Network Penetrasyon Testleri Eğitimi / Haziran 2009

0
butch
13 Haziran 2009 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 20 saat süreli Network Penetrasyon Testleri Eğitimi, 3 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, birçok uygulamalı ö­rnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.­

20 saat süreli bu eğitim, güvenlik dünyasında ismi duyulmuş
çeşitli açık kaynak kodlu yazılımların en etkin şekilde kullanılarak
efektif güvenlik testlerinin yapılabilmesini amaçlamaktadır. Eğitimde
kullanılan araçların isimleri çok bilinmesine rağmen detay özellikleri
ve etkin kullanımı genelde bilinmemektedir.

Eğitim sonrası katılımcılar herbiri kendi alanında en iyisi
sayılabilecek bu araçları tüm detayları ile birlikte nerede nasıl
kullanılacağını öğrenmiş olacaktır.

Eğitmenler:

İlgili Yazılar

Web Güvenliği E-Dergi 3. Sayı

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından hazırlanan, iki aylık periyotlarda yayımlanması planlanan Web Güvenliği E-dergi`nin Ağustos 2009`da yayımlanan ilk sayısından sonra, Aralık 2009 3. sayısı da yayımlandı.

PDF Virüsü Görüldü

anonim

Adobe`nin popüler dosya formatı PDF için ilk defa virüs tesbit edildi. Bu virus PDF dosyalari içine gömülü olarak taşınıyor ve yayılıyor. Aslında bir VBS virüsü olan PDFWorm, kendisini bir PDF dosyasının içine gömerek Outlook`un adres defterinden kendisini yayıyor. Virüsün amacı yüksek düzeyde yayılmak değil, sadece olayın yapılabilirliğini kanıtlamak. Bu sebepten, mail'le gelen PDF dosyası Acrobat Reader'le açıldığında aktive olmuyor, sadece Acrobat'la açıldığında aktive oluyor.
Detaylı bilgi için:http://www.coderz.net/zulu/outlook.pdfworm.txt

NetCat, Telnet, Reverse Telnet ve türlü numaralar :)

sundance

Bu yazıda Unix'in efsanevi komutlarından belki de en gençlerinden birine sistem yöneticilerinin ve hackerların daim dostu NetCat'e basitçe değinmeyi amaçladım.

Her ne kadar basitçe değinecek olsam da networkle ilgilenenlerin işe yarar bir şeyler bulacağınıza inanıyorum bu yazıda. Özellikler Reverse Telnet birçok download meraklısının (ve evinden firewall'lu işyeri makinasına bağlanmak isteyen adamın) ilgisini çekecektir ;)

MacOS X ve Güvenlik

anonim

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da yapılan Serbest Yazılımcılar Konferansına katılan arkadaşım Sundance bana güvenlikle ilgili seminerde konuşmacı arkadaşın örnek verdiği işletim sistemlerinin arasında MacOS X ve MacOS X Server'ın bulunmadığını anlattı.

Aslında şaşıracak bir durum yoktu genel olarak ama Unix dünyasını yakından takip edenlerin bence bu iki işletim sistemini de her ne kadar kullanmaya imkan bulamasalar da yakından takip etmeleri gerektiğini düşünerek bir kaç önemli güvenlik özelliğinden bahsetmek istedim.

Darik´s Boot and Nuke İle Makinanızı Uçurun!

FZ

Şirketinizde 50 tane eski makina var ve bunları satışa çıkardınız. Gayet güzel. Peki ya personelinizin kullanmış olduğu bu makinalardaki eski bilgiler? Formatlamış olmanız yeterli mi? Internet'te küçük bir araştırma size birkaç kez formatlanmış ve farklı işletim sistemleri yüklenmiş makinalardan bile pek çok verinin sökülüp alınabileceğini gösterecektir. Daha birkaç ay önce bir açık artırmada elden çıkarılan pek çok bilgisayardaki eski bilgiler, parolalar, kişisel ve özel bilgilerin kolayca elde edilebileceği görülmüştü. GNU/Linux camiası bunun için pratik ve hızlı bir çözüm geliştirmiş: DBAN