Katrina Felaketi Sonrası Yardım Mı İstiyorsun, O Halde MS Windows ve IE Yükle!

0
FZ
New Orleans'tan kurtulabilenler çok büyük mücadele verdiler ve hayatlarını düzene koymaya çalışırken de işleri çok kolay olmayacak. Pek çok felaket mağduru için iyileşme süreci federal yardıma kaydolmayı gerektiriyor.
Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA - Federal Emergency Management Agency) yardım başvurularına kayıt sürecini kolaylaştırmak yerine, Internet Explorer 6 kullanmayanlar için imkansız hale getirmeyi tercih etmiş durumda. Başka bir web tarayıcısı ile kaydolmaya çalışan felaketzedeler kaydolmalarını engelleyen bir hata mesajı ile karşılaşıyorlar ve bundan kurtulmaları için Microsoft Windows ve Internet Explorer 6 kurup çalıştırmaları gerekiyor. GNU/Linux gibi özgür işletim sistemleri kullanmayı tercih edenlerin Internet üzerinden kayıt yaptırması mümkün değil.

Kaynak: http://www.fsf.org/news/fema.html

Editörün Notu: Kayıt söz konusu olunca acı çekenler sadece New Orleanslılar değil bildiğim kadarı ile, pek çok yerde böyle kritik işlerde (kayıt, bankacılık, vs.) belli bir yazılımın dayatılması durumu oluyor maalesef.

Görüşler

0
teddmcload
malesef özellikle bankacılık ve kariyer sitelerinde IE zorunluluğu yayılmış durumda.
0
ttk
Merhaba

Reklam gibi olmaz umarım, Garanti bankası internet şubesini Linux'ta Firefox ile gayet rahat halledebiliyorum.

Yukarıda bahsi geçen haberdeki durum ile ilgili merak ettiğim konu, sadece IE ile hem de sadece belli bir versiyon ve sonrası ile ancak çalışan bir sistem hazırlayabilen (belki de inadına öyle hazırlamışlardır) kişilerin oraya nasıl gelebildiği.
0
ttk
"Bankacılık işlemlerini halledebiliyorum" yerine internet şubesini hek edermiş gibi yazmışım, kusura bakmayın kelime düşüklüğü için :)
0
mrtksn
malesef ben harcımı internetten firefoxla yatıramadım(Win XP üzerinde). IE ye güvenim "0" olduğu için ie ile denemedim, operada da sorun çıkınca atm den yatırmak zorunda kaldım.

sorun ise, para yatırma işlemini tamamlayacak olan "devam" tuşunun çalışmamasıydı...
0
teddmcload
haklısın IE'de nelerin olduğu belli olmuyor.
0
sametc
birşeylere mecbur bırakılıyoruz.

zaten bazı şirketlerin amacı tüketiciyi tamamen eli kolu bağlı bırakmak.......

ben HP R507 fotoğraf makinesi ile resimlerimi bilgisayar koydum ehh dedimki artık sürücülere uygulamalara gerek yok ,silmeye kalkıştım ooooppsss oda ne "resimlerde silinecektir" diyor HP.... bu bağımlı hale getirmektir işte...... ve mecburi olarak bilgisayarında 500 MB boşuna işgal edilmiş oluyor...(elbette benim için çözümü vardı :P )
0
Soulblighter
Birçok devlet sitesi sadece IE destekliyor. Geçen gün MEB'in bir sitesinde bir düğmeye basamadım. Nedeni ise VBScript ile yazılmış olmasıydı. İşin komik tarafı 5 satır JavaScript kodu ile halledebilecekleri sistemi VBScript ile 15 satırda hallediyorlardı.

Bunun da tek açıklaması olabilir: Bilgisizlik. İnsanlar, bir işi yapmak için bir çok araç olduğunu ve bunlardan birini kullanabileceklerini bilmiyorlar. Muhtemelen MEB'in sitesini yapanların da bırakın bu işi JavaScript ile daha etkili yapabileceklerini, JavaScript denilen ve senelerdir web standardı olan bir betik dilinin olduğunu bile bilmiyorlardır.

Ve bu insanlar MEB gibi önemli bir devlet sitesinin web sayfalarını yapıyorlar.

Bir de devlet sitelerinde birazcık yoğunluk olduğunda hemen IIS hataları almaya başlamamız da ayrı bir konu tabi.

