İlgili Yazılar

Mozilla 1.1 Alpha da çıktı

crematorium

Millet yine coştu, Mozilla 1.0'dan sonra yeni testler sonucunda ortaya çıkmış yeni Mozilla versiyonu 1.1 Alpha da çıkmış bulunmaktadır, Mozilla.org adresinden indirebilirsiniz. Yakında Mozilla 2.0 çıkarsa hiç şaşırmayın... :)

Herkese kolay gelsin

Googles Flight Simulator

uosfie

Google Flight Simulator, Google'nın GoogleMaps kimliğini esprili bir dille oyuna döken bir geliştirici tarfından yazılmış. Aslında oyunun bir kopyasını kendi blog sayfama yerleştirmek istedim, ama siz iyisimi Mark Caswell-Daniels'in kendi sitesini bir gezin derim.

Bitirme Tezi ve Google Master Plan

meddah

Ozan Halıcı ve Jürgen Mayer'in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendikleri, bitirme tezi için hazırlanmış kısa filmlerinde "what barry says" ve "the google story"den ilham aldıklarından söz ediyorlar.

Filmin resmi sitesine buradan erişebilirsiniz.

Google' dan 'Simple' Programlama Dili

Tarık

Google tarafından daha çok Android uygulamaları yazmak için geliştirilmiş BASIC benzeri bir programlama dili.

GoogleMaps: Casus aracı mı?

sundance

Her yeni hareketi ile bizleri şaşırtmaya devam eden Google, bu sefer de GoogleMaps ile inanılmaz bir iş başarmış.

Benzerlerinden çok daha hızlı sonuç üreten ve Ajax Teknolojileri sayesinde interaktif çalışan haritalar üzerinde, özellikle Amerika başta olmak üzere bir çok bilgi edinebiliyor, en yakın tren istasyonunu , ya da belli bir adresten belli bir adrese araba ile nasıl gidilir gibi bilgilere kolayca ulaşabiliyor.

Bu güzel servisin kullanımına en iyi örneklerden biri ise Craiglist.org'un (Emlak listeleri sitesi) GoogleMaps'le birleştirilmiş hali.

Ama daha yaratıcı bir kullanım alanı ise askeri havaalanlarındaki stealth bombardıman uçaklarını 1 2 3 4 ve hatta Ufoları tespit etmek. ;)