PHP 5.0.0 Beta 1

0
butch
Uzun süredir şöyle olacak böyle olacak diye hakkında konuşulan PHP 5'in ilk betası çıktı. Zend 2, yeniden hazırlanan XML desteği başlıca yenilikleri. Bir de gözüme çarpan detay; MySQL kütüphanesi, 4.0 lisansındaki birtakım mevzulardan dolayı artık PHP ile birlikte gelmeyecekmiş. Detaylar php.net'te
PHP

Görüşler

0
ebola
MySqL yerine SQL-lite diye baska bir sey bundle gelecekmis.
Yazilanlara gore bazi islemlerde(!) MySqL den iki kat daha hizli imis.

SQL-lite http://www.hwaci.com/sw/sqlite/index.html

----
son gunlerde FM kagni hizinda geliyor, sorun nedir ?
0
pulsar
PHP 5 ile gelen en vurucu yenilikler geliştirilmiş mono desteği ve tam nesneye yönelimli yapı olacak diye düşünüyorum. Tamam herkes nesneye yönelimli yapı kullanmıyor olabilir ama yine de diğer dillerden özellikle de javadan geçişi hızlandıracağı da bir gerçek.
0
angeleous
Benim geçenlerde okuduğuma göre MySql cephesinde php'ye özel olarak lisansta değişiklik yapılacak ve şuanda gözüken sorun giderilecek, zaten sanırım sadece mysql'in default olarak desteği kaldırılıyor yani kendimiz özel olarak compile edip mysql kullanabileceğiz.

SQLite'a gelince PHP kendi içinde bir veritabanı barındıracak diyebiliriz. Yani sadece PHP kullanarak veritabanı uygulamaları geliştirilebilecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP ile RoR: Symfony

fsniper

Siz de benim gibi, RoR haberlerini görüp, ağzı sulanan PHP kullanıcılarından mısınız? Ben de raylara binmek isterim, uçmak kaçmak isterim mi diyorsunuz? Dakikalar içinde blog uygulaması yazmak mı istiyorsunuz?

İşte symfony Üstelik AJAX da destekliyor: 10 dakikalık quicktime filmi.

Extreme Programming & PHP

SHiBuMi

Extreme Programming, bir anlamda geleneksel yazılım geliştirme metodolojilerine tepki olarak ortaya çıkmış, kodlamayı ön planda tutan, planların her zaman değişikliğe uğramaya mahkum oldukları tecrübesinden yola çıkarak, kodlama ile planlamayı sistem bütünlüğünü tehlikeye atmadan bir arada yürütmeyi hedefleyen bir yazılım geliştirme metodudur. İlk başlarda Smalltalk ile geliştirilen projelerde uygulanmaya başlanmış ve başarı kazanmış bu sistem, bütün programlama dilleri ile uygulanabilir, özellikle günümüzde daha hızlı kod yazımına imkan sağlayan scripting dilleri ile güzel sonuçlar elde edilebilir.

PHP`nin son marifeti: Executable PHP!

SHiBuMi

Birkaç hafta önce PHP-GTK ile PHP`nin yepyeni bir şekil almaya başladığını yazmıştım. Çok geçmeden ikinci bomba da düştü: Artık PHP kodlarınızı Windows altında çalıştırılabilir (exe) dosyalara dönüştürebileceksiniz. Bu özellik GTK eklentisi ile birleştiğinde PHP kullanıcıları artık gerçek GUI uygulamaları yaratmaya başlayabilecekler. Bu da PHP'nin bir script dili olmaktan çıkmaya başladığının ve giderek komple bir programlama dili olduğunun en bariz örneklerinden bir tanesi. Şu anda Linux için böyle bir imkan yok ancak open-source olan projenin Linux altında da hayata geçirilmesi için şimdiden dünya çapında kollar sıvanmış. Bu haberle ilgili daha fazla bilgi almak için www.deskcode.com/phpcompiler adresini ziyaret edebilirsiniz.

GNU/Linux Üzerinde de Çalışabilen Güzel Bir PHP Editörü: QUANTA 3.1

sceylani

Merhaba,

Linux için güzel bir editör bulma calışmalarım sonunda meyvelerini verdi :

Ekran Görüntüsü

Evet yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi GNU/Linux ile ücretsiz bir editör kullanılarak sayfa çıktılarının anında görülmesi ve bir nevi hata ayıklama (debug) işlemi mümkün olabiliyor.

PHP ile COM Port Kullanarak Haberleşme

FZ

Türkiye PHP Grubu'ndan Nurettin Sezer'in İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM 'de verilen ücretsiz seminerde bahsettiği konuyla ilgili detaylara buradan erişmek mümkün.