Mozilla Suite - Firefox - Netscape IDN Host Remote Buffer Overflow Exploit

0
y0rk
Mozilla suite için nurtopu gibi bir bug daha bulundu. Detay için http://www.frsirt.com/...
Henüz yayınlanmış bir yama yok.

Görüşler

0
tongucyumruk
Anladığım kadarıyla bu bir bug değil, bir süre önce bulunan IDN açığını kullanan bir exploit. Basitçe IDN desteğini kapatarak korunmak mümkün görünüyor.

Zaten şu IDN denen şeyi icad edeni bir yakalarsam...
0
parsifal
Firefox 1.0.7 ile IDN ve bir kaç önemli açığın yamandığı açıklandı.
Mozilla Suite içinde güncellemenin haftasonuna doğru çıkacağı açıklanmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Anonim gezinti için Tor kullanırken dikkat!

anonim

Tor EFF'nin anonim gezinti için ücretsiz sağladığı, ticari alternatiflerinden daha gelişmiş bir yazılım. Fakat Tor kullansanız bile basit yöntemlerle kimliğiniz ortaya çıkarılabiliyor. Tor kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanmış:

Badtrans Virüsü

anonim

27 Kasım — Bilgisayar güvenliği uzmanları Badtrans adı verilen bir virüsün Avrupa ve ABD’de binlerce bilgisayarı etkilediğini ve hızla yayıldığını açıkladılar.

NTVMSNBC`de yayınlanan habere göre, bilgisayarları etkilemek için farklı metodlar kullanan virüs, bazı kullanıcıları e - postalarını açmadan da etkiliyebiliyor. Virüs enfekte ettiği bilgisayardaki dosyaları araştırarak gizli bilgileri çalmaya çalışıyor.

Code Red 2 (Yepyeni bir worm)

conan

Evet yeni code red Agustos 4'te başgösterdi. Yapılan açıklamalara göre bu worm daha agresif ve tamamen baştan yazılmış bir worm. Bulaşma yöntemleri farklı olsa da hedef işletim sistemi aynı. Microsoft Windows 2000. (Bu sefer NT ya da 9X değil. Çünkü kullandıkları bir assembly komutu sadece windows 2000 icin geçerliymiş) Unutmadan, bu versiyon yanında bir de trojan taşıyor ;) Gelelim yeni yaramaz kurtçuğun neler yaptığına, nasıl bulaştığına.

Darik´s Boot and Nuke İle Makinanızı Uçurun!

FZ

Şirketinizde 50 tane eski makina var ve bunları satışa çıkardınız. Gayet güzel. Peki ya personelinizin kullanmış olduğu bu makinalardaki eski bilgiler? Formatlamış olmanız yeterli mi? Internet'te küçük bir araştırma size birkaç kez formatlanmış ve farklı işletim sistemleri yüklenmiş makinalardan bile pek çok verinin sökülüp alınabileceğini gösterecektir. Daha birkaç ay önce bir açık artırmada elden çıkarılan pek çok bilgisayardaki eski bilgiler, parolalar, kişisel ve özel bilgilerin kolayca elde edilebileceği görülmüştü. GNU/Linux camiası bunun için pratik ve hızlı bir çözüm geliştirmiş: DBAN

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

15 Kasım 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.