hb

Görüşler

2
tongucyumruk

Bu tip yapay "benchmark"lara bayiliyorum. Tabi ki HTTP basliklarini donanim seviyesinde islediginizde nasil bir performans artisi yakalayabileceginizi görmek guzel, eglenceli lakin bir web uygulamasinin toplam performansini belirleyen etkenler arasinda basliklari islemenin rolu sizce ne kadar? Herhangi bir web uygulamasinin bir yukun altindan kalkmasinda basliklarin islenme suresine gelene kadar pek cok baska etkenin incelenmesi gerekecegini dusunuyorum.

Bir de isin su boyutu var: Gunun sonunda bu performansi sunan sistem neredeyse tamamen C ile yazilmis. BU da demek oluyor ki C ile etkilesebilen her dil (etkilesemeyen dil var mi?) ile bu kutuphaneyi kullanip ayni performans sayikarini yakalamak mumkun.

Gunun sonunda yine de eglenceli ve guzel bir deneme olmus, hakkini vermek lazim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Sitesi Performans İyileştirmeleri

muhuk

Yakın zamanda telvee'nin biraz daha hızlı yüklenebilmesi için django_compressor kullanarak ve arkaplan resimlerini düzenleyerek iyileştirmeler yaptım. İşin güzel yanı bunları gerçekleştirirken geliştirme ortamında veya tasarımda köklü değişiklikler yapmamın gerekmemesiydi. Detaylardan aşağıda bahsedeceğim. Daha önce konunun teorik kısmına kısaca değinmek istiyorum.

PISI Geliştirme Deposu

exa

PISI'nın yeniden canlandırılan geliştirilme dalına ait kaynak kodunu github'da bulabilirsiniz. Kaynakların şu andaki revizyonu 1.1_beta12'dir. Bu revizyonu yerel subversion çalışma kopyalarımdan yükledim, Pardus projesindeki en son idare ettiğim geliştirme dalı deposuna aittir. Dalla ilgili bilgileri aşağıda kendiniz görebilirsiniz.

$ svn info . Path: . Working Copy Root Path:...

Progressive Web App Dünyasına Giriş: Manifest

butch

Progressive Web App (PWA), Google'ın günümüz web uygulamalarının iyi birer mobil uygulamaya dönüşebilmesi için önerdiği özellikler çerçevesinde ortaya çıkan bir kavram. Tarihsel olarak Responsive Web'den sonra ortaya çıkan gelişme olarak anılacak ve görünen o ki web dünyasında bir büyük değişime daha tanıklık etmemize sebep olacak.

Bir PWA'nın temelde sahip olması gereken özellikler...

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #3

Zakkum

Bu yazıdaki değerlendirme ölçütlerinin en başında “güvenlik” geliyor, işlevsellik ve kalite ise daha sonra ama elbette önemliler. Kullanıcı bilgileri üzerinden para kazanma, gözetleme ve kötüye kullanma mekanizması olduğu sürece değerlendirme açısından güvenliği her zaman ilk sıraya koymak durumundayız. Güvenli derken neyi kastediyoruz, bunu açmamız şart.

Yalnızca anında mesajlaşma için değil...

Django Girls etkinliklerinden öğrendiklerimiz

elifkus

Kodlama saati yazısını görünce ben de Django Girls’ü ve İstanbul’daki etkinliklerimizden ve öğrendiklerimizden bahsedeyim dedim.

Amerika’da ve Dünya’da yazılımcıların kadın oranını arttırmak için birçok organizasyon ve etkinlik var. Django Girls, bunlardan biri. Ola Sitarska and Ola Sendecka adında iki Polonyalı kadın yazılımcı tarafından başlatılmış, 1 veya 2 günlük bir programlama etkinliği....