Macintosh'a Adım Adım Yellow Dog Linux Kurulumu

0
nipple
Bilindiği gibi Yellow Dog Linux, Debian, Gentoo, Mandrake, SUSE ve Ubuntu gibi pek çok Linux dağıtımının Macintosh'ların kullandığı PowerPC işlemciler için üretilmiş sürümleri bulunuyor. Bu dağıtımlardan Apple donanımlarına en iyi desteği veren Yellow Dog Linux'un bir iBook'a nasıl kurulacağını adım adım buradan takip edebilir, iBook üzerindeki performans ve uyumluluk konuları hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Bu, özellikle Mac OS X'un son versiyonlarını çalıştırmakta zorlanan eski Macintosh'lar için oldukça iyi bir çözüm gibi görünüyor.

İlgili Yazılar

Video iPod

anonim

Apple'ın arka arkaya çıkardığı iPod modelinin en son üyesi artık video görüntülerini de oynatabiliyor.

Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Apple OSX 10.2 Jaguar´la piyasada...

Evil_Empire

OSX'i ben de birçok kişi gibi merakla bekliyordum. Final CD'lerini bulmuştum bir yerden bir hevesle yükledim. Arayüzü falan çok hoşuma gitmedi önce.. Sonra kullandıkça akıllıca ayrıntılar falan gördüm, gerçekten de çok az kilitleniyordu ama bazı eksileri de yok değildi. Mesela geriye doğru uyumluluk dedikleri klasik ortam(OS9) sadece emülasyondan ibaretti ve klasik programlar oldukça yavaş çalışıyordu. Arayüz cicili bicili ve oldukça süslüydü ama oldukça akıcı ve hızlıydı. Şu Quartz bayağı hoşuma gitti. Ben sistemi ilk denediğimin üstünden bir yıldan fazla zaman geçti sanırım. Bilkom 10.1 i neredeyse bir sene sonra Türkçeye çevirebildi. Programların portlanması falan derken, şu anda adam gibi OSX kullanan bir arkadaşım yok. Sanırım bu OSX Turkiye'ye pek yaramadı. Şimdi Apple 10.2 versiyonunu çıkardığını duyuruyor ve 150 yeni özellikten bahsediyor ilgilenenlerin http://www.apple.com/macosx/ adresine bir göz atmasını öneririm. Umarım Jaguar Türkçe öğrenir...

Apple´ın Yeni Internet Tarayıcısı Konqueror Tabanlı

FZ

Apple'ın yeni Internet tarayıcısı Safari, açık kodlu Internet tarayıcılarından Konqueror temel alınarak geliştirildi.

Nasıl x86 üzerine OS X Kurulur?

Soulblighter

Bundan iki sene önce böyle bir macereya atılmış ve Darwin'den yukarıya çıkamamıştım :) Eğer aranızda denemek isteyenler varsa bu kılavuz size yardımcı olabilir.

iPod Ailesi'nin Yeni Üyesi!

parsifal

iPod ailesinin yeni üyesi iPod nano aramıza katıldı. 2 GB ve 4 GB'lik seçenekleri ile iPod Shuffle'ın abisi olan ürün hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Editör'ün notu: "Ah birde alo diyebilseydim" diyenlerde buraya baksınlar.