Paranoyaklar için THL

0
FZ
Güvenlik konusunda hassas bir insan olabilirsiniz. Kullandığınız bilgisayarın klavyesinde bastığınız tuşların bir yazılım ya da donanım tarafından bir yerlere kaydedildiğini düşünüyor olabilirsiniz (key logging). PGP anahtarlarınızın çalınacağından korkuyor olabilirsiniz. Ya da birilerinin TEMPEST yöntemi ile sistemi gözetlediğinden şüpheleniyor olabilirsiniz.

Yani kısaca paranoyak olabilirsiniz ve o zaman Tinfoil Hat Linux ilginizi çekebilir.

Not: Biraz fazla popüler olan bu yazılımın web sitesi eğer sizi hayal kırıklığına uğrattı ise bana küfretmeden önce sistemin yazarının iddia ettiği gibi birkaç hafta bekleyin, olmazsa şikayetlerinizi gene yukarıda bahsi geçen kişiye iletin ;-)

Görüşler

0
FZ
Sistem networke bağlanmanıza izin vermediği için virüs, trojan vs. yazılımların bulaşma riski de yok. %100 paranoya! :)

Tabii böyle bir sistemi kullanmanızı gerektirecek durumları, mizansenleri, senaryoları hayalgücünüze bırakıyorum ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SHA-1 Kırıldı!

tongucyumruk

Elektronik bankacılık uygulamalarından dijital imzaya, kablosuz ağ güvenliğinden binlerce web sitesinin kullanıcı veritabanlarına kadar güvenliğe ihtiyaç duyulan birçok noktada kullanılan ve günümüze kadar başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından "resmi" harmanlama (hashing) algoritması olarak kullanılan SHA-1 Çinli bir bir bilim insanı ve ekibi tarafından kırıldı.

CanSecWest: Bilgi eksikliği mi yoksa kaya gibi bir işletim sistemi mi?

darkhunter

CanSecWest tarafından, geçtiğimiz günlerde Kanada'da düzenlenen pwn2own adlı yarışmanın sonucu, ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Windows Vista SP1, Mac OS X 10.5.2 ve Ubuntu 7.10 yüklü bilgisayarların, bilişim güvenliği alanında deneyimli katılımıcıların becerileriyle ele geçirilmesinin amaçlandığı yarışmada, sizce hangi işletim sistemi düşürülemedi?

Monitörünüzü Radyo Verici Olarak Kullanabilir Misiniz?

FZ

Yani hiçbir ekstra donanım kullanmadan, mevcut bilgisayar sisteminizde kullandığınız monitörünüz bir radyo verici olarak çalışabilir mi?

Bu sorunun cevabı evet. Şimdiye dek belki de casusluk ya da bilimkurgu romanlarında okuduğunuz ve TEMPEST olarak geçen olgunun ne demek olduğunu eğlenceli bir şekilde öğrenmek isterseniz yapmanız gereken tek şey Tempest for Eliza sitesinden ilgili programı çekmek, derlemek ve açıklandığı şekilde çalıştırmak.

Adobe itiraf etti ! Kalpazanlığa karşı koruma koyduk

sundance

Dünyaca ünlü grafik yazılımları üreticisi Adobe (Photoshop vs.) Associated Press'de yeralan habere göre yazılımlarına birçok ülke parasının scan edildikten sonra editlenememesini sağlayan bir teknoloji yerleştirdiklerini itiraf etti!

Bir kullanıcının Photoshop CS ile $20'lık bir banknotun resmini açmaya çalıştığında karşılaştığı garip durumu bildirmesi ile böyle bir açıklama yapmak zorunda kalan Adobe yetkilileri büyük tepki topladı. Bir Micros~1 yetkilisi sözkonusu teknolojinin Windows'da bulunmadığını belirtirken, sözkonusu teknolojinin Amerika, İngiltere, Japonya, Kanada ve AT ülkelerine yayılmış 27 bankanın ortak olarak geliştirdiği bildirildi. Dahası Ulead'in bir başka yazılımında da aynı teknoloji kullanılmakta.

Ne demişler Paranoyak olmanız, herkesin sizin peşinizde olmadığı anlamına gelmez :)

Router Tasarlarken Dikkatli Olmak Lazım! ;-)

FZ

2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.

Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.