NetBeans Java IDE ile Türkiye Yollarında

0
FZ
Eclipse ile sıkı bir rekabet içinde olan NetBeans'in artık bir de televizyonu var, daha doğrusu sanal televizyonu. Nisan ayındaki bölümlerde ise küçük bir Türkiye turu izleyebilirsiniz. ;-)

İlgili Yazılar

Java Struts

malkocoglu

Jakarta projesinin gözde teknolojilerinden Struts, JSP sayfaları ile sunucu tarafı Java kodlarının bağlanması için çok faydalı bir teknolojiye dönüştü. Model/Görüntü/Kontrolör (Model/View/Controller), kısa namı ile MVC olarak olarak bilinen mimarinin gerçekleştirimi olan Struts, tekrar kullanılır servis tarafı kodlarının tasarlanmasında yardımcı da oluyor.

Bu teknoloji hakkında ki yazıları www.bilgidata.com adresinde bulabilirsiniz.

PrimeFaces: Açık Kaynaklı Türkçe Ajax JSF Kütüphanesi

anonim

PrimeFaces, Java Server Faces (JSF) çatısı için geliştirilen açık kaynaklı bir kütüphanedir. PrimeFaces’in temel amacı, ajax tabanlı zengin bir bileşen kütüphanesi yaratmak ve çeşitli JSF eklentileri yardımıyla uygulama geliştirmeyi kolaylaştırmaktır.

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

Elektronik Devreleri Java ile Kontrol Edin

anonim

Hobi olarak Robot projeleri uğraşmak isteyenlerin bilgisine sunulur: Ekteki bölümlerde elektronik göz, motor kontrol tekniklerini, Java devresi kullanarak nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Kullandığımız Java mikroişlemcisi JStamp, JavaOne toplantısında gösterildi ve büyük ilgi gördü. Hatta bu teknoloji çorbasına Lego beyni entegre etmeyi de başardık. Detaylar için: http://www.bilgidata.com/article_list.jsp?category=robotlar adresini ziyaret edebilirsiniz.

Java Görsel Bileşenleri ile Zoom In/Zoom Out

yetgin

FM müdavimlerinden yetgin Java ile Zoom In/Zoom Out özelliğinin nasıl kodlanacağını şurada açıklamış.