iTunes Music Store, Windows sürümü geliyor.

0
Evil_Empire
Apple iMac ten sonra iMovie, iTunes, iChat, iPod, iSight, iPhoto gibi ürünler çıkardı. Bunlar Mac kullanıcılarını "ayrıcalıklı" yapan ürünlerdi.

iTunes MacOS'la birlikte gelen ücretsiz bir all in one müzik istasyonu. Apple'ın iTunes'u windowsa portlamak için yeni programcılar alması ve Safari browser'ı da windowsa taşıyacağının haberleri MacOSX'in intel işlemcilerde çalışacağını düşündürüyor(muş).
iTunes kullanımı hiçbir müzik programında olmadığı kadar rahat. CD yazma, tüm arşivi düzenleme, arama tarama gibi özellikleriyle gördüğüm en iyi müzik player-organizer programı diyebilirim. En önemli özelliği ise, plak şirketleri ile anlaşmalı olarak net üzerinden telifli müzikler indirebilmeniz. Tabi her parça için o plak şirketinin verdiği fiyatı öderseniz.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft artık Apple için internet explorer geliştirmeyeceğini bildirmişti. Bu açıklamadan sonra Apple popüler yazılımlarını windowsa taşımaya karar verdi.

iTunes yıl sonunda windows sürümü ile piyasaya sunulacak ve p2p yazılımlara, yasal bir alternatif olarak müzik şirketlerinden büyük destek görecek. Bu yüzden freeware olması düşünülüyor. Bakalım Apple iTunes ve Safari ile attığı adımı MacOSX ile sürdürecek mi?

Görüşler

0
cartman
Safari zaten khtml tabanlı. Khtml kodu Windows üzerinde de compile ediyo ( idi enazından ) . Qt'nin de windows versiyonu var tek sorun safari'nin ( 1.0+ ) ileri css özellikleri için Cocoa widgetları kullanmaya başlamış olması...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apple ve Intel kime karşı? Micros~1 olabilir mi?

sundance

Geçtiğimiz hafta bilişim dünyasını temelden sarsan bir haber aldık. Bu habere göre Apple bundan sonra Intel işlemciler kullanacakmış!

Bir müddettir bu tür bir şey olabileceği ile ilgili bazı yorumlar ortalıkta dolaşmaktaydı. Özellikle de Pc Magazine editörlerinden John Dvorak, 90'lı yılların ortalarından beri bu tür bir şeyin olması gerektiğini söylediğini vurguluyor ve dahası bu anlaşmanın Linux'a zarar vereceğini söylüyordu.

Herne kadar Dvorak birçok boşa giden kehanette bulunmuş olsa da bunda yanılmadığını görüyoruz. Aslında bu konuda çok daha çarpıcı bir makale PBS tarafından yayınlandı.
Peki gerçekte Apple'ın hareketinin anlamı ne ve bu hareket kime karşı?

Steve Jobs: DRM'e ihtiyacımız yok!

tongucyumruk

Dünyanın en büyük DRM korumalı müzik satıcısı olan iTunes sistemine sahip olan Apple'ın CEO'su Steve Jobs DRM konusunda şimdiye kadar müzik dünyasındaki hiçbir büyük şirket yöneticisinin yapamadığı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, yapılan araştırmalara göre, bir iPod'da yüklü olan müziğin %97'sinde DRM koruması bulunmadığından ve DRM'in eninde sonunda kaybetmeye mahkum olduğundan bahseden Jobs, müzik şirketlerinin ikna edilebilmesi halinde iTunes'tan DRM korumasını tamamen kaldırmaya gönüllü olduklarını belirtti.

Editörün notu: Her ne kadar bunu FairPlay'in karşı karşıya kaldığı baskılar neticesinde yapılmış ustaca bir kıvırma hamlesi olarak görsem de Apple'ın müziği serbest bırakmak adına bu yönde bir hamlede bulunmuş olmasının DRM karşıtı hareketler bakımından oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.

Apple MacBook Pro'yu tanıttı

Skeleton

Intel® Core™ Duo işlemciye sahip olan makinelerin PowerBook® G4'e göre 4 kat daha fazla performansa sahip olduğu iddia ediliyor. İlk defa Intel tabanlı bir işlemci kullanılan Mac notebooklar Şubat ayında piyasaya sürülecek. Şık, ince, alüminyum bir kasaya sahip olan MacBook Pro dahili bir iSight™ video kameraya da sahip.

Haberin ayrıntıları için buraya, ürünün sayfasına gitmek için ise buraya tıklayın.

MacOS X Server 10.1 Huzurlarınızda

anonim

Bildiğiniz gibi Apple yeni işletim sistemini tamamen BSD temeli uzerine kurdu ve bundan yaklaşık 2 yıl once MacOS X Server çıktı. Yaklasik 8 ay öncesinde de MacOS X ile kullanıcılara yönelik işletim sistemini piyasaya sürdü, aslına bakarsanız şu an için piyasada iki MacOS X var biri MacOS X Aqua client versiyonu bir de Server olarak kullanilan MacOS X Server. Daha önceleri MacOS X Server Aqua kadar fazla grafik arayüzüne sahip değildi. Ama son sürümü ile tamamen arayüz Aqua nin arayüzüne sahip, ve Aqua da olmayan bazı özellikler eklenmiş. Mesela Apache ve QuickTimeStreaming Server üzerinden default kurulu geliyor, WebObjects 5 Application Server üzerinde geliyor. File Server olarak SMB, NFS, Apple dosya sunucusu üzerinde hazır kurulu olarak geliyor. Bu uygulamaları konfigüre etmek ise Aqua arayüzü ile gayet basit. Daha nice yazılım ve sunucu uygulamaları üzerinde hazır şekilde geliyor. Daha fazla bilgi için: www.apple.com/macosx/server/specs.html

Virtual PC 5.0 çıktı

anonim

Connectix ürünü olan ve Mac'lerde Windows işletim sistemini çalıştırmaya yarayan Virtual PC yeni sürümü MacOS 9.2 den sonra MacOS X işetim sisteminde de çalışıyor.Mac kullanıcılarının Windows gereksinimlerinde bir PC ye ihtiyaç duymadan bir uygulama şeklinde açarak çalıştırdıkları Virtual PC yi MaCOS X de de rahat bir şekilde çalıştırıp Windows işletim sistemi ihtiyacınızı karşılayabileceksiniz.