JEdit ActiveX Nesnesi Veri İfşa Açığı

0
anonim
Türkiye'deki bir çok bankanın kullanıcılarını tuş kaydedici (keylogger) ve truva atlarına karşı korumak için hizmete sunduğu JEdit objesinde veri ifşa açığı bulundu. Bu açık kullanılarak kurumsal ağların güvenlik yapılarını aşmak için önemli bilgilere erişilebiliyor.
Çeşitli bankalar JEdit objesinin farklı isimlerdeki farklı Build'lerini kullanıcılarının güvenliğini arttırmak amacıyla dağıtmakta ve bu objeyi yüklemeleri tavsiyesinde bulunmaktadır.

Söz konusu obje, bir takım parametreler ile manipüle edilerek internet üzerinden kullanıcıların:
  • Makina ismi
  • Log-in olan kullanıcı ismi
  • Ethernet MAC Adresi
  • Ethernet'e tanımlanmış (Internal) IP Adresi
  • Ethernet'e tanımlanmış (Internal) Gateway Adresi
  • Harddisk Seri numarası

bilgilerini ifşa etmektedir.

Bu açıktan etkilendiği tespit edilen yazılımlar:
  • Garanti Bankası / Güvenlik Kalkanı
  • Anadolufinans Kurumu / Anadolu Hisarı
  • İş Bankası / Güvenlik Çemberi
  • Turkishbank / E-Guard

Durumu test etmek ve açığı kullanan JavaScript programını görmek için http://www.srlabs.net/bulten/source/Jaguar.htm adresini kullanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Tehlikeli Modüllerin Tespiti

FZ

Tacettin Karadeniz´in GNU/Linux sistemlere sızabilecek tehlikeli ve kötü niyetli modüllerin tespit edilmesini konu alan yazısı ileriseviye.org sitesinde yayına girmiştir.

Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0

FZ

Bilindiği üzere Microsoft pek çok büyük yazılımının güvenlikle ilgili durumunu elden geçiriyor ve bu işi bir süreliğine yeni yazılım çıkarmama kararı alacak kadar abartmış durumda.
Şirketin bu bağlamda ortaya koyduğu ürünlerden biri olarak ele alınabilecek bu güvenlik analiz yazılımı - Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0 sisteminizi işletim sistemi, servisler, şifreler, web sunucu (IIS), veritabanı (SQL Server), tarayıcı (explorer) ve MS Office ile ilgili olarak test ediyor, olası güvenlik açıklarını ve bunlarla ilgili çözümleri listeliyor.

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

14 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Açık Kaynağın Yararları

Soulblighter

Geçen hafta çalınan Windows 2000 kaynak kodlarını inceleyen iyi niyetli :) bir yazılımcı, IE 5 gözatıcısında açık tespit etti.

Bu açık kullanılarak, bitmap dosyası ile (ne alakaysa, klasik M$ açığı) kullanıcının bilgisayarında aşırı yüklenme meydana getirilebiliyor. Açığı bulan yazılımcı, haberi www.securitytracker.com adresinde duyurdu.

Açık Sistemler ve Güvenlik - 3

FZ

"Sana söylemem gereken çok gizli bir şey var: 934FAB9234ASFDGER345ASDF" Anonim

Açık sistemlerde serbestçe kullanabileceğiniz şifreleme yazılımı GnuPG (Gnu Privacy Guard - gpg) isimli özgür güvenlik yazılımını temel alarak anlattığım yazı dizisinin 3. ve son bölümüne hoş geldiniz.

Bu bölüm en kısa ve az detay içeren bölüm ancak burada kısaca ele alacağım konuları ve yazılımları tam olarak kavrayabilmek için 1. ve 2. bölümleri okumuş olmanız gerekiyor.