OpenBSD, chroot, overflow, güvenlik, vs.

0
FZ
Sinan "noir" Eren'in OpenBSD kurcalama (hacking :) bağlamında ele aldığı ve son zamanlarda FM'de de güvenlik pratiklerinden biri olarak işlenen chroot olgusunda (Apache ve chroot, eDonkey ve chroot) problem yaratabilecek teknikleri sergilediği Smashing The Kernel Stack For Fun And Profit yazısının Phrack'in derinliklerinde kaybolup gitmesine gönlüm razı olmadı :-P
PHRACK'in bu sayısındaki Big Loop Integer Protection ve Basic Integer Overflows başlıklı makaleler de ilginizi çekebilir.

Sinan'ın yazısındaki şu bölümün de beni epey güldürdüğünü bilmem söylememe gerek var mı:

"I would like to end this article with my favorite vuln-dev posting of all time:

Subject: RE: OpenSSH Vulns (new?) Priv seperation
[...]
reducing root-run code from 27000 to 2500 lines is the important part. who cares how many holes there are when it is in /var/empty/sshd chroot with no possibility of root :)

XXXXX

[ I CARE. lol! ;)]

Görüşler

0
anonim
bu noir lakapli arkadasin bir ara olympos.org forumlarinda baska bir arkadasla,atesli bir tartismasini izlemistim ,orda yaziyordu bu ayki(eski zaman) phrack e bakarsan ne oldugunmu gorursun gibisinden bir yazi demekki dogru imis!
gogsum kabaracak mi bakayim yaziyi okuduktan sonra
raps.
0
FZ
Hmm, tartışma konusu merak ettim :) Ama yani PHRACK'e referans vermek de güzel bir duygu olsa gerek ;-)
0
anonim
tartismayi olympos'un arsivinde bulamadim belki silinmistir,sonra kendi arsivimi kurcalayip buldum merak edenlerin okumasi icin
http://www.mpnp.com/fm/noir_olympos1.html
http://www.mpnp.com/fm/noir_olympos2.html
koydum, burda Mr.pink ile atismalarini okurken gurur duydum:)biraz da kafam karisti,
raps.
0
FZ
Valla uzun zamandır bu kadar eğlenceli, ateşli ve teknik detay dolu bir ´thread´ okumamıştım :)

Yarın gidip sevgili sistem dö la administrateur´ümüz BLaCK'e gidip bir sorasım geldi aklıma takılanları :) Acayip merak bastı yaw, bu tartışmada geçen T$ kimdir, nedir falan :)

Amma haber yapmışız ha :) Neler varmış da haberimiz yokmuş :)
0
Necrodome
>> Valla uzun zamandır bu kadar eğlenceli, ateşli ve teknik detay dolu bir ´thread´ okumamıştım :)

he he, evet gercekten eglenceli, ate$li; fakat teknik detayi fazlaca lame..

register,stack alignment, setuid, leet dude..bakin; bu da cok teknik bir comment oldu..
0
FZ
E ne yapalım demek ki o ortamların da sosyolojisi öyle :) Adamlar buna alışmışlar, herhalde bir günde ortaya çıkmamıştır, süreç içinde diğerleri ile etkileşime gire gire, ellerindeki örneklere özene özene öyle bir ruh hali ve dil kullanımı geliştirmişlerdir :)

Bir de oradaki high-endian, little-endian, big-endian muhabbetleri bana epey eğlenceli geldi, neden derseniz bu muhabbetler bana hep Guliver'in Seyahatlerini, Liliput olayını falan çağrıştırmışır :) ileriseviye.org´daki C ile TCP/IP soket programlama makalesini tercüme ederken de epey bir süre bu çağrışımla boğuşmuştum :)

