Microsoft'un Linux Lab Yöneticisi İle Röportaj

0
vst
Microsoft'un Linux Lab Yöneticisi Bill Hilf ile yapılan ve Slashdot.org kullanıcılarının hazırladığı sorularla gerçekleştirilen bir röportaj yayınlandı. San Fransisco LinuxWorld'da bir konuşma yapacak olan Hilf'in ağzından: "Buradaki yöneticiler fazlasıyla teknik. Hiç birisinin ağzından 'Linux düşmanımızdır!' lafını işitmedim. Kimi zaman oturur Microsoft harici teknolojiler kullanırlar ve derler ki; 'Bu sorunlar beş sene önce çözülmemiş miydi?' ya da 'Katetmemiz gereken çok yol var...'"
Sorular çok güzel, cevaplar ilginç... Bir ilginç husus daha: Hilf cevapları yollamadan önce Microsoft'un Halkla İlişkiler Departmanı cevaplara şöyle bir göz atmış...

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Sorulara genelde uzun ve kaçamak yanıt verilmiş.

""örnek olarak.

SS-Kaç yaşındasınız?
CC- Şimdi bir konuyu açıklıpğa kavuvşturayım bukadar yaşlı görünmeme rağmen vs.vs bunca yıl bir sürü vs.vs ......

ama net bir cevap yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux ve Büyük Medya

FZ

Beyler, bayanlar,

Financial Times gazetesinin (ki bu yayın organı finans piyasalarının ve iş dünyasının en saygın ve ciddi yayınlarından biridir) 31 Ocak 2001 Çarşamba tarihli nüshasının 11. sayfasında IBM tarafından (dünyanın en büyük bilgisayar firması) verilmiş TAM SAYFA bir LINUX reklamı vardır.

Bu reklamda, Linus Torvalds, Elvis Presley`den sonra gelen en popüler tip olarak lanse edilmekte ve cığlık cığlığa bir kız "Linux is so totally dreamy!" demektedir.

Sanırım 2001 yılı Linux ve iş dünyası arasındaki yakınlaşma bakımından önemli bir yıl olacak ve bu reklam da bunun habercilerinden biri.

Daha fazla yoruma gerek yok bence. :-)

Linux 2.6.0-test10 Sürümü Çıktı

FZ

Linux´un yaratıcısı Linus Torvalds test aşamasının sonuna doğru yaklaşırken yeni çekirdek sürümü 2.6.0-test10´ı duyurdu.

Çekirdeğin bu hali kısa süre sonra Andrew Morton´a emanet edilecek ve Morton, Linux 2.6.0´ın çıkarılması için son ayarlamaları yapacak.

Teknolojinin uç noktalarında gezinen penguenin yeniliklerle dolu ve heyecanla beklenen bu sürümünün çıkmasına çok az kaldı, geriye saymaya başlayın. (Bu arada 2.6.0-test9´u deneyen değerli FM üyeleri hissedilebilir farkları, değişiklikleri, deneyimlerini, vs. bizimle paylaşırlarsa seviniriz)

INSERT (Knoppix'in Küçük Kardeşi)

anonim

Küçük GNU/Linux dağıtımlarına eskiden beri bir sempatim olmuştur. İnternette dolaşırken gözüme çarpan bu küçük Knoppix (dolayısı ile Debian) tabanlı dağıtımımızın adı INSERT, açılımı Inside Security Rescue Toolkit. Küçük CD´lere sığabilecek boyutu (yaklaşık 50 mb) ve içerdiği araçlarla INSERT tam bir karagün dostu.

Özelliklerine kısaca bir göz atacak olursak: Linux çekirdek sürüm 2.4.26 ve Knoppix 3.4 tabanlı hızlı bir sistem. NTFS bölümleri için yazma desteğinin yanı sıra EXT2, EXT3, MINIX, REISERFS, JFS, XFS, NTFS, FAT, MSDOS, NFS, SMBFS, NCPFS, UDF, UFS, HFS, HFS+ dosya sistemlerine destek veriyor. RAID ve LVM desteği, ağ analizi (ör. nmap, tcpdump), kurtarma (ör. gpart, partimage, testdisk), virus tarama (Clam Antivirus) güvenlik (e.g. chkrootkit) ve surf araçları (e.g. links-hacked, AxY FTP) içeriyor. Ayrıntılı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.

CoolLinux, CD`de kurulu Linux!

sundance

Linux'a yakin olanlar bilir, Linux kurmak icin tekrar yazilabilir bir medyaya (HD,RAM) bagli degilsiniz. Bir kere yazilabilir bir medya uzerine de(ROM veya daha iyisi CD-ROM) Linux kurabilirsiniz.

CoolLinux boyle bir dagitim iste. Yaklasik 250Mb.lik ISO.gz'i acip kurunca, sadece CD ve Ram ustunden calisan bir dagitim kullanima hazir oluyor.
icinde ne var derseniz ? Ne yok ki, Opera, Mozilla, Licq, OpenOffice, Sylpheed, XMMS ve daha niceleri...

E-devlet kapısında GNU/Linux

anonim

Oytek'in kazanmış olduğu E-Devlet kapısı ihalesinde sunucular üzerinde Red Hat Enterprise Linux kullanılacak.