Opera 8 çıktı...

0
ae
Yıllardır severek kullandığım Opera bugün 8. versiyonunu Windows, Linux degisik isletim sistemlerinin hepsinde birden "Speed, Security and Simplicity: Opera 8" sloganı ile çıkardığını ilan etti.

Muhteşem süper kahramanı ile kabiliyetlerini Opera sitesinden öğrenebilirsiniz.
Desteklenen Linux dağıtımları : Conectiva, Debian, Fedora, Gentoo, Linspire, Lycoris, Mandrake, Other/Static DEB, Other/Static RPM, RedHat, Skolelinux, Slackware, SuSE, Turbolinux, Ubuntu, Xandros

Görüşler

0
darkhunter
Bu süper kahramana çok güldüm yaa :))))
Lansmanı bunla yaparlarsa, korkarım eski versiyonların kaderini yaylaşır, bu yeni sürüm. Süper kahraman hehehehe...
0
darkhunter
yaylaşır = paylaşır :)
0
ebola
insan sevimli bir hayvan falan seçer adet olduğu üzere.
Bu harbiden çok komik olmuş.

Amaç akılda kalmaksa benim için başardılar.
0
sleytr
HAAVARD [my.opera.com]
0
yuxel
entegre e-posta istemcisi, irc istemcisi, rss okuyucusu, wap tarayıcısı gibi türlü güzellik ile "internet suit" sıfatını fazlasıyla hak eden non-free'lerin en güzeli, insan kullandıkça daha bi seviyor bunu. Önceleri irc için web browser'ı ne kadar kullanırım flan diye bu irc istemcisini pek sevmemiştim, ancak kullandıkça ne kadar güzel olduğunu anlıyor insan. E-posta istemcisi ayrı bir güzel, filtrelemesi falanı filanı ...

$flame=on
yok öyle extension ekle, hebele hübele ekle uğraşmıyorsunuz. kur & kullan.
$flame=off

ayrıca bu yeni sürümündeki "voice" seçeneği ile sayfaları pek güzel okuyabiliyor.

0
PsyX
YuXeL bu voice ozelligini kullanmayı bir türlü beceremedik. Bizi bir aydınlatırsan mutlu oluruz
0
yuxel
sanırım geç bir cevap oldu ancak cevaplamaya çalışayım.
Voice şu anda sadece windows tarafında destekleniyor, bunun için ~10 Mb'lık IBM menşeili bir eklenti indirmeniz gerekiyor. Akabinde metni seçip sağ tıkladıktan sonra "Speak/Konuş" butonuna tıklamanız yeterli. Linux için desteklenmemesi çok acı, sanırım Opera'dakilerin festival [www.cstr.ed.ac.uk]'den haberi yok :)

Opera ve ses hakkında detaylı bilgi
http://www.opera.com/voice/ [www.opera.com]
0
zentoo
Opera Software kodlarını açarsa yer yerinden oynar. Açmaz ya!

Super Kahraman abartı olmuş. Alt tarafı inernet tarayıcısı :P
0
ae
Neden açsınlar ki ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cep telefonuyla Telnet, ICQ ve diğerleri !!!

sundance

Trancell.com isimli şirket web sitesi üstünden ICQ mesajı, e-mail atabilmeyi, Internet'de surf yapabilmeyi ve dahası telnet ile bir yerlere girip işlem yapabilmeyi sağlıyor.

İnanması zor, denemesi kolay. Şahsen ben Larweda gelsin de onun telefonundan deneyelim diye akşamı bekliyorum ;)

Google bu kadar mı taciz edilir! :(

FZ

Geçen hafta bir dostumun ağabeyinin yüksek lisans tezini Internet´e yerleştirmiş ve burada haberini geçmiştim (http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2349). Sonra da arkadaşımın sorması üzerine ona açıklama yapmıştım Google anında yakalar bu yeni belgeyi, PDF´nin de içini açar okur, indeksler filan. Birkaç gün önce Google´a baktığımda ve "veri zarflama" anahtar sözcüklerini arattığımda gerçekten de ilk sayfada ilgili tezin ve bağlantılı linklerin geldiğini gördüm. Arkadaşıma da söyledim, sevindi filan. Ancak bugün baktığımda beni dumura uğratan bir durumla karşılaştım!

Warner Bros ile amatör Harry Potter hayranları arasındaki telif savaşı

larweda

Harry Potter, J. K. Rowling'in çok satan fantazi serisi romanlarının baş kahramanı. Bir süre önce filmini çekmek üzere Harry Potter isminin ve kitaplarının telif haklarını satın alan Warner Bros, adresinde Harry Potter geçen amatör hayran sitelerini zorla ele geçirmeye çalıştı ancak geri adım atmak zorunda kaldı.

İnternette şehir rehberleri

anonim

Bilmiyorum bulunduğunuz şehire ait bir web sitesi var mı? Eger İstanbuldaysanız bu sitelerden bir dolu bulmanız mümkün... Ama belki de adını bundan önce sadece gazete veya televizyonlarda duyduğunuz şehirlerin internet rehberleri var. Bu siteleri henuz 20 yaşını aşmayan gençler tasarlamış. Ben baktım isterseniz birde sizler göz atın.
www.kutahyasehri.com

(Editörün Notu: sizlerin de bildiği başka bireysel oluşum şehir rehberleri varsa onları da buraya gönderin yorum olarak, herkes öğrenmiş olsun. Motoru yakmayın, bilgiyi paylaşın. :-) )

Gerici Bankalar!

sundance

Ben bu geri kafalı, geri teknolojili ve geri zekalı (rolü yapan) bankalardan bıktım...

En son Parsifal, saygıdeğer YapıKredi Bankası Beşiktaş şubesi hesabındaki 10 milyon tl`yi Taksim şubesinden çekmek istediğinde 3,5 milyon tl masraf almakla tehdit edildi!!!

Şahsen bankaların bize uyguladığı bu faşizan `masraf` politikalardan bana gına geldi, ve aklı başında bir vatandaş olarak bu akıl dışı uygulamalar yüzünden kendimi aşağılanmış hissediyorum.