Kubuntu

0
yuxel
Ubuntu, son kullanıcılar için çok güzel bir seçimdi. Son sürüm Debian paketlerini (ve hatta Debian'da olmayan ancak son kullanıcıların görmek istediği paketleri) içeren Ubuntu'nun ben ve benim gibiler için tek bir eksiği vardı : KDE.
KDE sonradan indirilip kurulabiliyordu, ancak bu yeterli değildi. Başka bir proje başlamalıydı. İlk harfi "K" olmalıydı .Ve sonra ... Bir grup geliştirici bizim gibileri düşünüp, dumanı üstündeki KDE 3.4'ü de ekledikleri Kubuntu'yu duyurdu. Ubuntu alt projesi olarak da nitelendirebileceğimiz Kubuntu, Live CD ve normal kurulum CD'si olarak indirilebilir. Buradan da ekran görüntülerine ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
Soulblighter
Bir Slackware kullanıcı olarak, Ubuntu gerçekten hoşuma gitti. Slackware'in GNOME desteğini kesmesi (Dropline GNOME kullanacaklarmış ama ona da ben ısınamadım bir türlü. Orjinal GNOME daha güzel :)) ile Slackware kullanan bir çok kişinin yöneleceği bir dağıtım olabilir. KDE desteği verilmesi de gerçekten iyi olmuş. Ubuntu şu an kullanıcı sayısı en hızlı artan dağıtım sanırım. Sürekli tırmanıştalar. KDE desteğiyle daha da hızlı büyüyecektir. Hadi hayırlısı :)
0
eof
Eski Slackware kullanicisi olarak biz yoneldik efendim sizleri de bekleriz :) Hos bir kullanim deneyimi yaratiyor.
0
Soulblighter
Valla efendim şu an askerdeyim Windows 2003 Server kullanıyorum (zorunlu olarak). Eve bir döneyim düşüneceğim. Şu an evimde Slackware 10.0 kullanıyorum ve çok memnunum. Güncellemelerini PUTTY ile yapıyorum buradan. Çok iyi çalışan bir sistemim var. Şimdi çalışan sistemi bozup yeni bir dağıtıma geçmek de zor geliyor valla :) Ama bir gözüm Ubuntu'da :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İnceleme: Debian 3.0 - Woody (2)

m1a2

Kurulum sonrası: Ayarlar, Gözlemler

Kurulumun hamaliye bölümü bitti. XFreeConfig-4 dosyasında daha önce sözü edilen USB mouse ayarını acilen yapıp sistemde gezintiye çıkıyorum. Önce konsolda biraz dolaşıyorum. Ehmm, Türkçe karakterler... ``Pain in the ass!'' Bunu geçelim. mc`yi çalıştırarak birkaç kişisel ayar yapıyorum. (lynx tuşları ve ``no internal edit'') Bu arada mc`de aradığım bir özellik olan ``change directory on exit'' davranışının sergilenmediğini görüyorum. Çözüm basit: man mc ;) Disk erişiminde bir yavaşlık hissediyorum. Bunun nedenini Potato`dan biliyorum. Debian gibi muhafazakâr bir sistemde hdparm optimizasyonu yapılmamış.

Debian İçin Google SoC 2007 Projeleri

FZ

Son haberlere göre Debian projesi yöneticiliğinde Google'ın Summer of Code etkinliğinde çeşitli projeler geliştirilecek.

Detayların ilgili wiki sayfasından takip edilebileceği Debian SoC etkinliğinde veri yönetimi, QEMU işlevselliği, güvenlik, BitTorrent gibi konularla ilgili 9 farklı yazılım projesi yer alıyor.

Debian Day 2008: Nice Yıllara Debian!

FZ

16 Ağustos 1993 tarihinde yani bundan tam 15 yıl önce Ian A. Murdock'un comp.os.linux.development Usenet grubuna attığı bir ileti ile duyurulan Debian GNU/Linux projesinin doğumgünü her sene olduğu gibi bu sene de 16 Ağustos tarihinde yani bugün Debian Day etkinliği olarak kutlanıyor.

Debian Kullanıcıları Türkçe E-posta Listesi

anonim

Türkçe konuşabilen/konuşan Debian kullanıcılarının bilgi alışverisinde bulunabilmesini sağlamak amacıyla bir posta listesi oluşturduk

  • Liste adresimiz: debian-user-turkish@lists.debian.org
  • Üye olmak için,
    debian-user-turkish-REQUEST@lists.debian.org adresine, konu bölümünde "subscribe" yazan bir mail göndermelisiniz.

  • Debian mail listeleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler için
    http://www.debian.org/MailingLists adresine bakabilirsiniz.

    Birkaç tıklama ile size özel Debian!

    zekeriya_akyildiz

    http://euronode.com adresine kayıt olduktan sonra istediğiniz özellikleri ve ayarlarınızı belirtiyorsunuz size birkaç dakika içinde size özel bir Debian ISO imajı yaratıyorlar.