MP3 Çalar ile ATM’den Kredi Kartı Bilgisi Çalındı

0
innaw
İngiltere, Manchester'da yaşayan 41 yaşındaki Maxwell Parsons, sıradan bir MP3 çalar ile bankaların güvenlik sistemlerini aşarak kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği suçlaması ile tutuklandı. 200.000 £ çaldığı bildirilen Parsons’un “ters mühendislik” olarak adlandırılan ve son dönemde yaygınlaşan bir yöntem kullandığı bildiriliyor.

Kaynaklar: 1, 2

Görüşler

0
Tarık
Havada salınım halindeki elektriksel verilerin toplanması ve tekrar anlaşılabilir bilgiye döndürülmesi işi. Tüm yüksek frekanslı cihazlardan aynı şekilde bilgi alınabilir, sızdırılabilir. Hatta bu tür şeylerdem korunmak için faraday kafesleri bile var. Ama toplanan verinin tekrar bilgiye dönüştürülmesi işi çok teknik ve enteresan bir iş.

Yıllar önce ceviz kabuğunda bu tip şeyleri iddia eden bir adamcağız çıkmıştı, bu amerikan avax uçaklarının bu işlerede yaradığını, hatta amerika nın olayı abartıp başka türlüde kullanabildiğini söylemişti. İlerleyen saatlere doğru olaya beyin kontrolü gibi abidik şeylerde girdiğinden konu tam anlaşılamamıştı.

Evet bu yapılan iş tam anlamıyla elektromanyetik hacking dir. gibi iddialı bir söz edeyim ve kapatayım çenemi :D

0
bio
Bunda o kadar komplikasyonla bile ugrasmamislar, bayagi telefon kablosuna baglamislar cihazi:

The phone line running from the machine to an ordinary BT white socket was unplugged and a two-way adaptor inserted. The MP3 player was then placed between the ATM machine’s output cable and the phone socket.
0
experience
ayar di mi bu puhehehe
0
Tarık
Evet ama bu olayda yada bunun benzeri yöntemlerde zor olan kısım haberde de bol bol bahsedildiği üzere bu dağınık verilerin anlamlı hale getirilmesi. Eğer ben kafamda olayı yanlış oluşturmadıysam bunlar farklı bir ters mühendislik ile yapmışlar bu işi. Belkide ortada ters mühendislik yapılacak beş satırlık assembley kodu dahi yoktu. Kendilerine göre bir oluşturmuş ve onu izlemiş olabilrler. Veyahut çalıntı bir kurumsal, bilimsel yöntem kullanmış olabilirler.
0
Ono
Valla dostum ben senden hiç bişey anlamıyorum. Bi gidersin oyun oynayana misyoner dersin, bi gidersin reverse enginering yapana çalıntı yöntem kullanmışlar dersin. Madem bu olay bu kadar yaygın ki çalıntı diyosun, bi atmye reverse enginering ile server ol görelim seni. Oyun oynayana bile bok atışın zaten herşeyi ortaya koyuyor. Ha birde ayrıca sorayım şu ufak dağlarıda sen yaratmıştın değil mi?
0
Tarık
Hmmm, düşüncelerin normaldir. Saygıyla karşılıyorum. Yalnız sitene girdim bu "Suan Win2K dayim. Buyuk ihtimalle oyun oynuyorum. Lutfen daha sonra tekrar deneyiniz." çıktı :) Buda seni ortaya koyuyor zaten. iyi çalışmalar...
0
Ono
Ortada olan benim oyun oynadığım değil, senin kendini bi #!$ sanman.
0
arsenelupin
"reverse engineering" ~ "ters mühendislik" biraz tuhaf olmuş.Kanımca kavramın anlam alanıyla örtüşmüyor.Daha uygun bir ifade de bulmak zor gerçekten ama reverse!=ters
0
sefalet
"Tersine Mühendislik" sözünü kullanıyorum ben.Yapılanın yapılma sistematiğinin dışında farklı bir yol izlenmesi ile yapılana müdahale edilmesi anlamında."Ters Mühendislik" yapılan işin yanlış ya da eksik yapıldığı anlamını çağrıştırıyor kanımca, "ters iş yapmak" da olduğu gibi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çalışanların 2/3'ü şifrelerini not ediyor

anonim

Searchsecurity.com tarafından yapılan araştırmada kullanıcılar IT şifrelerini en az bir defa kağıt kalem ile not ettiklerini itiraf ettiler. Bunun başlıca sebebi olarak firmaların yüzde 75'inin şifreleri en az 13 haftada bir değiştirmeleri cevabını verdiler.

Şirketler şifre seçiminin önemini yavaş yavaş kavramaya başladı fakat güvenli sağlam şifre ile akılda kalması çok zor şifre arasındaki ince çizgiyi fark etmek gerekiyor aksi takdirde kullanıcı şifreyi not almak ve hatta bu notu ekranın köşesine iliştirmek zorunda kalıyor.
Zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür sözünü bir kez daha hatırlatıyorum.
Haberin Kaynağı

Crack aracı olarak Google

sundance

Google'a gidip, allinurl:wwwboard/passwd.txt arattırırsanız, size çok kullanılan bir forum programı olan wwwboard sitelerinin admin isimleri ve DES ile kodlanmış (Jack the Nipper ile çözülebilecek) şifrelerini bulabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi başka Google incelikleri için bu makaleyi okuyabilirsiniz.

Linux kaynak koduna gizlice sızma denemesi

anonim

ntvmsnbc'nin haberine göre kötü niyetli biri Linux çekirdeğinin yeni versiyonuna bir trojan yüklemeye çalışmış.

‘Bitkeeper’ kaynak kodu güvenlik birimi, dışardan gelen bu müdahaleyi 24 saat içerisinde tespit ederek açık veritabanını kapadı, böylece kötü niyetli yazılımcının çekirdek üzerinde yapmak istediği değişiklikler Linux kodlarına yansımadı. Bitkeeper’ın yazılımcısı Larry McVoy söz konusu tehdidin sonuca ulaşmadığını belirtti.

The Legend of Puffy Hood

barisozyurt

Only one remote hole in the default install, in more than 7 years!" sloganlı ailenizin işletim sistemi OpenBSD, 1 Kasım'da yayınlayacağı 3.4 sürümünün sürüm şarkısını duyurdu: The Legend of Puffy Hood

Ulusal Kriptoloji Enstitüsü Stajyer Arıyor

FZ

TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü bu yaz bünyesinde görevlendirmek üzere en az 1 ay çalışabilecek stajyer öğrenciler arıyor. Başvuracak adayların aşağıdaki bölümlerden birinden olmaları isteniyor:
  • Elektrik Mühendisliği
  • Elektronik Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Dilbilim