Micros~1'da Linux?

0
fsniper
Son XPSP2 konusundaki blogları incelerken karşıma çıkan ilginç linkleri sizlerle paylaşmak istedim. Konu hakkında yorum yapmak istemiyorum. Zaten herşey ortada :)

link 1
link 2
Link 3

Görüşler

0
FZ
Daha önce mevzusu olmuştu FM´de:

http://fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1734

Büyük çaplı ``caching´´ hizmeti veren Akamai sunucuları üzerinden geçen ve MS sunucularına yönlendirilen trafik, vs. durumlarından ötürü netcraft istatistiklerinde GNU/Linux görünüyor. Nihai olarak çalışan sunucular ise Windows Server 2003 işletim sistemi üzerinde IIS 6.0 web sunucu yazılımı ile çalışıyorlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft DRM nasıl deşifre edilir?

FZ

Microsoft'un .WMA (Windows Media Audio File) tipindeki ses dosyalarını korumak (!) için geliştirmiş olduğu şifreleme sistemi olan MS-DRM (Microsoft Digital Rights Management) açık anahtar şifreleme için (public key cryptography) eliptik eğri yöntemini, blok şifreleme için DES algoritmasını, akış (stream) şifreleme için RC4 algoritmasını ve hash fonksiyonu olarak da SHA-1 algoritmasını kullanmaktadır.
Şimdi bu teknik detaylardan sonra diyebilirsiniz ki breh breh adamlar yapmış, yani çözmesi çok zor olsa gerek, bu sefer Microsoft sağlam iş çıkarmış.
Ancak eski dost Microsoft bizi yanıltmadı ve gene bir açık verdi. Yukarıda acayip karizmatik görünen sistemin nasıl deşifre edilebileceğine dair teknik bilgiler ve konu ile ilgili programlar + kaynak kodları isterseniz yapmanız gereken MS-DRM adresini ziyaret etmek.

Windowsda sağ kalmak için gerekli yazılımlar.

oktay

İstesek de istemesek de bazen kendimizi bir Windows makinenin başında iş yapmaya çalışırken bulabiliyoruz.

Bu gibi zamanlarda gerek Linux'den aşına olduğumuz uygulamalar gerekse Windows'a özgü fakat kaliteli uygulamalar imdadımıza yetişir.

Ben de diğer arkadaşlara yardımcı olması bakımından kendi bildiğim bir kaç uygulamayı kısa açıklamalarıyla birlikte paylaşmak istedim.

Zorunlu Windows günlerinizin kısa sürmesi dileği ile.

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

cayfer

Devamlı aynı şeyleri anlatmaktan bıkıp, insanlara yalnızca bir adres vererek kurtulmak için yazıp kenara attım.

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

Aklınızda bulunsun.

Editörün Notu: Birileri sizde `arkadaşım sen önce falanca kaynakları oku sonra gel tartışalım´ hissiyatı uyandırdığında doğrudan referansta bulunabileceğiniz türden süper bir makale. ;-)

Linux Today - Boykotlasak da mı saklasak...

sundance

Distrowatch'un haftalık bülteninde yeralan habere göre LinuxToday.com Microsoft tarafından sponsor edilen anti-linux reklamlar yayınladıklarından dolayı boykot ile karşı karşıya.

Haberde LinuxWorld Australia ve LinuxPlanet'ın da sözkonusu firmanın sponsorluğunda anti-linux bannerlar yayınladığından bahsediliyor.

Ne dersiniz, pürist yaklaşıp boykota katılmak mı lazım, yoksa pembe renkli sivri kulaklı hayvandan ne kopartsak kar mıdır ?

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm