” formatında yapılacaktır. Herkesin katılımına açıktır, ücretsizdir, kayıt gerekmemektedir, sınav yoktur!
Akademide Sendika Kurduk. Şimdi de Sendikada Akademi Kuruyoruz

“Nasıl Bir Bilgi?” diye sordu geçen hafta Murat Belge, Nazan Aksoy, Murat Paker ve Erol Katırcıoğlu.

Nedir üniversite, nasıl olmalıdır sorusuna verilen ortak bir cevap vardı aslında: “Kişinin kendini gerçekleştirmesinin aracıdır üniversite.” Peki ama nasıl? Bilginin piyasa değeri yanında bu sözün hükmü var mıdır? Piyasa karşısında bizim gücümüz nedir?

Bütün cevaplar birleşip tek bir soruya döküldü: “Sahi, niçin sendika?” Herkes, farklı cevap verecektir bu soruya. Ama cevaplar değil, sorular birleştirir çoğu kez bizi. Bakmayın söylenenlere siz, aslında başlangıçta söz değil, soru vardı ve her soru hep “daha iyi”yi isteyenlerin, görünenle/verilenle yetinmeyip hakikatı arayanlarındı: “Niçin Sendika?”

Ömer Laçiner, Arzu Çerkezoğlu, Murat Özveri, Chris Stephenson ve Bülent Bilmez soracaklar soruyu. Katılın cevaplayalım. Çünkü, herkesin bir “çünkü”sü vardır.

İlgili Yazılar

Gezici Linux Seminerleri başlıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde düzenlediği gezici linux seminerleri yaz döneminin ardından tekrar başlıyor. 7-8 Ekim'de Hatay'da Mustafa Kemal Üniversitesi'nde, 9-10-11 Ekim'de Adana'da I. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda ve 11-12 Ekim'de Karaman'da Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda gün boyunca Linux seminerleri yapılacak. Kendi şehrinizde yalnız bir penguen olduğunuzu mu düşünüyorunuz? İşte bir araya gelme fırsatı...

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Etkin Katılım Çağrısı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin 11-14 Mayıs 2006 tarihleri arasında Ankara ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde düzenlediği 5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği için etkin katılım çağrısı yapıldı. Şenlikte davetli konuşmacıların yanı sıra katılımcıların bildirilerine, seminerlerine ve özgür yazılım proje ve gruplarının düzenleyeceği çalışma toplantılarına da yer verilecek. [ Detaylı Bilgi ]

1. Türkiye`de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı

sundance

Eveeet, gittik dönüyoruz. Fazlamesai ekibi olarak bilfiil katıldığımız 1. Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı dönüşünde trende, patates bira eşliğinde semineri değerlendirip yorumlarımızı toparlıyoruz.

Ruby on Rails Semineri..

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, EMO'nun desteği ile 12 Kasım 2005 tarihinde İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası'nda "Ruby on Rails" semineri düzenliyor. Hüseyin Gömleksizoğlu'nun vereceği seminer saati 13:30. Seminer, önceki LKD seminerleri gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Herkesi bekliyoruz!

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

Chomsky Dilbilim Kuramı Semineri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi, Dilbilim Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Balkız Öztürk, 21 Nisan 2005 yani bu Perşembe, saat 17:15'te "Noam Chomsky'nin Dilbilim Kuramı Üzerine" başlıklı bir konuşma yapacak. Etkinlik Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsündeki ÖFB (Öğrenci Faaliyetleri Binası) Demir Demirgil salonunda gerçekleşecek.

Dilbilim nedir ne değildir, alandaki problemler nedir, dilbilimciler ne tür konulara hangi yöntemlerle yaklaşır, Türkçe İngilizceyi döver mi (!) vb. konularda kaygıları, soruları, merakı, hevesi olan herkese Dr. Öztürk'ün kendine has eğlenceli üslubu ile sunacağı bu semineri tavsiye ederiz.