Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri

0
FZ
Bu sene Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri etkinliğinin ikincisi düzenleniyor.

Niye? Türkiye’nin resmi ulusal işletim sistemi dağıtımı olan Pardus hakkında detaylı bilgilerin verileceği, nasıl Pardus geliştiricisi olunabileceğinin anlatılacağı ve açık kaynak felsefesinin tartışılacağı bu Pardus şenliğine herkesi bekliyoruz. Etkinliğe katılım ücretsizdir. organizasyonuyla
Nerede? Bilkent Üniversitesi, EB Binası, Mithat Çoruh Amfi’de.

Ne zaman? 23-24 Mart 2010 tarihlerinde.

Nasıl? Etkinliğe katılmak için sitemiz üzerinden ücretsiz kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Kim? Etkinlik, TÜBİTAK/UEKAE Pardus ekibi ve Özgürlük İçin topluluğu desteğiyle Bilkent IEEE Computer Society ev sahipliği ve TBD Genç Ankara.

Görüşler

0
javacikiz
Linkler verilmemiş. Biz verelim:

Kayıt olmak için sitesi: http://2010.pardusgunleri.org/kayit/
Program: http://2010.pardusgunleri.org/program/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen 8. seminerin konusu "Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme". Kullanıcı arabirimi ve ergonomik yazılım tasarımı ile ilgilenen arkadaşların dikkatini çekebilecek olan bu seminerin konuşmacısı ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Mehmet Göktürk.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 29 Nisan 2002
Saat : 18:30

Panel : Görsel Sanatlarda Matematik ve Programlama

FZ

Atölye Onbir, özellikle görsel sanatlar için güncel bir araç haline gelen bilgi görselleştirme (Information Visualization) yöntemleri ve sanatçıların bu yeni araca yaklaşımı üzerine konuşmak için Can Altıneller‘i konuk ediyor. Bilgisayarın ve bilgisayar biliminin sanatçılara sunduğu imkanlar hakkında bilgi edinmek ve fikirlerinizi paylaşmak istiyorsanız en geç 10 Kasım 2009 tarihine kadar aşağıdaki formu doldurarak bu etkinlikteki yerinizi ayırtın.

Linux Eğitimlerine Erteleme

tongucyumruk

Bilgi Üniversitesi, IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen GNU/Linux eğitimlerinin bu hafta yapılacak olan 3. dersi yaşanan ulaşım güçlüklerinden dolayı ertelendi. Eğitimler gelecek hafta kaldığı yerden devam edecek.

Microsoft'un Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılıma Bakışı

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünce 9 Kasım 2006 Perşembe günü saat 17:00'da Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda düzenlenecek seminerin konuğu Microsoft'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf.

Seminerin ana teması pazardaki yeni trendlerin ışığı altında Microsoft'un sadece tescilli yazılımın bir alternatifi olarak değil, aynı zamanda ticari ve sosyal dinamikler bağlamında başlı başına bir model olan özgür ve açık kaynak kodlu yazılım dünyasına bakış olacaktır.

LaTex Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Harald Schmidbauer 16 Mart 2004 Salı günü 18:00'da LaTex konulu bir seminer verecek, bilimsel makalelerin ve büyük ölçekli belgelerin LaTex isimli TeX makro paketi ile nasıl güzel ve profesyonelce hazırlanabileceğine dair örnekler gösterecek. Söz konusu seminer üniversitenin Dolapdere Kampüsü'nde Z-39 numaralı odada gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için: http://cs.bilgi.edu.tr/