Plazma 5. Sayısı Çıktı!

0
_nightlord
"Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, 5. sayısı ile söz verdiği zamanda, söz verdiği gibi kaliteli ve geniş kapsamlı içeriği ile, www.plazma-dergi.org adresinde karşınızda. Büyüyen yazar kadromuzla, sizlere birkez daha, birçok farklı bilgisayar platformunda yazılım, donanım ve sanatsal alanlarda eğitici yazı dizileri, amatör projelerden ve etkinliklerden güncel haberler, ve amatör bilgisayar dünyasının bütün yönlerini irdeleyen fikir yazıları ile, "dolu dolu" bir dergi hazırladık. Hemen web sitesine gidip, dergiyi web arayüzü ile okumaya başlayabileceğiniz gibi, dilerseniz pdf versiyonunu ve yüksek çözünürlüklü kapak grafiğini bastırarak, fiziksel bir dergiye dönüştürebilirsiniz. Yeni sayının tadını çıkarıp kendi amatör projelerinizde hızla ilerlemeniz dileğiyle...

Görüşler

0
Tarık
Çok doyurucu bir içerik tebrikler.
0
brend
"Coder / Sanatçı Olmak Üzerine..." başlıklı yazısından ötürü Cem Gencer'i kutluyorum.
0
auselen
Yazıda bahsedilen PAUL GRAHAM'ın "Bilgisayar Çağından Büyük Fikirler - Hackers & Painters" adlı kitabının çevirisi odtu yayınlarından çıkmış. Haber vereyim dedim :)

http://www.metupress.com.tr/Book.aspx?id=cb120a39-f0df-46cf-ac11-765028539c14
0
teknik
Yerel bayiden ısrarla istedim ama tükenmiş! :)

Derginin denildiği gibi tam zamanında çıkması mükemmel !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

VolksWagen´in 1 litre benzinle 100 km giden arabası

conan

Her ne kadar haber oldukça eski olsa da ben yeni duydum. VW yeni bir prototip araç geliştirmiş ve bu araç 1 litre benzinle 100+ km mesafe alabiliyor. Hatta aracın basına tanıtıldığı gösteride iki üst düzey VW yöneticisini bir noktadan öbür noktaya taşırken yaktığı benzin miktari ise 0.89 litre! Araç Biodiesel denilen bir yakıt türü kullanıyor. Bu yakıt şu anda Avrupa'da satışa çıkmış. Aracın test verileri de oldukça ilginç. Araba 230 kmlik bir mesafeyi 75 km/h ortalama hızla yaklaşık 3 saatte almış.

Arabanın dikkatimi çeken bir başka özelliği ise klasik konsept araba dizaynından oldukça farklı olması. Örneğin arabanın uzunluğu 3,65 m genişliği 1,25 m, yüksekliği ise 1 m civarlarında. Yani, "aman en az benzin yaksın ama tipi de maymuna benzerse benzesin" şeklinde yaklaşılmamış olaya. Arabanın haberinin geçtiği sayfada 3 tane fotoğrafını görebilirsiniz. Belki de gelecekte şehir arabaları buna benzeyecek :)

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

Bilgisayar Devleri Çalışanları Sömürüyor

FZ

Cafod araştırma şirketinin araştırma raporuna göre HP, Dell, IBM gibi uluslararası dev şirketlerin gelişmekte olan ülkelerdeki fabrikaları kırmızı alarm veriyor. Rapora göre ayrımcılık ve kötü çalışma koşulları bu tip fabrikaların ortak sorunu. Markaların bulunduğu ülkelerdeki iş yasalarının da çoğuna uyulmadığı gözlenen bir diğer eksiklik oldu. Örneğin Meksika'da kendisinin ya da ailesinden bir kişinin herhangi bir sendikayla ilişkisi ya da buna sempatisi tespit edildiği anda işine son veriliyor. Araştırma geliştirme görevlileri kadrolu değil kısa dönem sözleşmeli olarak çalıştırılıyor. Tayvan kökenli fabrikalarda en temel sağlık ve güvenlik şartları ihlal ediliyor. Çin'deyse kirlilik ve göçmen işçi çalıştırma had safhada. Dinlenmeksizin en az 10 saat çalışmak da cabası.

Kaynak: Radikal

İşbirliği Teorisi: Hile Yapmanın Zararları Üstüne

malkocoglu

Ünlü bilim adamı Darwin, bir insan özelliğinin eğer avantaj sağlayan bir özellik ise bir nesilden ötekine geçeceği fikrini öne sürmüştü. Fakat Darwin, gene kendi teorisi olan en güçlünün hayatta kalacağı kuralını çiğnemeden, ilk insanların hayatla mücadelede niye ilk kez işbirliği yapmaya karar verdiklerini bir türlü açıklayamamıştı. Geçen hafta ortaya çıkan bir matematikçi gurubunun teorileri, bu sorunun nihai olarak çözmeye aday gözüküyor.

Örümcek Adam filmi posterleri toplatılıyor!

larweda

3 Mayıs 2002'de vizyona girecek olan "Spider Man:The Movie" filminin sinemalara dağıtılmış posterleri Sony Pictures tarafından toplatılıyor, ayrıca firmanın resmi sitesinde yayında olan film fragmanları ve tanıtımları da yayından kaldırıldı. Sony bunlara gerekçe olarak Dünya Ticaret Merkezi'nin fragmanda ve posterlerde görünüyor olduğunu açıkladı. Fragmanda örümcek adamın Dünya Ticaret Merkezi ikiz kuleleri arasında ağ örmesi var, posterde de örümcek adamın gözünde ikiz kulelerin görüntüsünün yansıması görülüyor. Sony, En kısa zamanda yeni bir poster hazırlanacağını ve Aralık ayına kadar da içinde Dünya Ticaret Merkezi olmayan bir fragman hazırlayacağını açıkladı. 2002'de vizyona girecek filmlerden de ikiz kulelerin görüntülerinin tamamen çıkması bekleniyor.

Bu konular ve "Spider Man:The Movie" hakkında geniş bilgi almak için: www.spidermanhype.com