PHP ve SUN Microsystems

0
yalcink01
NewsForge'deki habere göre PHP ve Sun Microsystem işbirliğine gitmişler ve bugün yeni ürün hakkında açıklama yapılacakmış. Sitedeki habere göre PHP, bundan sonra Java Sunucular içinde gömülü halde gelecek ve birtakım özel araçlar sayesinde oldukça performanslı çalışacakmış. Haberin çevirisi buradan okunabilir. Biraz kabataslak oldu, kusura bakmayın.
PHP

Görüşler

0
St
Hocam kabataslak, mabataslak.. her turlu emeginize saygi duyar, te$ekkuru vicdan borcu biliriz FM uyeleri olarak. :)
Kolay gelsin..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Delphi For PHP ile Hızlıca Geliştirin

Tarık

Borland'ın son kullanıcı yazılım geliştirme araçları biriminin büyük bir kısmını CodeGear' a devretmesinin ardından Delphi gibi köklü geliştirme ortamları, masaüstü uygulamalarının dışında birçok iş için kullanılmaya başlandı.(mobil donanımlar, internet uygulamaları vs.)

Bu hızlı değişim rüzgarının son bombası ise Delphi4PHP adında PHP uygulaması geliştirme ortamı.

Web çöktü ve bu tamamen sizlerin suçu!

FZ

Lerdorf Internet'in şu an ki durumunu "hasar görmüş parçaların tekrarı" olarak niteliyor ve internet için hala kalan tek umudun PHP'den alınacak yardım olabileceğini söylüyor.

PHP'i 1995 yılında yaratmış olan Lerdorf, Yahoo'da görevli bir PHP geliştiricisi olmasının yanı sıra PHP camiasının da aktif üyelerinden. PHP de, pek çok açıdan değerlendirildiğinde, günümüzde Web uygulamalarında kullanılan en popüler betik dili olarak kabul ediliyor.

Lerdorf kendisini izlemekte olan kalabalığa oldukça iğneleyici bir dille: "Web oldukça büyük bir zarar gördü, dolayısıyla artık hepimiz evlerimize geri dönebiliriz. Ama neyse ki, pek çok insan Web'in çöktüğünün farkında değil" ve devam etti...

Programlama Dillerine Göre Programcıların Gelir Seviyeleri

xYroN

Yapılan bir araştırmaya göre .NET programcılarının daha fazla para kazandığı ortaya çıkmış. Aynı listede PHP ise ikinci sırada bulunuyor. Aşağıdaki linklerden araştırmanın kaynağına ulaşabilirsiniz. Zend Developer Zone sitesinde ise konu ile ilgili küçük bir yazı bulunuyor.

http://devzone.zend.com/, http://www.bestcodingpractices.com/, http://blog.phpist.net/?p=34

Extreme Programming & PHP

SHiBuMi

Extreme Programming, bir anlamda geleneksel yazılım geliştirme metodolojilerine tepki olarak ortaya çıkmış, kodlamayı ön planda tutan, planların her zaman değişikliğe uğramaya mahkum oldukları tecrübesinden yola çıkarak, kodlama ile planlamayı sistem bütünlüğünü tehlikeye atmadan bir arada yürütmeyi hedefleyen bir yazılım geliştirme metodudur. İlk başlarda Smalltalk ile geliştirilen projelerde uygulanmaya başlanmış ve başarı kazanmış bu sistem, bütün programlama dilleri ile uygulanabilir, özellikle günümüzde daha hızlı kod yazımına imkan sağlayan scripting dilleri ile güzel sonuçlar elde edilebilir.

linux üzerindeki php ile mssql 2000(veya 7.0 veya 6.5...)e bağlanmak istersek

roots

İlla da MySQL kullanacak değilsiniz ya, roots kardeşimiz bize PHP connectivity konusunda bir tecrübesini aktarmış.

Allah oldurmasın ama bir gün icap ederde başınız sıkışırsa ve siz mssql 2000'e linux üzerinde çalışan bir webserverdan php ile bağlanmak zorunda kalırsanız aşağıdakiler sanırım işinize yarayacaktır.

http://www.freetds.com'dan güncel tds sürümünü çekelim. RPM çekebilirsiniz kolay çözüm olarak. Ben tgz olarak indirdim ve...