İlgili Yazılar

JTS 13 | Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces | Çağatay Çivici

tanerdiler

Java Teknolojileri Programcıları Derneği'nin düzenlediği Java Teknoloji Saatlerinin 13.'sü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla 1 Ekim 2010 Cuma tarihinde saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde Çağatay Çivici'nin anlattığı "Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces" adlı konuyla gerçekleştirilecek. Katılım her JTS'de olduğu gibi ücretsizdir.

Sunum - JSF'yi (Java Server Faces) ilk elden dinleyin

anonim

Konu: JSF (JavaServer Faces) ve Facelets

Tarih: 4 Aralık Pazartesi / 12:30 - 14:00

Yer: ODTU Teknokent Ikizler Binası Seminer Salonu Serbest Katılım

İçerik

JSF hakkında genel bilgi : UIComponents,Managed Beans,Event Handling,Navigation,Ajax ve JSF, Apache MyFaces
Facelets : JSF ve Facelets , Templating , Composition , Expression Functions, Custom Components

J2EE Yahoo Gurubu - J2EE-tr

malkocoglu_3

J2EE ve servis tarafı Java konuları hakkında konuşmak/tartışmak için J2EE-tr adlı yeni bir Yahoo gurubu başlattık. İlgili olanlar ekteki adresten guruba erişebilirler. Gurupta JMS, EJB, RMI, JBoss, Struts, Hibernate konularında yazılar olacak, ayrıca yazılım mimarileri, test etmek (JUnit), Extreme Programming gibi konular da işlenecek, sorular cevaplanacak.

Java Bazlı Arama Motoru - Lusin

malkocoglu

Sitemize arama motoru eklemek için seçeneklere bakarken, bir motoru gözümüze ilişti. Apaçe projesi dahilinde Lusin (Lucene) alt projesi, Java ile siteniz için arama motor özelliği sağlayabiliyor. Kullanımı çok basit. (Ed: Java ise, at sepete :p)

Java Neden İyidir ?

anonim

Java 'nın .Net'e karşı üstünluklerini anlatan bir sunum Kafası karışanlar için iyi bir kaynak olabilir. www.manageability.org/manageabilityWiki/WhyJavaIsBetterThanDotNet sitesindeki en göze çarpan maddelerin alındığı bu sunumu sizde seveceksiniz :)

Java Neden iyidir?

Editörün Notu: Hazır ortalık ısınıyorken olgunlaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen rakip Mono (özgür yazılım modeline uygun .NET ortamı) sitesine de bir göz atmakta fayda var, Mono 1.0 Beta 1 çıkmış durumda!