Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

0
vst
Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

İlgili Yazılar

Microsoft´un Internet Explorer ile Başı Dertte

junkie

Microsoft, hakkında açılan patent ihlali davasını kaybetti. Mevcut durum Micros~1'un Internet Explorer'ı Eolas'dan çaldığını gösteriyor. Ne ilk, ne de son olacak gibi görünen konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için slashdot ve milliyet internet sitesine bakabilirsiniz.

Microsoft GNU/Linux ile Savaşında Yeni Bir Yöne Kayıyor

anonim

News.com´un haberine göre Microsoft tarafından finanse edilen " bağımsız " araştırmalar serisi çerçevesinde Get The Facts kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde Microsoft TCO kavramından vazgeçip " interoperability " kavramını tartışmaya açmak istiyor.

İsyan!

cayfer

Bu ne biçim kullanıcı yönetimi yaaaa!!!!

Yarın Windows XP altında bir OpenOffice sunumu yapmam gerekiyor. (OpenOffice tanıtacağım, ama Windows altında).

Benim portatif bir bilgisayarım yok! Eşimin dizüstü bilgisayarını kullanayım dedim. Aygıt son derece modern ve ileri teknoloji bir cihaz (!). Windows XP ile donatılmış!

Kadıncağızın masa üstünü bozmayayım dedim ve "ugur" diye bir kullanıcı tanımladım. Birden bilgisayarın açılışında
karşıma çıkan listede sadece "ugur" görünmeye başladı. Eşimin "Administrator" kullanıcısı yok oldu!

EXCEL 2007 Hesabı: 850 * 77.1 = 100,000

FZ

The Register'daki bu habere göre eğer EXCEL 2007'ye 850 çarpı 77.1'in sonucunu sorarsanız size cevap olarak 65535'i değil 100,000'i gösteriyor. Ayrıca 11 farklı sayı için de hatalı sonuç gösteriyor. Yapılan açıklamaya göre sayılar hafızada doğru tutulurken (mesela o sonucu 2 ile çarparsanız doğru sonucu yani 850 * 77.1 * 2'yi gösteriyor) hücrede gösterilen değer farklı oluyor.

MSN Messanger`da önemli Problemler.

elrond

Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.