JTS 13 | Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces | Çağatay Çivici

0
tanerdiler
Java Teknolojileri Programcıları Derneği'nin düzenlediği Java Teknoloji Saatlerinin 13.'sü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla 1 Ekim 2010 Cuma tarihinde saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde Çağatay Çivici'nin anlattığı "Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces" adlı konuyla gerçekleştirilecek. Katılım her JTS'de olduğu gibi ücretsizdir.


Etkinlik Sponsoru :inspirit information tech. Pizzalar ücretsiz.

Çağatay Çivici

JSF tanımlaması JSR-314'ü çıkartan JavaServer Faces Uzman Grubu'nun üyesi olan Çağatay Çivici, açık kaynaklı JSF implamantasyonu Apache MyFaces'in PMC üyesi ve son zamanların gözde bileşen takımı PrimeFaces'in kurucusu ile proje yöneticisidir. Jazoon, W-JAX, JSFSummit, JSFDays ve JUG'lar gibi pek çok küresel ve yerel etkinliklerin tanınmış konuşmacısı olarak nam salmıştır. Çivici, aynı zamanda Java ve JSF kullanarak web uygulama geliştirme ile ilgili pek çok kitabın teknik eleştirmenliği ve hatta yazarlığını yapmıştır. Deneyimli eğitmen, 100'den fazla yazılım geliştiriciyi JSF, Spring, EJB ve JPA gibi JavaEE teknolojileri üzerinde eğitmiştir.

Konu Özeti

JSF geçtiğimiz yıllarda uzun bir yol katetti ve JSF 2.0 topluluk isteklerini karşılamak üzere tanımlanmış en son sürümdür. PrimeFaces bileşen takımı ile bir araya geldiğinde JSF 2.0 gerçek gücünü ortaya çıkartır. Bu etkinlik Çekirdek JSF 2.0'a ek olarak JavaScript'siz JSF-Ajax uygulamalar, JSF tabanlı iPhone/Android web uygulamaları, bir MacOS X masaüstü klonu, GPS tabanlı mobil uygulamalar ve Ajax Push/Comet bütünleşimi gibi ileri konuları da kapsar. İster Java EE'nin standart web çatısı hakkında meraklı, ister deneyimli bir JSF geliştiricisi olun; bu oturum size JSF 2.0'a başlamanın ve onun ötesine geçmenin yollarını gösterecek.


1 Ekim Cuma saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde görüşmek üzere,

JTPD ekibi

İlgili Yazılar

Java Tekeline Hazır Mısınız?

realist

Java GPL lisanslandı diye sevinirken bakın neler oluyor:

Oracle BEA Systems'i 8.5 milyar dolara, Sun MySQL Inc.'i 1 milyar dolara satın almış.

J2EE ve Java Piyasası: 2005 değerlendirmesi ve 2006 tahminleri

innaw

Burada Javalobby'nin 2005'te yayınladığı 46 haber postasında bağ verilen makalelerin aylık toplu bir listesi bulunuyor.

ONJava'da da 2005'in kısa bir değerlendirmesi yapılmış. 2006'ya ilişkin tahminleri ise buradan alalım.

Türkçe JAVA kitap projesi

binner3

Türkçe olarak da birşeyler hazırlanıyor ama böyle bir oluşuma destek verenler neredeyse yok gibi. Millet olarak birlik olup böyle büyük bir projeye imza atmaya ne dersiniz?

Java ile Kalıcılık (Persistence) - Hibernate

malkocoglu

Java programlarımızı yazarken nesneler ile uğraşırız. Bu nesneleri veri tabanına yazmamız gerekince, ilişkisel dünyaya ve kavramlarına atlamış oluyoruz. İlişkisel ve nesnesel modeller birbirinden farklılar, ve sonuç, "Model Uyuşmazlığı" denen kodlama stillerindeki anlaşmazlık olmaktadır. Çözüm: Java icinde SQL yazmadan, nesneleri tablolara eşleme dosyaları ile bağlamak, ve bu bağ üzerinden otomatik SQL üretmek. Kalıcılık (persistence) araçları burada yardımcı oluyor. Java dünyasında kalıcılık araçlarından Hibernate'i aşağıdaki yazı dizisinde tanıtıyoruz.

Java Neden İyidir ?

anonim

Java 'nın .Net'e karşı üstünluklerini anlatan bir sunum Kafası karışanlar için iyi bir kaynak olabilir. www.manageability.org/manageabilityWiki/WhyJavaIsBetterThanDotNet sitesindeki en göze çarpan maddelerin alındığı bu sunumu sizde seveceksiniz :)

Java Neden iyidir?

Editörün Notu: Hazır ortalık ısınıyorken olgunlaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen rakip Mono (özgür yazılım modeline uygun .NET ortamı) sitesine de bir göz atmakta fayda var, Mono 1.0 Beta 1 çıkmış durumda!