M$ Ve Oyunları

0
anonim
Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-
Fazla uzatmadan söze girmek istiyorum.

Ben ms desteği ile açıldığı ileri sürülen Eskişehir üniversitesi a.o.f Bilgi yönetimi mağdurlarınlarından biriyim.Diğerleri bir yana burda sadece ms den yediğim darbeden bahsetmek istiyorum.

Bidiğiniz gibi ms artık aktivasyon olayına girdi.Öğrenci sürümü diye bize verilen ürünlerinde sadece 10 defa aktivasyonu yapılıyormuş.11. de ne olacak malum.(Hani o virüslerden etkilenen kafasına göre çöken sistemler kendilerinin değil ya)

Bir diğeri yapılan anlaşma gereği (okulla ms) verilen derslerin yazılımıda verilmek zorunda.Tamam normaldir işin garip tarafı: Bu sene visio 2002 den kaldın.Seneye 2003 çıktı.Dersin içeriği değiştiği için seneye 2003 yazılımınıda almak zorundayız. Böyle uzayıp gidiyor işte.Ms desteği mi kösteğimi orası malum...

Bu tür eğitimler verilipte bünyesine linux ve benzeri sistemleri eklemeyen bizleri kaz gibi ms'ye yolduran eğitim kurumlarını kınıyorum.

Not:Eğer bu bölüme girmek isteyen birileri varsa 1500 defa düşünsün araştırsın öyle girsin.

Görüşler

0
anonim
Adamların ödediği
paraya bakın


Ne diim Allah yardımcınız olsun.

Kardeş sınıfta kalmamaya bakın
0
anonim
Visio Linux'da çalışıyor mu?
0
FZ
Valla Kivio gibi sağlam bir ürün dururken Visio'ya ne gerek var bilemiyorum ;-)

Söz konusu program çok ciddi bir diyagram/akış şeması (flowchart) oluşturma programı.

Halihazırda GNU/Linux, Windows ve Mac OS X işletim sistemleri üzerinde çalışıyor.

Kendi içinde programlama dili olarak Python kullanıyor. Birkaç özelliğinden bahsetmek gerekirse: Misal alete aha bu dizinde benim C++ header dosyalarım ya da Java dosyalarım var diyorsunuz, alet size hemen şık bir sınıf diyagramı çıkarıyor ;-) Ya da al sana benim ağ yapım şunu bir güzel şematize et diyorsunuz, hallediyor falan. Fazlası var eksiği yok yani. Her türlü diyagramın (UML, vs. allah ne verdiyse ;-) detaylı olarak hazırlanabileceği güzel bir yazılım.
0
anonim
Diyagram çizmek için ayrıca Dia var. XFig'i de unutmayalım :^) ..

/Maverick
0
anonim
Konuyla alakası yok ama okulun adı Eskisehir üniversitesi değil Anadolu Üniversitesidir.
İyi çalışmalar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

Vista için donanım gereksinimi

Soulblighter

Nigel Page, Micros~1 Avustralya'nın strateji uzmanı, Micros~1 TechEd konferansında Vista için donanım gereksinimini açıkladı.

Novell & Microsoft (GNU/Linux & Windows)

cbc

The Wall Street Journal Microsoft ile Novell anlaşmasını bildiriyor.

Haberde Novell hisselerinin 16% artarken Red Hat hisselerinin de %2 değer kaybettiği belirtiliyor. Şaşırtıcı olan ise Microsoft hisselerinin bir miktar değer kaybetmesi.

Yine aynı haberde, uzmanların bu ve Oracle - Red Hat işbirliği gibi birlikteliklerin firmaların özgür yazılıma olan güvenini arttırarak daha rahat yatırım yapmalarına olanak sağlayacağını tahmin ettiklerinden bahsediliyor.

Novell'in sitesindeki haberde yazanlar temel hedefleri özetliyor:
  • Sanallaştırma
  • Office Open XML
  • Ortak çalışma çatısı
  • Mono, OpenOffice, Samba
Novell çalışanı olan Miguel de Icaza'nın yorumunu okuyabilir, Türk özgür yazılım camiasının bir kısmının fikirlerine de göz atabilirsiniz.

Microsoft'un yeni söylemi: Cihat

anonim

Microsoft "Get The Facts" adıyla yeni turlarına başladı. Silicon.com'un bu süreci teknolojik olduğu kadar politik bir "savaş aracı" olarak nitelendiriyor. Söylemlerin birçoğu yeni değil. Windows'un, açık kaynak kodlu rakibi kadar ucuz ve güvenli olduğu, karşı tarafın ise sanılan kadar güvenli ve ucuz olmadığı vs.

Ama Londra'daki "road show"da yeni bir söylem dikkat çekiyor. MS bu sefer Linux destekçilerini Microsoft'a karşı cihat yürütmekle suçluyor. "Cihat" söyleminin özellikle seçildiğini belirtmeye gerek yok sanırız. Malum bu günlerde bu kelimenin, özellikle ABD ve Avrupa'da negatif bir popülerliği var. Silicon.com'un bu konuya ilişkin yorumu da okunmaya değer.

Boykot: linuxtoday.com

anonim

Microsoft'un linuxtoday.com için sponsor olduğu ve sitede taraflı olarak GNU/Linux karşıtı ilanlar, yazılar, vs. yer aldığı iddiası var. distrowatch.com sitesine göre:
We urge our visitors to boycott LINUXTODAY.COM. LINUXTODAY.COM is currently sponsored by Microsoft Corporation and displays sponsored anti-Linux content on its web site. We consider this practice immoral and hypocritical for a web site that acts as a Linux advocacy resource. PLEASE DO NOT VISIT LINUXTODAY.COM