Novell Suse'nin Kaynaklarını Açıyor

0
vst
Newsforge'da yer alan bir habere göre; Novell Suse Professional'ın kaynak kodlarını OpenSUSE adıyla açacak.

Bu hareketin Redhat'in Fedora'da uyguladığı bir politikaya mı yoksa YaST'da izlenen politikaya mı yakın olduğu daha bilinmiyor.

Kaynak: http://slashdot.org


Beklentilere göre, kaynak kodların açılımı Suse'nin yeni sürümü 10.0 betayla beraber gerçekleşecek. Habere kaynaklık eden beyanatın Novell Halkla İlişkiler Müdürü Bruce Lowry tarafından verildiği öne sürülüyor.

Görüşler

0
realist
Fedora benzeri dağıtım hazırlanıyor. Alpha kalitesinde yazılımların doldurulup, para vermeyenin deneme tahtası yapıldığı Redhat terbiyesizliğinin tekrarlanmamasını diliyoruz.
Haber daha önce sızdırılmış, "aman abi gizlidir" uyarısıyla duyulmayacağı varsayılmıştı. Ya da daha yüksek ihtimalle "içerden bilgi aldım, demek ki önemli biriyim" diye düşünüp sevinsin garipler" taktiği uygulanıyordu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hangi Linux Sertifikası?

anonim

CertMag.com dergisinde yayımlanan bu yazı bilinen GNU/Linux sertifikalarını genel olarak inceliyor ve karar vermenizde yardımcı oluyor.

Yazıda çok bilinen RHCE, LPI, CompTIA sertifikalarının yanı sıra HP, IBM , Novell gibi firmaların kendi ürünlerine yönelik sertifikalandırma süreçleride anlatılıyor.

rpmfind

mysterious

Linux'un kolaylıklarının hayatımızın vazgeçilmezi olduğu aşikar.

rpmfind da böyle bir şey; internet üzerinden rpm paketlerini size bulup kolayca indirmenizi sağlayan bir program.

Mesela bir paket kurmak istiyorsunuz. Nereden bulacağım bu paketi şimdi? Kimbilir ne kadar sürer? Ne kadar yer kaplar? Ve bana gerekli dosyalar neler?

rpmfind tüm bu sorgu işlemlerini belirttiğiniz anahtar kelimeye veya düzgün anlatıma göre yapar.

Detaylı bilgi için : http://rpmfind.net/linux/rpmfind/

OSEC Linux Eğitimleri : 17 Eylül

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen GNU/Linux eğitimleri yeni dönemi 17 Eylül'de başlayacak.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

RAM Tabanlı Sabit Disk

malkocoglu

Bir borsa şirketinde çalışan arkadaş ile sohbetten paylaşıyorum:
Arkadaşımız, bir ABD finans şirketinde şöyle bir sistem geliştirmiş: Borsa sistemindeki yavaşlıklardan faydalanıp çabuk al/sat yaparak para kazanan otomatik bir program. Sistemin özellikleri: Veri tabanı: MySQL ; Işletim sistemi: Linux ; Disk: Rocket Disk
Sistemin mimarisinde çok ilginç bir ozellik, Linux'a bağlı kullanılan Rocket Disk markalı bir donanım birimi. Rocket Disk kendi belleği ile geliyor, ve bilgisayarın PCI girişi üzerinden işletim sistemine sabit disk gibi gözüküyor. Daha önceden solid state teknolojisi olarak duyduğum bu uygulamayı ilk kez gerçek hayatta kullanan birini görünce, tecrübelerini hemen gagaladım.
MySQL bir günlük veri için (8 GB'lik) veri tabanını tamamen rocket disk üzerine geçirmişler, ve tabii ki uygulamaları "kanatlanmış". Bir günlük al/sat işlemleri tamamen rocket disk üzerinde yapılıyor, ve saat 5'ten sonra (borsa kapanınca) rocket disk'teki veriler sabit diske geçiriliyor (zamanlı bir betik ile kolay, cron, perl, vs ile).

Gentoo Türkiye

pinhanarch

Gentoo Türkiye sitesi, Gentoo'nun haftalık bülteninde duyuruldu. Umarız katılımı ve devamlılığı sürekli olur.

Gentoo Türkiye : http://www.gentoo-tr.org/

Haber kaynağı: http://www.gentoo.org/news/en/gwn/20041129-newsletter.xml