Özgür Yazılım Yerelleştirmede Bir Adım Daha

0
FZ
Debian Türkiye camiasının tek kişilik ordu modeli çalışan gönüllülerinden Recai Oktaş'ın Debian Türkçe listesine attığı son mesajı paylaşmak istedim:...
Herkese merhaba,

Murat Demirten'in yardımıyla Mozilla Thunderbird'ün (mozilla.org.tr'deki en güncel çeviriyi esas alan) Türkçe yerel paketi Debian arşivine girdi:

http://packages.debian.org/mozilla-thunderbird-locale-tr

Ayrıca Mozilla Firefox yerel paketi [1] de son çeviriyle güncellendi:

http://packages.debian.org/mozilla-firefox-locale-tr

Çeviriyi yapan Mozilla Türk grubundaki arkadaşlara [2] ve yüklemeyi yapan Murat'a teşekkur ederim. Paketlerde olası (çeviri dışı) hatalardan ben sorumluyum :-) Sorunları bu listeye, Debian yerellestirme listesine veya (çok tercihen) Debian Hata Bildirim Sistemine [3] iletebilirsiniz.

[1] Debian arşivlerinde halihazirda bir diğer Firefox yerel paketi mevcut:

http://packages.debian.org/mozilla-thunderbird-locale-tr-tr

Güncel olan veya bunu vadeden paket ilkidir. Bu ikinci paket tek bir kaynaktan bütün yerelleri üretmeyi hedefleyen bir çalışmanın ürünüdür ve (bu ikiliği giderecek bir çözüm bulununcaya kadar) her zaman güncel durumda olmayabilir.

[2] http://mozilla.org.tr/Biz_Kimiz.29.0.html

[3] http://www.debian.org/Bugs/

--
roktas

Görüşler

0
roktas
Haber için teşekkür ederim. Farkedilmiştir gerçi ama bir düzeltme yapayım:

Yanlış:
http://packages.debian.org/mozilla-thunderbird-locale-tr-tr
(Böyle bir paket yok zaten)

Doğru: [packages.debian.org]
http://packages.debian.org/mozilla-firefox-locale-tr-tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla 1.0 Çıktı

tongucyumruk

Ailemizin browser'ı Mozilla sonunda 1.0 sürümü ile karşımızda... Resmi sitesi'nde Mozilla 1.0 Released gibi olabilecek en sadece biçimde yapılan duyuru ile Mozilla 1.0 Sürümüne adımını attı... Ayrıntılar için 1.0 Release Notes'a buradan ulaşabilirsiniz. Konuyla ilgili Slashdot'ta çıkan haberi ve gelen yorumları da buradan okuyabilirsiniz. (Bu arada FazlaMesai'de Mozilla sürüm takip sitesine dönüşmeye başladı gibi neredeyse günlük CVS updateleri bile haber olacak)

SpreadFirefox.com'a saldırı

Soulblighter

Firefox'un pazarlama sitesi olan SpreadFirefox.com'a saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda üyelerin bir kısmının kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği belirtiliyor. Sitenin bir kaç gün kapalı kalmasına neden olan saldırıdan sonra Mozilla Vakfı, Spread Firefox üyelerine e-posta ile durumu bildirdi.

Firefox'ta Güvenlik Açığı

Soulblighter

01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.

Mozilla Projesinde Radikal Değişim: Phoenix

Maverick

http://www.mozilla.org/roadmap.html ve http://mozillazine.org/talkback.html?article=3042 adreslerinde görülebileceği gibi Mozilla projesi Mail ve Browser bileşenlerini değiştirmek istiyor.

1.4 son klasik sürüm olacak ve stable 1.0.x serisinin yerini alacak. Ayrıca liderlik şekli değişip daha etkili modül sorumluları atanacak. Phoenix'e neler oluyor diyenler bunu beklemiyorladı sanırım ;^) (Tarihin 2 Nisan olduğunu hatırlatayım, bu bir şakaya benzemiyor) Bu haberle hız olarak slashdot'ı da geçmiş olduk bu arada...

Davos Mozilla dedi

avukatahmetusta

Dünya Ekonomik Forumu 2007'nin teknoloji öncülerini açıkladı.

Bilgi teknolojisi dalında seçilenlerden birisi de Mozilla oldu.

Mozilla'nın CEO'su ve başkanı Mitchell Baker ile konu ile ilgili yapılan röpörtajı buradan okuyabilirsiniz.