Bilgisizlikten dolayı, bir işi daha uzun zamanda, daha fazla maliyetle ve daha kalitesiz şekilde yapıyoruz. Bu Microsoft belasından kurtulmak gerek.
0
abakana
Çok ilginç olan ise ABD' nin dışarıya yönelik propaganda sitelerinin hemen her tarayıcı ile açılması izlenebilmesi, misal www.setimes.com www.rferl.com www.radiosawa.com hatta bu sitelerde bir görüntü ya da ses dosyası varsa bunu mpeg wma ram rm mov mp3 formatlarında bulmakda mümkün oluyor. Kısacası her platformda bi şekilde erişilebilir....
0
mdakin
Başlığı şu şekilde değiştirebiliriz,
"Bağkur'la işi olan eczane veya gözlükçü esnafı mısın? O halde çürümüş microsoft Java VM'i kullanan IE ve windows yükle."
"ADSL kota kullanımını mı ölçmek istiyorsun IE ve windows yükle"
"Decletin X kurumu sitesine girip Y işini mi yapacaksın, IE ve windows yükle"
...
0
sametc
>>"ADSL kota kullanımını mı ölçmek istiyorsun IE ve windows yükle"

bu olayı nasıl deniyorsun!?

ben TT sayfasından kota bilgilerine firefox(debian sarge) ile bakabiliyorum
ve firefox köşesinde duran bir sayaç uygulaması bile var... onu da sundance bir yazıda bahsetmişti.
Arşivi tarayın sundance'nin yazısını bulacaksınız...
0
mdakin
Önceden site çalışmıyordu, sanırım düzeltmişler.
0
ttk
Merhaba

Galiba bir aralar Java server pages hatâsı veriyordu, umarım yanlış hatırlamıyorumdur, uzunca bir süre doğru dürüst erişilebilir duruma gelmedi.
0
hAhAyiDU
e-devlet uygulamalarının çoğu ie dışında ya doğru çalışmıyor. ya da hiç çalışmıyor. Şimdiye kadar hiç sorun çıkarmayanı ise e-beyanname uygulaması. En azından bende herhangi bir sorun çıkarmadı. Tabi sitenin kendisi ayrı bir sorun iş yaptırmamak için yapılmış. Sürekli sistem dışına atıyor.
Eğer eczane uygulamalarını çalıştırmak istiyorsanız: İşletim sisteminiz windows olmak zorunda çünkü microsoft VM ile çalışıyor. (bağkur ve emekli sandığı) SSK hiç denemedim fakat muhtemelen onda da sorun çıkar. IE de bile sorun çıkartabiliyor.
Bir de SSK nın e-bildirge uygulaması var. Firefoxta bilgisyarınızdan aldığınız .xml dosyalarını alabiliyorsunuz. Fakat herhangi bir değişiklik yapacaksınız ya da onaylayacaksınız. Düğmeler çalışmıyor.
Tebi bunların getridiği kolaylıklar var. Uzun sürsede işinizi oturduğunuz yerden yapabiliyorsunuz. ;) Tabi mesele katlanabilmek ya da katlanamamak meselesi....
0
ttk
Merhaba

Mesele, beceriksiz, kullanmayı nasıl olduysa öğrenebildikleri araçlarla sadece kendi kullandığı browser'la test ederek program yapabilen bir kısım gerizekâlılar sınıfının yaptıkları, aslında insanların hayatını kolaylaştırması gerekirken hizmet almaya çalışan çok sayıda kullanıcıyı zorlayan, işlerini zorlaştıran programlar ve böyle iş yapanlar.
Bir kaç sersem, işi olması gerektiği gibi değil yapmayı bilebildikleri gibi yapıp "aha .... ettik oldu" deyip ortaya koyuyorlar.
Vatandaş bu adamların yaptıklarının aslında çok daha problemsiz yapılabileceğini, bunların aslında orada vatandaşa kolaylık sağlamak üzere çalışmaları gerektiğini idrak ettiği gün gidip bu adamların bulundukları yerlere baskın bile yapabilir.

M.Soft'un ürünleri ile dahi çok rahat Linux altında bir browser'la hatâsız çalışabilen web arayüzlü programlar yapılabilirken işi berbat eden bu tiplere ne demek lâzım bilmiyorum.
0
mesutgul
E-beyanname'yi FreeBSD ya da Debian ortamında nasıl çalıştırıyorsunuz?
Lütfen yardımcı olur musunuz?
Eczane uygulamaları için yukarıdaki çözümsüzlük durumu hala geçerli mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TBD Bilim Kurgu Yarışması

FZ

Bilimkurgu, bilimsel buluşların, teknolojik gelişmelerin, gelecekteki olayların ve toplumsal değişimlerin insanlar üzerindeki etkilerini araştıran bir edebiyat ve sinema türüdür. Bu tür yapıtlarda sergilenen bilimsel, teknolojik ve toplumsal değişimler kahramanların eylemleri aracılığıyla günümüzü ve geleceğimizi sorgular.

