JavaScript ile çizim yapmanın kolay yolu: <canvas>

0
cbc
canvas, Apple'ın Dashboard ile çıkarttığı bir HTML elemanı.

Safari ve Gecko 1.8 tabanlı tarayıcıların (mesela Firefox) da desteklediği bu elemana son destek Google'dan geldi.

ExplorerCanvas adlı Google ürünü canvas elemanının Internet Explorer tarafından da yorumlanabilmesini sağlıyor.

Bu adres, canvas kullanmaya başlamanız için yeterli olacaktır. Dokümanda belirtilmiş birkaç örnek ise oldukça başarılı.

Kimbilir, belki bir fazlamesai.net üyesi bu belgenin Türkçe versiyonunu duyurur.

Görüşler

0
anonim
Opera da, 9 teknik inceleme 1'den beri web canvas destekleyen tarayıcılar arasında. Web canvas gelişirse, flash'ı tahtından edebileceğini düşünmekteyim. http://my.opera.com/WebApplications adresinde de yapılan bir kaç basit oyun bulunmakta.
0
anonim
{Yorumuma başlamadan önce, özellikle javascript ve flash hakkında çok fazla detaylı bilgiye sahip olmadığımı belirtmeliyim..} Bence her türlü sesin (mp3, waw), karakterin (animasyon karakterleri, hareketler..) ve etkileşim öğelerinin (menüler vs..), action script gibi bir script dili ile beraber TEK BİR DOSYANIN İÇERİSİNDE (fla, swf) barındırması, bence flash ın en büyük artısıdır...
Javascript'in browser bağımlı bir CANVAS nesnesini arkasına alarak Flash ın yerini alması bence çok zor görülüyor...
Özellikle banner ve etkileşim yönünden, hele hele bir şirketin komple bir web sayfasını flash ile yapabilmek varken, javascript in bu yönlerden meydan okuması çok zor...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

StarLogo programının yeni sürümü duyuruldu

ahmetozdemir

MIT Media Lab tarafından geliştirilen simulasyon dili StarLogonun son sürümü Preview 4.1 duyuruldu. Açıklamaya burdan ulaşabilirsiniz.

`Hacker´lar ve Ressamlar

FZ

LISP hacker´ı Paul Graham, bilgece makaleleri ile yazılım camiasında büyük spekülasyona yol açmaya devam ediyor.

Üniversitenin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olduktan sonra bir sanat okuluna gidip ressamlık üzerine eğitim alan ve büyük ressamlar ile büyük `hacker´ların benzer mantalite ile çalıştıklarını iddia eden Graham, Hackers and Painters başlıklı son makalesinde bu benzerliğe değinmenin yanı sıra iş dünyasından ve açık kaynak kodlu programlama paradigmasının sessiz sedasız yol açtığı devrimden dem vuruyor çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde.

BLAM!

butch

Son zamanlarda bir RSS çılgınlığıdır gidiyor. Tabi bunda Firefox ve Thunderbird'ün yeni sürümlerinin etkisi çok fazla. RSS, gününün önemli bir bölümünü haber sitelerini takip ederek geçirenler için çok pratik bir sistem, ancak yukarıda bahsettiğim programların sistemleri pek pratik değil. Bunun için yaptığım bir araştırmada BLAM!'a rastladım. Haber takip etmeyi çocuk oyuncağı haline getiren bu programın FM 'in takip edilmesini kolaylaştıracağına ve diğer haber sitelerinin de takibini kolaylaştıcağı için haber yoğunluğunu da artıracağına inancım tam. Yani apt-get install blam.

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

anonim

4 Kasım 2007

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor.Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve birlikte çalışabilirliği Orhan Kalaycı tarafından bu seminerde aktarılacaktır.

YER : Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

KATILIM KOŞULLARI : Katılım için kayıt yaptırmak gerekir.

KATILIM ÜCRETİ : 30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

OpenBSD 3.1 Çıktı!

Wookiert

Default kurulum yapıldığında bile en güvenli işletim sistemlerinden biri olan OpenBSD 3.1 sürümüyle planlanan tarihte hayranlarına kavuştu.

Kriptografi konusunda tam teşekküllü -ve yasal- bir sisteme sahip olarak gelmesi de OpenBSD'nin en çok tercih edilme sebeplerinden. İsteyenler hemen yansılardan birinden download'a başlayabilir.

Bu arada bootable cd yapmak için .iso dosyaları arayanlar biraz hayal kırıklığına uğrayacak, çünkü resmi cdleri daha çok satılması için bootable iso'ları online olarak konulmamış. Yine de dağıtımda gelen cdrom31.fs dosyasını floppy image olarak gösterip cd'nizi bootable yapmanız mümkün.