Kızların Chat Kurşunları ve Dumurun Ötesinde Bir Vaka!

0
FZ
Haber şöyle başlıyor: Sedat Şahin'in çete operasyonunda gözaltına alınan İbrahim Paksen'in 17 yaşındaki kızı S.A.P, Internette chat yaparken küfürleştiği iki kızı, dün gece 01.30 sıralarında Kadıköy Mc Donalds’ın önüne çağırıp, tabancayla bacaklarından vurdu.
Ve devam ediyor: Doğu Koleji son sınıf öğrencisi S.A.P, kurusıkıdan bozma tabancasıyla T.D'yi ayağından yaraladıktan sonra, paniğe kapılıp Kaçan S.S'i de sağ baldırından vurdu. T.D, Özel Göztepe Hastanesi’nde tedavi altına alınırken S.S yi ise kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

Tamamını buradan okumak mümkün.

Yorum yapabilmek için epey bir süre düşündüm. Cümle kurmakta, uygun sözcükleri seçmekte zorlandım. Sanal dünya? Gerçek dünya? Genç? Yaşlı? Şiddet? Gerçeklik? Simülasyon? Chat? Kolej? Okul? Eğitim? Terbiye? Azgınlık? Psikolojik hasar? Toplumsal yara? Zırvalık? Katı olan her şeyin buharlaşması hali?

Görüşler

0
bm
Ne var bunda? Cok da yeni birsey ogrenmedik bence. Kahvede barda trafikte tartisma cikinca silahlar patliyor da, 'chat'de tartisma cikinca niye patlamasin? Demek ki neymis? Tanimadigi insana bilgisayar karsisinda kufredenlerin hepsi 'kurusIkI' atmiyormus, 'gel suraya' denince gitmemek lazimmis.
0
Geryon
+1
Ama insanlarda silah taşımak zorunda bırakılıyor. Peki bu yasakla çözülür mü ? çözülmez. Sizinde belirtiğiniz gibi önemsiz bir kaza için bile öndeki araçtaki adam(lar) sopa, bıçak çıkartıyorsa, bende makinayı çıkatmak zorunda kalırım.
0
loker
İbrahim Paksen'in kızı olması benim gözümde olayı gayet vaka-i adiye haline getirdi vallahi... Hiç devam etmedim bile...
0
sefalet
Madem bu haberi geçtiniz buraya benim zamanında maymunlar ile ilgili haberim neden geçmedi acaba? :)

Haberi gazetede okudum, durum biraz farklı sadece msn de küfürleşme olayının dışında bazı olaylar var.Ama olsa da olmasa da ikinci sayfa haberinin FM'de geçilmesi pek uygun değil sanırım.
0
anonim
Fazla mesai de artık popüler oldu ne de olsa artık fazlamesai.tv var kimbilir belkide yakında televolede'de cıkarlar.
0
Anduril
Maraba televole ahahahahaha :)
0
Challenger
Bende de haberi okumamışsınız gibi bir izlenim uyandı.
0
Anduril
Bu haberi okuyunca bilgisayar bilimlerini bırakmak geçti içimden. Neden derseniz haber FM de yayınlanıyor ve bir sonuç çıkarmak için uğraştım uğraştım ve buldum: Bilgisayar bilimleri insanların psikolojik dengesini bozuyor :)
Bırakıyorum abiler, sizde beni takip edin. Sanayiiye davet ediyorum sizi :)
0
eyyubcan
Bu günün çocukları, yarının yetişkinleri... varın gerisini siz düşünün
0
skilic

Bu olayla bir daha gördükkü türk medyası cahildir, aptaldır. Sonuçlarını düşünmeden yorum yapar ve sıradan bir kavgayı İNTERNET KAVGASI düşünmez bile . Oğlu kendisininden internet isteyen bir baba olsaydım eğer , kesinlikle vazgeçmiştim internetten.BAK OĞLUM İNTERNETTE HERKES BİRBİRİNİ VURUYOR. der, kapatırdım konuyu.

Dedim ya bizim medya hede höde bir medya..
Vahh başımıza gelenler..

0
Tarık
türk internetini kullanan " bilişim gençlerinin " . kafa yapılarını gösteriyor bence(%80 ini) ama fazlamesai.net te yayınlanmamasını isterdim doğrusu.
0
core_eye
ne alakası var " bilişim gençleri " ile chat yapan herkes bilişimci mi oluyo. ozaman benim dedemde bilişim dedesi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekom, irc.debian.org (OFTC)'dan banlanmış

anonim

Dün irc.debian.org a bağlanmaya çalışırken autokill yediğimi farkettim. Bunun üzerine neden banlandığımı öğrenmek için hemen OFTC destek mail adresine bir mail attım. Aldığım cevap üstüne hayretler içinde kaldım.

