Mac Mini Üzerinde Debian GNU/Linux

0
Challenger
Apple tarafından geçtiğimiz ay duyurulan Mac Mini 499$' lık fiyatıyla birçok kişinin aklını çelmişti. Burada da sözü edilen Mac Mini üzerine Debian kurma fikrini William R. Sowerbutts gerçekleştirmiş ve güzel bir kurulum belgesi hazırlamış. İlgili belgeye http://www.sowerbutts.com/linux-mac-mini/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
bm
Size bir soru: niye ogretmenlerimiz yeni imkanlarla bunu alamiyor? Apple bu buyuklukteki pazara girmek icin kaca verirdi bunu sizce? (devletin icazet verdigi modeller aciklandi, uc tane notebook benim hatirladigim kadariyla).
0
sleytr
peki ya şu 500$ lık Linux Laptop ları gümrüksüz, vergisiz getirip satsalardi nasil olurdu.

hem neden laptop? ben farketmeden masaüstü bilgisayar kullanmayacak kadar zengin mi olduk?
0
bm
Bilgi edinme hakki basvurusu yapacak olan var mi konuda? Butun formlar matbu olarak 'arz ederim' diyor (pardon TDK'daki efendilerimize 'sunuyoruz'), benim sinirlerim yerinden oynuyor doldurmuyorum. Hesap sorarken hesap sordugu insani zorla kendi ustunde kabul ettigini beyan etmekten rahatsiz olmayan birisi belki yapar.
0
FZ
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=sa&haberno=2263&tarih=14/02/2005&ek_tarihi=14/02/2005
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian GNU/Linux 5 Duyuruldu

Tarık

Uzuuuun zamandır iple çekmemize rağmen devamlı avcumuzu yaladığımız Debian GNU/Linux sürüm 5, 14 Şubat sevgililer gününde sevgilileriyle buluşmak üzere sunuculardaki yerini aldı.

Debian GNU/Linux 4.0 'etch' Release Tarihi Belli Oldu

thorin

Debian'ın bir sonraki "stable" sürümü, Debian GNU/Linux 4.0 (etch)'in "release" tarihi Aralık 2006 olarak duyuruldu.

Türkçe Debian Belgeleri

yuxel

Bir süredir Debian listelerinde güzel belgeler dolaşıyor. Serdar Aytekin kendi sitesinde bir çok güzel belge sunuyor. Böyle belgeleri özleyen FM kullanıcılarına iyi bir alternatif olabilir.

Linux Workstation, niye ki ?

sundance

GNU/Linux`a olan sevgimiz malum, dahası bu türün en köklere sadık dağıtımı Debian ise son zamanlarda gözde fetişlerimizden. Hemen her akşam 10 civarı irc.openprojects.net #debian.tr kanalında buluşmaktayız. Fakat temelde bir sunucu sistemi olarak başlayan Linux`u masaüstünde kullanma isteğimiz bir çoklarına gereksiz bir çaba olarak gelebilir. Halbuki biz Linux`un masaüstünde/gündelik hayatta bize çok daha fazla imkanlar sunduğunu ve her çabaya değdiğini düşünüyoruz.

Bu konuda güzel çalışmalara imza atan Gürkan Şengün(a.k.a. Tarzeau) çok güzel bir İş İstasyonu Olarak Linux makalesi hazırlamış. Hala şüphesi olanlar için ;)

Debian o kadar da iyi değil mi ?

sundance

Debian`ın uzun süredir beklenen versionu 3.0 Woody Temmuz ortalarında çıkmış olsa da nedense bir türlü doğru düzgün yorum almadı. RedHat ve Mandrake gibi dağıtımların daha çıkmadan önce incelenip yorumlanmasına rağmen Debian`ın bu kadar süre incelenmemiş olması Debian sevenleri biraz üzmüştü. DebianPlanet`da yeralan bu yorum herne kadar biraz beceriksizce yazılmış ve, Debian neden RedHat değil gibi bir anlama geliyor olsa da, eleştrileri her zaman dikkate almak gerekir. (Ed. iyi ki de Debian, yazarın istediği gibi bir dağıtım değil ;)