Lindows Adını Değiştiriyor

0
yuxel
Slashdot'daki habere göre, Microsoft, Lindows'a 2001 yılında açtığı davayı kazanmış. Lindows'un yeni ismini heyecanla bekliyoruz.

Görüşler

0
conan
lindoz
lindo~1
lindosoft
leendooz
1|nd0ws
0
anonim
hocam sizin secenekleri anket yapmis olsak da ben oyumu Lindo~1 e versem de ayrica size binbir tesekkurumu soylesem su an gulmekten koltuktan dusecek durumu gelirken.
0
FZ
Naçizane önerim:

Lindows yerine:

Meandoors
0
yuxel
Whinedows diyenler el kaldırsın ;)
0
yuxel
yeni isim/url http://www.lin---s.com/
Lindash(Lindeğş) gibi okunuyor sanırım
0
yuxel
http://www.linspire.com/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tek Disketlik muLinuX

denizlilikaan

Evet yanlış okumadınız gidin ve indirin ben gayet memnunum ven HDDye bölüm açmadan ve ext2´ye gerek olmadan MS Windows ile kardeş kardeş çalısıyor. Eğer X ortamı istersenız o da tek disketlik :)).

Adres:http://mulinux.sunsite.dk

Mandrake ve HP elele

sundance

Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

Linux Kernel 2.6: Nasıl buraya gelindi ?

sundance

On yılı aşkın yolculuğunda 2.6 kernel ile önemli bir aşamaya gelen Linux, ticari Unixlerden ileri olan ve şirketlerin önemli ihtiyaçlarına cevap veren özellikleriyle (64Gb Ram adresleme, terabytelarca dosya alanı vs.) ölçeklenme problemini de geride bırakmışa benziyor.

Taş gibi sağlam 2.2, yepyeni özellikleri ile 2.4 derken sunucu piyasasına olduğu kadar masaüstüne yönelik yenilikleri de bünyesinde barındıran 2.6 kernel nasıl geliştirilmiş, öncekilerden farklı ne gibi araçlar ve yöntemler uygulanmış konusunda IBM DeveloperWorks yine muhteşem bir makale hazırlamış.

Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

malkocoglu

Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.

Türkiye`de profesyonel Linux eğitimi

larweda

Son yılların gözde iş sektörlerinden biri olan bilgisayar eğitim sektörü, Türkiye`de de geçen sene büyük eğitim firmaları ve büyük yatırımlar (aynı zamanda büyük batırımlar :-) ile hızlı bir ilerleme kaydetti. Piyasada gördüğümüz eğitim firmalarının tamamı M$, CISCO, Digital, Sun, Oracle gibi yüksek fiyatlı, yüksek telif hakkı ödenen konularda eğitim vermeyi tercih ettiler. Yeni açılan bir eğitim firması olan BTeğitim ise eğitim portföyüne toplam 3 Kur / 18 Hafta süren bir Linux Sertifika Programı ile başlıyor.