Patentler İnsanlığın Sonu mu Olacak ?

0
sundance
Amerika`da oldukça yaygın olan, Slasdot`dan okuyup güldüğümüz yazılım ve Internet patentleri Avrupaya`da geliyor
Yakında "Bir Internet formundaki hatalı yeri göstermek için kırmızı renkle renklendirilmesi" patenti veya "Programların yavaşlatılması için XOR (bir assembler komutu) kullanılması patenti" gibi saçma sapan patentler görebiliriz.
Eğer buna karşı durmak istiyorsanız http://petition.eurolinux.org/index.html

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Büyük Firmalar, Websitesi Kıranlar ve Müşteriye Saygı

Ragnor

Büyük masaüstü frp oyun geliştiricilerinden WhiteWolf'un sitesi cracker'lar (Hayır hacker demeyeceğim işte :)) tarafından kırılmış. Ama bu haberi yazma nedenim bunu söylemek değil. Nedenim WhiteWolf'un örnek ve de beklenmedik davranışı.

Yoruyorum

redogre

Egzersiz Bisikleti

butch

Eben Moglen Türkiye'de

butch

Paul Graham ESR'den Daha mı Aptal?

malkocoglu_3

(BileBlog'dan çevirilmiştir). Paul Graham ESR'dan daha mı aptal? Paul Graham yine zihin özürlü spastik geri zekalı olduğunu ispatladı. Zannediyor ki, bir doğa kazası sebebiyle diğer normâl biberon kullanan Slashdot kullanıcılarından ayrı ve konuşmaya değer birşeyleri var. Adamın aptallığı ve cahilliği şaşırtıcı boyutlarda. Hitap ettiği grup, eğer bu mümkünse, ondan daha fazla yardıma muhtaç. Adamın ve grubun arasındaki simbiyotik ilişkiye bir analoji olarak sadece uç noktada bir şeriatçı imam, ya da aşırı sağcı ve deli, kürtajı destekleyen herkesin bebekleri filan yediğini bir grup ortabatılı (midwest) Amerika'lı beyinsize anlatan evanjelist bir Hristiyan aklıma geliyor (bazı tercümeler kesilmiştir). Nereden başlamalı ki? (sansur)