Kitab-ül Sima

0
redogre

Görüşler

0
ozkansari
Çok işe yarıyormuş. İlkokul arkadaşlarını hatta ebeni bile buluyormuşsun :))
0
Linux
ayıp yahu facebook un ne işe yaradığı hakkında bir fikriniz yokmu yani? yazıklar olsun. hep olduğu gibi yine kıskançlık krizlerindesiniz, kıskanıyorsunuz facebook u tabii. siz geliştiremediniz düşünemediniz çünkü böyle birşey. zorunuza gidiyor başkasının yapması bu kadar yayılması. Ama bu kadar süper birşeye ayıp ediyorsunuz. yakıştıramadım. asosyaller sizi.

ve bu arada facebook şu işe yarıyor. hmmm... şu işe yarıyor eee hmmm... aklıma geldiğinde yazacağım ne işe yaradığını. Ama bir işe yarıyor. @*!S

0
Linux
sevgili FZ' ye http://ileriseviye.org/blog/?p=873 yi sakladığı için nefret duymamaktayım. Belkide tepki çekmemek için sakladı böyle bir yazıyı. Fakat facebook hakkında bence değerli bir yazıdır bu yazı. Herkes okumalıdır, okutmalıdır. İlk okullarımızda orta okullarımızda ders olarak verilmelidir. Bilim dalıdır, önemlidir.

lafa geldimiydi ben hekırım, anonimim beni kralı bulamaz ben nmap kullanırım, onu bunu ederim diyenleri herifçioğlu bir sosyal ağdan nasıl zımbalayabilir okuyunda idrak edin. hekır adam facebook kullanmaz!!! bu kadar.

0
robertosmix
ne alakası var. kendi adını ve kimlik bilgilerini kullanmadığın sürece hiçbir zararı olmaz. zaten hekır adam bulunan değil bulandır. arkadaşlarının nicklerinden yada adlarından bulursun. iki de bir nick değiştiren kimselerle de çok muhattap olma zaten.
0
Zebani
Gerçekten Facebook'un diğer arkadaşlık sitlerinden farkı ne? Ünlü ve popüler olması dışında? Sanırım en önemli faktör popüler olması...
0
robertosmix
Popüler olmasının nedeni de social-networking konusunda piyasadaki diğer bir çok siteye ders verebilecek nitelikte iyi tasarlanmış olması. İstediğiniz kişiyi rahatlıkla bulabilmenizden tutun, network yapılarının çok iyi ve net belirlenebilmiş olması. Social applications formatının sağlam oturtulması gibi bir çok örneği ortaya koyabiliriz. Görsel olarak da profil sahibine temasal bir imkan tanınmamış. Bu da ortak bir görsel işlevselliğe ve netliğe neden oluyor. Aslında detaya inilse, facebook'u facebook yapan sürüyle artı bulabiliriz. Tabii tek eksiği Java ile geliştirilmemiş olması. :)
0
bio
Birazcik Java da yok degil:

http://blog.facebook.com/blog.php?post=2223862130

"Some of our behind-the-scenes software is written in Python and Perl and Java"
0
Tarık
"java ile geliştirilmemiş olması" java neki birşeyin gelişiminde kullanılmamış olmasının bir etkisi olsun? ilginç...
0
robertosmix
Bunu Java'yı ciddi projelerde kullanmış veya teknolojileri konusunda tecrübe etmiş birisi olarak söylüyorsanız sizinle tartışabilirim. Ancak Java'nın ne olduğunu bilmiyorsanız. önce gidip Java'nın ne olduğunu öğrenin, ondan sonra bu yazdığınızı tekrar yazabilme cesareti gösterirseniz yine sizinle tartışırım, sorun değil yani. Ama gereksiz yere fm'de yıllar önce girişilmiş bir üstünlük taslama yarışına gireceksek hiç başlamayalım.
0
Tarık
java bilgim, sanal makinesinin c ile geliştirlmiş olduğu, otomatik çöp toplama yapabildiği, 7-8 ay önce gibi açık kaynağa çevrildiği bilgisiyle sınırlı.

