NetSec Topluluğu Ankara Buluşması - 7 Kasım 2010

0
anonim
7 Kasım’da Labris Teknoloji sponsorluğunda, Ankara EMO’nun ev sahipliğinde Ankara’lı NetSec üyeleriyle bir buluşma toplantısı düzenliyoruz. Vakti olan ve bu güvenlik dünyasının insanları nasıl şeylermiş diye merak eden tüm herkes davetlidir.

Kayıt olmak için kayit@lifeoverip.net adresine “NetSec Ankara Buluşması” konulu e-posta gönderilmesi yeterlidir.

Program aşağıdaki gibidir.

12.00 -13.00 Tanışma
13.00 -14.00 Öğle Yemeği(Pizza Partisi)
14.00 -15.00 Penetrasyon Testlerinde Açık Kod Yazılımların Kullanımı
Huzeyfe ÖNAL – Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ
15.00 – 15.15 Ara
15.15 – 15.35 5651 ve Diğer Yerel Mevzuat Kapsamında Zaman Damgası – Oğuz YILMAZ(Labris Teknoloji)
15.35 -16.00 Fikir Alışverişi: Güvenlik ürünleri ne kadar efektif kullanılıyor?
Detay bilgi için

İlgili Yazılar

SQL Server 7.0 için yazılmış WORM yakalandı

FZ

Sistem yöneticisi (sa user) için parola tanımlanmamış SQL Server 7.0 veritabanı sunucu sistemine sızabilen bir worm yazılımı (kurtçuk) yakalandı.

Sisteme girebildikten sonra iki Truva atı (Trojan horse) programını sisteme yerleştiren worm yazılımı bu şekilde kontrolü worm yaratıcısına aktarmaya çalışıyor.

Bellua Cyber Security Asya 2005 Belgeleri

anonim

21-24 Mart tarihleri arasında Endonezya'da yapılan "Bellua Cyber Security Asya 2005" konferansına ait sunum ve bildirilere buradan erişilebilir. Çok çeşitli bir yelpezade yer alan sunumlar güvenliğe ilgi duyan herkese hitap ediyor.

Blaster Windows´a Karşı

anonim

Blaster adında yeni keşfedilen bir solucan, Internet üzerinde Windows 2000/XP/2003 yüklü bilgisayarları arıyor ve RPC açığını kullanarak uzaktan bulaşıyor. Microsoft, bu açık için daha önce bir yama yayımlamıştı.

NetSec Güvenlik Bülteni Sayı:2

parsifal

Hilmi ESEN, Huzeyfe ÖNAL, Sertan KOLAT'ın katkılarıyla, NetSec Güvenlik Bülteni sayı 2 çıktı!

Debian Sunucularına Saldırı!

tongucyumruk

James Troup'un debian-devel-announce listesinde yaptığı duyuruya göre Debian projesinin ana geliştirme sunucularından olan gluck.debian.org makinesinin 12 Temmuz 2006, sabah saatlerinde başarılı bir saldırı ile ele geçirildiği tespit edildi. Ağ bağlantısı hemen kesilen makine durumun incelenmesi ve sistemin yeniden yüklenmesi için bakıma alındı. Bakım süreci boyunce Debian projesinin CVS sunucusu başta olmak üzere Planet Debian, Lintian ve Debian geliştiricilerinin web sayfaları gibi bazı servislerin kesintiye uğrayacağı açıklandı.

Güvenlik incelemesi devam ederken diğer Debian sunucularının da erişim hakları saldırının kaynağı tespit edilip ortadan akldırılıncaya kadar kısıtlanmış durumda. Debian sunucularına benzer bir saldırı Kasım 2003'te gerçekleşmiş, sunucuya yapılan saldırı bir dosya sistemi bütünlük tespit aracı kullanılarak yakalanmıştı.