Orange - Açık Lisanslı 3d Kısa Film Projesi

0
anonim
www.blender.org da yapılan açıklamaya göre, Blender Derneği[1] ve Hollanda Medya Sanat enstitüsü[2] açık kaynak uygulamalar ile hazırlanacak, Açık kaynak bir kısa animasyon film çalışması için anlaştılar.
Bu çalışma için Amsterdam'da Medya sanat enstitüsü tarafından geçici bir laboratuvar sağlanacağı ve bu laboratuvarda 6 kişilik bir "çekirdek takımın" çalışacağı aktarılıyor. Bu 6 kişilik ekip içinde en az 1 de yazılım geliştiricinin bulunacağı da ayrıca göze çarpan bir nokta.

Eylül 2005 ve Mart 2006 arasında gerçekleştirilecek olan bu proje için 6 kişilik bütçe ve kaynağın hazır bulunduğu belirtiliyor. Projenin İdareci Yapımcılığını üstlenen Ton Roosendaal, animasyon Yönetmenliği için Bassam Kurdali [3] ve sanatsal yönetmenliği için de Andreas Goralczyk [4] ile iletişime geçip anlaştığını bildiriyor.


Proje için
* Sanatsal(2d/3d) ve Geliştirici çekirdek ekip elemanları
* sponsorlar (parasal / donanımsal)
* Katılımcılar
aranıyor.


[1] Blender Derneği
[2] Hollanda Medya Sanatları Enstitüsü, Montevideo/Time Based Arts,
[3] Bassam KURDALI
[4] Andreas Goralczyk
gnu

İlgili Yazılar

Richard Stallman´ın Başına Gelenler

anonim

Son haberlere göre GNU denildi mi akla gelen ilk isim olan Richard Stallman, konuşmak için gittiği Finlandiya'da buzda kaymış ve kolunu kötü bir şekilde kırmış. Stallman'ın buna rağmen Helsinki'de bir hastanede operasyona girmeden önce telefonla da olsa konuşmasını tamamladığı söyleniyor.

Kukay, kod dağıtımına başladı!

robertosmix

Türkiye'nin ilk ve tek açık kaynak kodlu ERP projesi olan Kukay, kaynak kodlarını dağıtmaya başladı.Kodlarda ilk göze çarpan, DB2, MySQL, PostgreSQL ve HsqlDB desteği! Ayrıca Berkeley DB Java Edition da yerel veri stoğu çözümü olarak kullanılmış.

Kukay'ın web sitesinde yapılan açıklamaya göre, kodlama süreci ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen insanların meraklarını gidermek üzere kodların dağıtımına geçilmiş. Şu anda kodlarda sadece TestCase'ler var ve ortada henüz çalıştırılabilir bir uygulama yok. İlgilenenlere!

Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır?

FZ

Richard M. Stallman tarafından özgür yazılımın felsefesinin en net şekilde ortaya konulduğu, güçlü argümanlarla desteklendiği Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır? başlıklı makale Türkçe'ye çevrilmiştir. Zihin sarsıcı, ufuk açıcı bu makaleyi herkese tavsiye ediyor ve yorumlarınızı, eleştirilerinizi vs. burada bizimle paylaşmanızı diliyoruz.

xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

raistlinthewiz

xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net

GPLv3 Duyuruldu

tongucyumruk

Ve sonunda beklenen gün geldi. 16 yıllık uzun hizmetinin ardından Özgür Yazılım Vakfı GPL'in (General Public License) ikinci sürümünü emekliye ayırması beklenen üçüncü sürümünü duyurdu