myspace.com'a Türkiye Kökenli Virüs Saldırısı

0
FZ
Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 web sitesinden myspace.com'da geçtiğimiz hafta büyük bir reklam skandalı yaşandı. Sayfanın reklamlarını gösteren sisteme sızan korsanlar, içinde Truva atı virüsü barındıran bir kodu ziyaretçilere göstermeyi başardı. Rus korsanların bir Türk sitesinin içine sızarak yönettiği operasyon sonucunda 2 milyona yakın kişinin bilgisayarına sızıldı.

Haberin devamı: Radikal

İlgili Yazılar

DefCon Videoları Google'da

FZ

Hacking Social Lives: MySpace.com, Tactical Exploitation, Convert Debugging, The Executable Image Exploit, Internet Wars 2007, Virtual World, Real Hacking, Webserver Botnets, How to be a WiFi Ninja ve Real-time Steganography with RTP gibi başlıklarla hazırlanmış DefCon videolarını Google Video üzerinden izleyebilirsiniz.

Not: Haber verdiği için LispNYC'den Marc Spitzer'a teşekkürler.

Cehennem.Org´u Hatırlar Mısınız?

anonim

Aşağıda sadece konu başlıklarını ve ayrıntılı bilgiye ulaşabileceğiniz linkleri veriyorum, yorumsuz...

"İnternette şifre tuzağı
'www.cehennem.org', Türk internet kullanıcılarına e-posta yoluyla tuzak kurarak, şifrelerini alıyor. Kurban sayısı ve isimlerini yayınlayan sitenin, bu yolla 10 bine yakın internet kullanıcısının şifresini ele geçirdi.
"

"Cehennem.org'da terör bağlantısı
İnternet kullanıcılarına tuzak kurarak şifrelerini indiren cehennem.org'un kapatıldığı açıklandı. Bu açıklamayı, ABD'den gelen ve şifreleri ele geçirilenleri dehşete düşüren bir açıklama takip etti.
"

Gelecek'ten yeni bir ürün: Firewall Suite™

anonim

Gelecek A.Ş 'den küçük, orta ve büyük boy işletmelerde kullanıcıların internet kullanımını ve kısıtlamarını yönetmek, gelebilecek saldırıları engellemek ve haberdar olmak ayrıca ağ trafiğinin yönlendirilmesi amacıyla hazırlanmış yeni bir güvenlik duvarı yazılımı ...

Microsoft Windows Explorer'da Kritik Güvenlik Açığı

FZ

Microsoft, 18 Ocak'ta rapor edilen kritik bir MS Windows Güvenlik açığı ile ilgili olarak hala yama yayınlamadı. Söz konusu açık Windows Explorer'daki bir problemden kaynaklanıyor ve keyfi bir komut çalıştırılmasına izin veriyor.

Israil merkezli GreyMagic Software geçen gece yayınladığı bülten ile Win2000 Pro., Server ve Advanced Server sistemlerinin etkilenebileceğini belirtti. Şirketin verdiği bilgilere göre, Windows 2000'deki Web View DLL'sini kullanan tüm sistemler de aynı açıktan muzdarip.

Bültene göre "kötü niyetli dosyanın etkisini göstermesi için çalıştırılmasına, üzerine çift tıklanmasına gerek yok. Dosyayı seçtiğiniz anda söz konusu açıktan faydalanan kötü niyetli yazılım devreye giriyor."

Detaylı bilgi için: http://searchsecurity.techtarget.com

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.