Üstünlük taslama gibi birşey söz konusu değil. Zira herhangi bir üstünlük taslayabilecek konu yok ortada. Hani varsa bilelim belki taslarız.

0
robertosmix
Demek istediğimizi anladı bazı arkadaşlar aslında. Genelde burda muhabbet objektif bir dialogtan çok, ben x dilini kullanıyorum o çok daha iyi y dili de neymiş kullananlarda kimmiş formatına dönüyor. :)

Neyse. Dediğim gibi Java konusunda yeterli bilginiz olsaydı ne demek istediğimi daha iyi anlardınız. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai Çeviri Harekatı !!!

sundance

Fazlamesai Camiası olarak iki yılı aşkın süredir haberleri/bilgileri paylaşmak konusunda bayağı bir yol aldık. Yeni arkadaşlar tanıdık, yeni işletim sistemleri kurduk, yeni tartışmalar yaptık.

"Söz uçar, yazı kalır" doğrultusunda FM olarak, Serbest Yazılım camiasına yararı olan kalıcı bir şeyler oluşturmak için wiki tabanlı www.fazlamesai.org/ceviri ortamını kullanıma açtık.

Şu anda çevrilmekte olan dökümanlara buradan ulaşabileceğiniz gibi siz de döküman önerebilirsiniz. Ama önce üye olun. Üye olurken dikkat etmeniz gereken isminizin SunDance gibi en az iki büyük iki küçük harften oluşması.
Hadi bakalım, karanlığa lanet okumak yerine birer mum yakmanın zamanı...

fazlamesai.net'e soralım: Reklamları yakalayabilecek açık kodlu bir yazılım?

FZ

Bir dostumun sorusu üstüne FM'nin kolektif zekasından, bilgisinden ve deneyiminden yararlanalım dedim, kendisi de kabul etti ve meseleyi FM camiası ile paylaşalım dedik. Kısaca:

"Radyo ve televizyon programlarını kaydedip reklamlar ne zaman başlamış, ne zaman bitmiş şeklinde ses ve görüntü işleme yapabilen, faydalanabileceğim bir API, open source uygulama, vs. var mı ya da daha doğrusu genel olarak bu konuda bir fikrin var mı?

Sundance de Apple'a geçti - 1

sundance

Geçtiğimiz haftalarda Linus Tornvalds'ın artık Apple tabanlı bir laptop kullanmaya başladığını haber yapmıştık. Bu ayın başında meşhur Lisp hackerı Paul Graham da Mac'in Dönüşü makalesinde ibook ve powerbookların hacker camiasında popülaritesinin artmasından bahsetmişti.

Uzun zamandır 12inch ufak tefek bir laptop almayı planlıyordum, i386'mı olsun yoksa powerpc'mi diye düşünürken, bir arkadaşımın G3 ibook'unu satmaya karar verdiğini duyunca harekete geçtim. Bu makale i386'dan powerpc'e geçişde ne gibi kolaylıklar ve zorluklar yaşadığımın iki bölümlük hikayesidir.

fazlamesai'ye soralım: Site'de yenilik istiyor musunuz?

kernelpanic

fazlamesai'yi yok türkiye'de gnu ve unix-like sistem şöyle bir yeri vardır, yok şöyle önemlidir vs. gibi övmeme gerek yok sanırım hepimiz farkındayız. Ama artık 2009 yılına sitede görsel ve işlevsel olarak tekrardan yapılandırılması gerekmiyor mu sizce de ?

Neden Ordu Parası ile Araştırma Yapılmaz?

FZ

Benjamin Kuipers, MIT'de, Tufts'ta ve University of Texas'ta çalışmış, AAAI ve IEEE üyesi bir bilgisayar bilimleri profesörü. Uzmanlık alanları arasında yapay zekâ, bilişsel haritalar, kalitatif simülasyon gibi konular mevcut.

Kuipers, Why don't I take military funding? (Neden askeri fonlardan faydalanmıyorum?) başlıklı yazısında araştırma ödenekleri söz konusu olduğunda neden kesinlikle askeri araştırmalardan yahut ordu tarafından desteklenen kurumların araştırmalarından ve paralarından uzak durduğunu anlatıyor.