Özellikle son otuz yılda bilişim teknolojilerinde yaşanan ilerleme, bugün bir bilişim devrimine dönüşmüştür. Bu devrim doğal olarak bilimkurgu türünün inceleme alanlarından biridir. Aslında bilişim teknolojileri ve bilimkurgu, yirminci yüzyılın başlarından günümüze dek biri “değiştiren”, diğeri de “değişimi inceleyen” olarak işbirliği içerisindedir. İşte bu işbirliğinden aldığı güçle TBD Bilişim Dergisi 1998 yılından bu yana bilimkurgu öykü yarışması düzenlemektedir. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen TBD Bilişim Dergisi Bilimkurgu Öykü Yarışması’na aşağıdaki koşullar kabul eden bütün öykücülerimizi davet ediyoruz.

4 Temmuz, Özgürlük ve Bir Bilim Adamının Bireysel İtaatsizliği

FZ

Bugün 4 Temmuz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Günü. Bu önemli günde pek çok ABD'liye 2 yıl önce iki bilimadamı arasındaki önemli bir mektuplaşmanın adresi gidiyor.

Taraflardan biri: Prof. Dr. Daniel J. Amit. Diğeri ise saygın bir bilimsel dergi olan Physical Review adına Prof. Dr. Martin Blume.

Konu: Dr. Amit'in Physical Review ya da herhangi bir ABD kurumu (bilimsel ya da başka türlü) ile işbirliği yapmayı reddetmesi ve bunun sorumlusu olarak ABD'nin, sahip olduğu gücü kötüye kullanan en büyük ve zarar verici ülke oluşunu göstermesi. Dr. Blume her ne kadar mektuplarında bilimin uluslararası, tarafsız ve politikaya mesafeli bir kurum olması belirtse de Dr. Amit, bilimin modern dünyada tarafsız kalamayacağını, 1939'da bilimin ne kadar tarafsız olabileceğinin herkes tarafından görüldüğünü belirtiyor, gelecekte torunlarına hesap verebilmek için bireysel olarak bu kararı aldığını, bireysel olarak pek bir gücü olmasa da bu bireysel itaatsizliğinin önemli olduğunu vurguluyor.

Mum yakmayı deneyelim: TDK gerekeni yaptı

jfever

Geçtigimiz günlerde FM'de hararetli tartışmalara neden olan Belki de Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek.. başlıklı haberde gelen yorumlardan birinde TDK sozlugunde bulunan isimler sozlugundeki sacmaliklardan bahsediliyordu.

Ayni sacma aciklamalari TDK sitesine girip kendim bizzat gordukten sonra sayfanin altinda bulunan bilgi edinme butonuna tiklayip durumu ozetlemistim. Bugun TDK tarafinda eposta yoluyla geri bildirim yapildi:

Haber Maratonu koşalım koşalım....

conan

- Motorola'nın araba için Bluetooth teknolojisi 2002 baharına hazır gözüküyor. Cep telefonunuzu çantanızda taşırkan arabanızdaki car kitten konuşma yapabilir misiniz? [Motorola], [ZDNet UK]
- 1984`ten beri çıkan Internet Week (İlk adı Communications Week) yayınını durdurmuş. Üzüldüm, severek de okurdum.[ZDNeT]
- Online chat'te Microsoft .NET ile J2EE platformlarının karşılaştırılması. 15 Ocak 2002 TR saati ile 21:00 [java.sun.com]
- Microsoft güvenlik testlerinden geçemiyor mu? (yazıdaki chief hacking officer lafı gülmekten koparttı beni) [ZDNet]
- Macworld`de bir penguen. Bir linux kullanıcının bakış açısından MacWorld (Yazıyı okumadım) [Linux Journal]

Google'dan Kadın Bilgisayar Bilimcilere Anita Borg Bursu

FZ

Google Anita Borg Bursu Kazanan Bir Araştırmacı: Sara Adams Google, kısa ömrünü teknoloji hakkındaki düşüncelerimizi dönüştürmeye ve kadınlar ile azınlıkların teknolojiye erişmelerindeki engelleri kaldırmaya adamış Dr. Anita Borg (1949-2003) adına bir burs veriyor.

Google'ın Anita Borg bursu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki öğrencilere yönelik. Google, bu burs ile bilgi işlem ve teknoloji geliştirmede kadın araştırmacıların mükemmelleşmesini ve kendilerinden sonra geleceklere örnek olmalarını hedefliyor.

Bursa başvuranlar arasından seçilecek başarılı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri 2009 - 2010 akademik yılı için kişi başına 5000€ alacaklar.

2009 Haziran ayında tüm finalistler Google'ın Zürich'teki Mühendislik Merkezine davet edilecekler ve oradaki atölye çalışmalarına, panellere, sosyal aktivitelere katılma ve birbirleri ile tanışıp fikir alışverişinde bulunma imkanına kavuşacaklar.

Adayların sağlaması gereken özellikler: