Mozilla 0.9.8 çıktı

0
anonim
Mail-News okuyucu, adres defteri, "wysiwyg" HTML editoru, ve ufak bir IRC clienti ile eksiksiz ve standartlara uyumlu bir Internet tarayıcı olan Mozilla'nın 0.9.8 sürümü duyuruldu. Günlük kullanıma uygun bir duruma ulaşmış olan Mozilla, gittikçe 1.0 hedefine daha da yaklaşıyor...

Görüşler

0
pulsar
Gerçekten Bu sefer iyi olmuş ben açıkcası beklemiyordum bir sene öncesine kadar aynı tarayıcı düzgün çalışmaktan uzakken, şimdi en azından gerçek DHTML desteği ile kayda değer bir seçim. Üstelik açık kaynak kodunun Getirdiği avantajla son derece de kullanışlı. Ayrıca M$ işletim sistemlerinde de ilk defa explorerdan daha hızlı çalışıyor. Şu ana kadar tek eksiği düzgün plugin desteği bence. (Netscape pluginleri bazen bu netscape değil diyebiliyorlar.) Yine de explorer 6'ya göre daha iyi bir seçenek şu aniçin.
0
anonim
Bu senenin ortalarina dogru (umariz) cikacak 1.0 i dusun bir de. Mozilla rules yani. Kimse beklemiyordu, ama gercekten cok hizli ve ofkeli donecek Dev kertenkele :)
0
anonim
Uzun zamandir Opera ile mutlu bir hayat surmekteydim. Mozillada yeni neler var diye denedim. Hic fena degil. Gittikce oturuyor. Open in new tab diye bir ozellik gelmis ki bu operada en sevdigim ozellikti. 50 pencere ile bile surf yapsan tek browserin icinde kaliyorsun.
1.0 ile bayragi explorerdan geri alacak gibi.
0
anonim
Opera kullanicisi olduguna gore mouse gestures in bagimlilik yaptigini bilirsin. Neyse ki, Mozilla''''ya da bu ozellik eklenebiliyor[http://optimoz.mozdev.org/gestures/index.html].
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SpreadFirefox.com'a saldırı

Soulblighter

Firefox'un pazarlama sitesi olan SpreadFirefox.com'a saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda üyelerin bir kısmının kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği belirtiliyor. Sitenin bir kaç gün kapalı kalmasına neden olan saldırıdan sonra Mozilla Vakfı, Spread Firefox üyelerine e-posta ile durumu bildirdi.

Biz de bir gazeteye Mozilla Firefox için tam sayfa reklam verelim!

anonim

spreadfirefox.com'dan bir bomba daha: Firefox için gazeteye tam sayfa reklam.
Biz de böyle birşey yapabilir miyiz?

Fazla değil ama benden 20 milyon (20 YTL) çıkar. Bazı firmalar da destek olabilir sanırım. ;-)

Türk basınındaki ilk Firefox ilanı!

velista

Focus dergisinin ocak ayında piyasaya çıkacak olan "10.Yıl Özel Sayısı"nda bir Firefox ilanı var! Aslında nereden başlamalı bilmiyorum... Çeşitli dergilerden gazeteci arkadaşlarımla uzun bir süredir şu konuyu konuşuyorduk: "Aslında birbirinden çok da farklı olmayan tanıtım ve inceleme yazıları dışında Firefox'a nasıl bir destek verebilirdik? Yayınlarımızda, küçük bile olsa Firefox'un ücretsiz ilanlarına yer veremez miyiz? Ve hepsinden önemlisi, Bilim ve Teknoloji dergileri, maddi olanakları çok kısıtlı olan açık yazılım dünyasına reklam sayfalarını sembolik bir oranda da olsa aralayarak 'fırsat eşitliği'nin ve 'gerçek rekabet ortamı'nın yaratılmasına olanak sağlayamaz mı?"

Sanırım bize bu düşünceyi ilk veren "Fazlamesai" sitesiydi... Fazlamesai forumunda başlayan Firefox ilanı tartışması, açık yazılıma inanan pek çok gazetecinin aynı soruyu kendisine sormasına neden oldu.

Phoenix 0.5 (Naples) çıktı

conan

Mozilla'nin kodundan yola çıkılarak yaratılan web browser phoenix'in yeni versiyonu çıktı. Bu sürümde birden fazla homepage, 5 düğmeli intellimouse desteği, akıllı sidebar özelliği, download, history, ulaşılabilirlik, performans, stabilite, konularında iyileştirme, program boyutlarında ve hafıza kullanımında küçülme gibi bir çok yenilik var.

Mozilla 1.1 çıktı

conan

Yeni mozilla'daki değişiklikler ana başlıklarla şunlar:
  • Daha sağlam bir motor ve kullanıcı arabirimi.
  • CSS, DOM ve HTML standartlarina daha fazla uyumluluk.
  • Yeni ve çarpıcı Windows ikonları.
  • MS Dialup Networking (çevirmeli ağbirimi miydi? :) tetikleme.......