Son olarak diyorum ki: Bu security ve low-level programlama ortamları bir acayip yaw :) Ortada küfürler ve assembly kodları, C kodları falan uçuşuyor, seyretmeye değer bir şenlik bir bakıma. Psikolog ya da sosyolog olsam ciddi ciddi incelemek isterdim. Aslında bir ara burada verilen linklerden biri aracılığı ile ulaştığım Dada Engine mekanizması ile o muhabbetlerden yola çıkarak bu tip diyalogları yapay olarak üretebiliriz diye düşünüyorum, fantastik olurdu ;-)
0
anonim
Noir'a sevgi+selam ;-) - calaz
0
conan
YEAH MAN! ;) noir rules ;) Bunu okursan bana mail at noir!
0
FZ
FM: Eski dost hacker´ları buluşturan bilgisayar sitesi (romantic mood :-P
0
FZ
OpenBSD'ye bile güvenemeyeceksek... ohoooo :)
0
cazz
ne demisler : babana bile guvenme heie ;))
ne buyuk yalan!!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Teröristlerin Şifreleri Kırıldı

FZ

Windows 2000'in ABD dışına ihraç edilen versiyonlarındaki şifreleme güvenliğini merak edenler için önemli bir haber: Kuzey İttifakı tarafından Kabul'de ele geçirilen ve El Kaide'deki karargahtan çıkarıldığı bilinen iki bilgisayarda birtakım şifreli belgeler bulundu. Kaynak:Vunet

Bilgisayarlardaki binlerce dokümanı inceleyen Washington Post gazetesi yetkilileri, Windows 2000 40-bit DES sistemi ile şifrelenmiş belgelere rastladılar. Bir bilgisayar kümesi (computer cluster) kullanılıp 1.000.000.000.000 değişik anahtar denenerek 5 gün içinde söz konusu şifre kırıldı ve belgelerin içeriğine ulaşıldı.

Bu belgeler 128 bitlik anahtarlar ile şifrelenmiş olsalardı, aynı şifreyi çözmek yaklaşık 1.000.000.000 kez daha zor olacaktı!

PGP Yeniden Open Source oluyor mu ?

sundance

Newsforge`da yayınlanan habere göre PGP`nin yazarı Zimmerman, 1997 yılında PGP`i sattığı Networ Associates şirketine, PGP`i Open Source yapmaları ya da kendisine geri satmaları isteğiyle başvurmuş.

Zimmerman`ın isteğinin temel sebebi, önce Nasdaq Kasım 2000 krizi ile, sonra da 11 Eylul 2001 krizi ile vurulan Silicon Vadisi`nin girdiği kriz, ve dolayısıyla Network Associates`in PGP konusunda sürdürülebilir bir model ortaya koyamaması ve son olarak da PGP konusunda çalışan bütün mühendislerinin işine son vermesi.

Zimmerman`ın önerdiği modeller OpenSource ve şirket yapısının nasıl biraraya getirileceği konusunda ilginç açılımlar içeriyor...

Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... :)

anonim

Kevin Mitnick'in şirketinin web sitesi geçen hafta web sisteminde küçük bilinen bir açık olduğunu belirten bir Alaska'lı hacker tarafından hack edildi. Keşiften sonra 2 saat içerisinde gerekli yama geçildi.

Virüslerin 20 Yıllık Tarihi

FZ

Bu hafta bilgisayar virüslerinin 20. yıldönümü. Basit rahatsızlık veren küçük yazılımlardan tutun ülkelerarası ağları yavaşlatan ve televizyonlara çıkan, en ilgisiz insanların dahi ilgi alanına girmeye başlayan pek çok virüs söz konusu.

Belgelendirilmiş ilk virüs ABD´de doktora eğitimi esnasında bu tip bir çalıştırma gerçekleştiren Fred Cohen tarafından yazılmış durumda.

Şu anda dünya üzerinde yaklaşık 60,000 farklı virüs var.

Cohen o dönemde kullanılan VAX bilgisayarları üzerindeki VD isimli bir grafik programına geliştirdiği virüsü yerleştirmiş ve sistemdeki diğer yazılımlara nasıl bulaşılabileceğini pratik olarak göstermişti. Cohen, gerçekleştirdiği çalışmayı bir güvenlik seminerinde sunduğunda takvimler 10 Kasım 1983 tarihini gösteriyordu.

E-DEVLET: Ne Kadar Güvenli?

RoR

Yeni yasayla T.C kimlik bilgileriyle kişisel bilgiler (adres, telefon, sağlık, emniyet,...) eşlenerek tek bir çatı altında toplanıyor. Acaba bu durum ne kadar güvenli/gerekli?