Mac OS X 10 1-Eylül`de geliyor

0
larweda
Apple, Mac OS X işletim sisteminin 10.1 versiyonunu 1-eylül`de piyasaya çıkaracağını duyurdu. Yeni versiyonda eklenen özellikler arasında iTune CD-kayıt yazılımı, DVD oynatımı ve kaydı için iDVD 2 yazılımı, Airport, SAMBA, W95, NT ve 2000 desteği veren ağ-dosya erişimi ve kullanıcı arayüzünde de uzun dosya isimlerini görebilme, ayarları kişiselleştirme, pencere seçenekleri hakkında birçok ufak-tefek yenilik içeriyor.
Bu şekilde Apple, linux ortamına verdiği desteğe son gaz devam ettiğini gözler önüne seriyor. Cesurca bir hareket olsa da, Mac OS X Apple`in kurtuluşu anlamına gelebilir.
Mac OS X 10.1 hakkında bilgi: www.apple.com/macosx/newversion/

Görüşler

0
anonim
x86 Mac OS X çıksa daha bi gozel olacak gibime geliyor.Bir zamanlar Rapsody isimli bir proje vardi bu konuda hem mac programları hem pc programları calısacaktı.neyse bekliyelim bakalım..
0
Max
Selam ben Max galiba bi sorun var anonim girdim, herneyse bir zamanlar Rapsody diye bisi vardi evet ama Rapsodi hala var sole aciklayim Darwin Intel icin olan open source MacOS X isletim sistemi Rapsodi ise MacOS X Relase yani Mac lerdeki, Apple da calistigim zamanlar da Intel icin yada x86 diyelim MacOS X cikacak hatta prototipi yada bir developer preview i var deniliyordu. Ama cikacak galiba 2-3 sene icinde :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yellow Dog Linux 2.0 çıktı!

PCc0d3r

PowerPC'ler için başlıbaşına bir işletim sistemi olan Yellow Dog Linux 2.0 çıktı.
Daha fazla bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz : http://www.yellowdoglinux.com/

PowerMac G5 İçin Güncellemeler Yayınlandı!

parsifal

Apple, PowerMac G5 (Late 2004) serisi, 1.8Ghz, 600Mhz bus, tek işlemcili modellerde görülen ve aşağıda belirtilen bazı sorunların giderilmesi için bir “firmware update” yayınladı.
PowerMac G5 System Firmware Update, sadece PowerMac G5 (Late 2004) serisi, 1.8Ghz, 600Mhz bus, tek işlemcili modeller için geçerlidir. İşletim sistemi ise Mac OS X 10.3.9 veya Mac OS X 10.4.3 ya da üstü olmalıdır.

iPod Ailesi'nin Yeni Üyesi!

parsifal

iPod ailesinin yeni üyesi iPod nano aramıza katıldı. 2 GB ve 4 GB'lik seçenekleri ile iPod Shuffle'ın abisi olan ürün hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Editör'ün notu: "Ah birde alo diyebilseydim" diyenlerde buraya baksınlar.

YellowDog Linux 2.1 Hazır

anonim

Çok hoş ve kurulum anlamında da kolay olan ve tüm Apple hardwarelerini tanıyan, popüler PPC Linux sürümlerinden biri olan YellowDog Linux 2.1 satışa sunuldu, mac kullanan ve Linux'u Mac üstünde denemek isteyenlerin YellowDog Linux'a bir fırsat vermesi gerekir.

QuickTime Streaming Server 4.0 Public Preview Hazır

anonim

Apple QTSS 4 (Quicktime Streaming Server) Public Preview'ı bitirdi.
Çoğu insanın, Windows Media Player'ın daha iyi olduğunu savunmasına ve ülkemizde çoğu Windows kullanıcısının QuickTime Player kullanmasına rağmen, bence QT Player, internet üzerinde en kaliteli ses ve görüntü yayın yazılımıdır. Player'ı indirmek için buraya, QTSS4 için ise buraya.