Özgür olmak istiyorsanız, Linus Torvalds'ın peşinden gitmeyin!

0
aksoyhasan

Görüşler

0
aksoyhasan
konu bana ilginç gelmişti ama sanırım başka kimsenin ilgisini çekmemiş..
0
rafet
Aslinda ilgi cekecek bir konu.
Kisaca yazinin icerigi hakkinda bilgi verseydin, neyin ne
oldugunu biraz anlamis olurduk.
Simdi ingilizcemi test etmeye hic niyetim yok.Herhalde benim gibi dusunenler cogunlukta .
0
kernelpanic
Linux, Linus Torvalds'ın tescilli , ticari markasıdır. yada gnome aptallar için yapılıyor gibi cümlelerle gözümde yerin dibinde olan, bir dönem benim GNU'ya kötü gözle bakmama sebep olmuş Linus Bey'e en iyi cevabı gene RMS vermiş.

umarım Stallman'in bu hareketi the hurd'ı biraz daha ön plana çıkarır.
0
Temujin
Açtım okudum röportajı ve ilgilenenlere okumasını tavsiye ederim. Yalnız bu adama pek tutmuyorum çünkü biraz fazla kuralcı ve bazı şeyleri fazlasıyla birbirinden soyutlamaya çalışmış. Mesela, açık kaynaklı yazılım ile bedava yazılım olabildiğince farklı iki şey diyor ama yanılıyor. Arada sadece çok ince bir çizgi mevcut.
0
Betelgeuse
Bence yanlış okumuşsun. Adamın anlatmaya çalıştığı şey "bedava yazılım" değil özgür yazılım. Açık kaynaklı yazılım ile özgür yazılım tabi ki farklı şeylerdir. Bedava yazılım kavramı ise çok daha başka birşeydir.
0
Tarık
"açık kaynaklı yazılım ile bedava yazılım olabildiğince farklı iki şey diyor ama yanılıyor." dediğiniz kişi Richard Stallman mı? ...
0
eevrim
Baslik ile roportaj arasindaki fark beni sasirtti dogrusu.
0
cezve
ortalikta bedava olup ozgur olmayan tonlarca program var. Aralarindaki cizgi de bence bariz sekilde kalin :))

bir de bir allahin kulu ciksa da su ropartaji kisa bir ozetlese ne guzel olurdu...
0
zekzekus

"Lütfen GNU Linux demeyin" diye de ekliyor.

sanırım burada bir yanlış anlaşılma var. İlgili cümle:

Please don't call it "Linux;" if you do that, you give the principal developer none of the credit. Please call it "GNU/Linux" and give us equal mention.

Tam tersi "Lütfen GNU/Linux diyin." diyor.
0
seqizz
Şahsen "sana ne" diyerek GNOME kullanmaya devam etmek bana büyük haz verdi..
Zamanında Torvalds değil miydi listelerde "kde kullanın" diyen :\
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gömülü Sistemler için bir Linux Dağıtımı Geliştirme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 27 Mayıs 2004 Perşembe günü İstanbul'da bir seminer düzenliyor. IBM İstanbul Linux Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, özel amaçlar için geliştirilen gömülü sistemler üzerinde çalışacak bir Linux dağıtımının nasıl geliştirileceği, tasarım prensipleri ve dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durulacaktır. Ayrıca seminer, gömülü sistemler haricinde kişisel bilgisayarında kendi özel Linux dağıtımını geliştirmek isteyenler için de faydalı olacaktır.

Linux Source Code`unu dinleyin!

raistlinthewiz

Free Radio Linux, Linux 2.4.18 source codeunu broadcast ediyor! 4,141,432 satır içeren kodun okunması 593.89 gün sürecek. Evet hemen siz de kodu dinlemeye başlayın! http://radioqualia.va.com.au/freeradiolinux/

Linux Eğitimleri devam ediyor...

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimlerinde ikinci dönem hem 1.kur hem de 2.kur sınıflarıyla 24 Mayıs'ta başlayacak.

Her biri 20 saatten oluşan bu iki kur sonunda Linux bilginiz İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek bir sertifika ile belgelendirilecek. Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Boran Puhaloğlu
e-posta : boranp@bilgi.edu.tr
Telefon : (212) 2162222 - 272

Fedora Core 4 sahnede... ;)

St

GNU/Linux dünyasının medar-ı iftiharlarından Fedora, 4. sürümünü bugün itibariyle duyurdu.

Yeni sürümün getirdiği başlıca yenilikler:

Torvalds: Performans testlerini sıklaştırıyoruz

sefalet

Linus Torvalds, çekirdeklerdeki açıkların ortaya çıkarılması için benchmark performans testlerinin daha sık yapılması için çağrı yaptı.

Açık kaynak Linux işletim sisteminin tasarımcısı Linus Torvalds performans testlerinin önceki çekirdeklerde gözden kaçan eski açıkları ortaya çıkaracağını savunuyor.