"We are having serious problems with spammers from turk telekom. I have removed the particular ban that also caught you so you should be able to connect to OFTC.

Anne Bana Bilgisayar Alsana

FZ

Bir etrafınıza bakın, bir de bana. Belki gücünüz yetmeyecektir ama umarım beni anlayışla karşılarsınız. Nasıl desem tanıdığım bazı arkadaşlarda, daha doğrusu yüzde seksen beşinde var bilgisayar (...) Sizlere söz veriyorum eğer bir bilgisayarım olursa ailemi, şehrimi, tüm Türk milletini, tüm dünyayı yani tüm insanları daha iyi tanıyıp kaynaşacağım. (S.Ö /Gaziantep)

Keşke bir bilgisayarım olsaydı. Fen ve matematik çalışırdım. Anneme yeni yemek tarifleri bakardım. Babamın iş çalışma programını hazırlardım. Bilgisayar dersime çalışırdım. Oyunlar oynardım. Erol abimin bilgisayarı açmaması için şifre koyardım. FİFA 2002, Kantır (Counter Strike demek istiyor) oynardım. Harçlığımın yarısıyla CD kiralardım (...) Kral TV'yi hiç açmazdım. Bilgisayarımın ekranına Galatasaray bayrağı yapardım. Galatasaray marşını dinlerdim (E.U. / İzmir)

Polisin Aranan Takibine Teknolojik Destek (ya da vatan sağolsun, vatandaş değil)

FZ

Murat Büke'nin turk.internet.com'daki yazısına göre:
"Bu hafta Ankara'da İstanbul'lu bir firmanın düzenlediği bir toplantıya katıldım. Toplantı sırasında öğrendiğim ilginç bir ayrıntı, İstanbul'dan Ankara'ya gelen firma elemanlarından birisinin, askerlik işlemlerindeki sorun nedeniyle gece otelinden alınarak emniyete götürülmesiydi.

Bunun nasıl olduğunu araştırdım. Öncelikle artık belli başlı otellere giriş esnasında alınan müşteri kaydı sırasında mutlaka TC kimlik numarasının da istendiğini öğrendim. İşte otellerle, emniyet arasında kurulan ilişki sayesinde bundan böyle arananlara kaçma şansı yok.
Yazar, epey etkilendiğini anladığımız sistemle ilgili şu şekilde devam ediyor:
Söz konusu sistem, yazılım ve donanımla birlikte toplam 270 bin dolara mal olmuş. Türkiye’de 8 aydır aralarında Ankara, Malatya, Gaziantep, Kayseri gibi illerin bulunduğu 15 ilde pilot olarak uygulandığı belirtiliyor. Sorgulama sistemi, 10 Ocak tarihinden sonra tüm Türkiye’de uygulanmaya başlayacak. Projeyi gerçekleştiren Softeb Yazılım şirketi yetkilisi Bedirhan Deniz, projenin sağlıklı işlediğini belirtti.

Ve yazar müthiş bir paragrafla yazısını bitiriyor:

Bugün Wikipedia için ne yaptın?

FZ

Siz bu satırları okurken, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi dünyanın en büyük sanal kütüphanesine 100 bin yeni Türkçe madde katmak için çalışıyor olacak! Beşikdüzü Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, ayda 2.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen 'www.wikipedia.org'a 100 bin yeni Türkçe madde için ikinci bir kampanya başlattı. Buna göre yıl boyu ilçedeki her öğrenci 10, her öğretmen ise 100 Türkçe madde hazırlayarak gönderecek.

Kaynak: Doruk üzerinden Radikal

Kafa Kırmak İster misiniz Gençler !!!

mambo

Hani burası Türkiye'ye her şeyin suyunun çıktığı yer. 5-6 aydır dumur içersindeyim yaşadığım semtte (ki nezih aile semti olarak bilinir) uyuşturucu almış başını öyle bi yürümüş ki sokakta yürürken kendimi Harlem'de zannetmeye başladım.

Daha önce sokakta gördüğüm tipler şu anda torbacı (yani satıcı), esrar kullanımı 15-16 yaşlarına kadar düşmüş. Esrar temin etmesi sadece 5 dakika sürüyor. İşin ilginç tarafı bu olayın polisler de biliyor fakat bişey yapamıyorlar ya da yapmıyorlar.