Java Türkçe Yazılım Hatası

0
anonim
LimeWire adlı bir birebir (peer-to-peer) iletişim uygulamasının Türkçe çevirisini yaparken javadan kaynaklanan bir Türkçe uyumsuzluğu, yazılım hatası saptadık. Sorun, basitçe ifade etmek gerekirse, "İi-Iı" çiftlerinden kaynaklanıyor...
, bu nedenle de tüm diller içinde yalnızca Türkçe'yi ilgilendiriyor. Yerel ayarları Türkçe'ye göre ayarlanmış bir bilgisayarda, içinde "I" geçen herhangi bir kaynak adı, URN, arama dizgesi, QRP anahtar sözcüğü, dosya adı, java Swing bileşen özelliği vs. ile karşılaşıldığında hata oluşuyor. Hata o derece temelde yer alıyor ki, geçici olarak üstesinden gelmek için Türkçe dil kodunu "tr"den "tur"a çeviren bir yama kullanmak gerekiyor. Sorun bu şekilde tam olarak çözülmüyor; ancak javanın "tr" koduyla bu şekilde çalışması mümkün olmuyor. Sorunu farkeden yazılımcının (Philippe Verdy) ifadesiyle sorun, en eski java sürümlerinden bu yana farkedilmeden ve dolayısıyla düzeltilmeden günümüze kadar gelmiş. Yine bu yazılımcı tarafından Sun'a bir yazılım hatası raporu gönderildi; ancak bilindiği gibi her rapor kabul edilmediği için, yalnızca bizim dilimizi ilgilendiren bu denli temel bir java yazılım hatasının en çabuk şekilde giderilmesi için bir baskı grubu oluşturmanın gerekliliğine inanıyorum. Sun-Türkiye'ye e-postayla kişisel olarak başvuruda bulundum. Bu konudaki önerilere de açığım. Sizce konunun ciddiye alınması ve dilimize özgü olan bu java hatasının giderilmesi için hangi yöntemler etkili olabilir? Daha başka neler yapabiliriz? Katkılara şimdiden teşekkürler...

Görüşler

0
anonim
Karakter set UTF8 olarak yazilimin icinden set edildigi zamanda (yazilim gelistirici tarafindan) bu hata devam ediyormu :)
0
hako
Yazılım geliştirici, yerelleştirme işlerinde uzman bir kişi; bu nedenle UTF8 ayarını denememiş olduğunu sanmıyorum; ancak bunu teyid edeceğim. Teşekkürler...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Sourceforge'da C++'ı Birincilik Tahtından Etti

anonim

Açık kaynak kodlu yazılımların host edildiği en büyük web sitesilerinde biri olan sourceforge'da 27 Kasım 2004 01:24 itibariyle Java programlama dili kullanılarak geliştirilen proje sayısı 16772, C++ ile geliştirilen proje sayısı ise 16754.
Böylece C++ uzunca bir süredir oturduğu birincilik tahtından indirilmiş oldu.

Kaynak: javalobby, istatistikler benden :)

Kendi JSF bileşenlerinizi yazın

Soulblighter

Daha önce FM'de yayınlanan bu haberde JSF ile ilgili makalelerden bahsedilmiş ve bir tane de Özelleştirilmiş JSF Oluşturma ile ilgili makaleden bahsedilmişti.

Buradaki ders ile nasıl kendi JSF bileşenlerinizi oluşturabileceğiniz örneklerle anlatılmış. Dersin hem HTML, hem de PDF sürümü mevcut. Yapılan örnekler ise adımlara göre ayrılmış ve ZIP formatında sıkıştıralarak konulmuş. JSF ile uğraşanların işine çok yaracağına inanıyorum.

Java Bazlı Arama Motoru - Lusin

malkocoglu

Sitemize arama motoru eklemek için seçeneklere bakarken, bir motoru gözümüze ilişti. Apaçe projesi dahilinde Lusin (Lucene) alt projesi, Java ile siteniz için arama motor özelliği sağlayabiliyor. Kullanımı çok basit. (Ed: Java ise, at sepete :p)

Struts Nedir? Nasıl Kurulur?

anonim

MVC (Model View Controller) yapısı her geçen gün web tabanlı projelerde daha sık kullanılmaktadır. Struts projesi MVC tasarım kalıbımının iyi bir uygulatıcısıdır.

Anti-Java Profesörü ve İşsiz Programcılar

FZ

New York Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri profesörü olarak görev yapan Robert Dewar, bugün Java’yı iyi bilen ve sık kullanan mezunların geleceğin pizza teslimatçılarından bir farkları olmadığını söylerken, bu kadar çok Üniversitede çekirdek dil olarak Java okutulmasının zayıf bilgisayar bilimleri mezunları yaratacağını belirtiyor.