Ruby on Rails ve RoR Kitabı: 2006 Jolt Birincisi!

0
anonim
16. Jolt ödüllerinde, Rails 1.0, web geliştirme araçları kategorisinde; Agile Web Development with Rails kitabı da en iyi teknik kitap kategorisinde birinci oldular.

Rails 1.0, yarıştığı kategorideki JBoss 4.x, Backbase, Coldfusion ve Zend Studio gibi güçlü rakiplerine rağmen birinci olmayı başarırken; "Agile Web Development with Rails" kitabının kategorisinde Practical Common Lisp, Wicked Cool Java gibi kitaplar bulunuyordu.
CMP Media gibi ciddi bir kuruluşun verdiği Jolt ödüllerine yazılım endüstrisinin Oscar'ı veya Grammy'si benzetmesi yapılıyor.

Kaynak: http://www.loudthinking.com/arc/000573.html

İlgili Yazılar

Symbian OS için Ruby, Symbian Tarafından Yayımlandı

anonim

Symbian firması Symbian OS için kendi hazırladığı Ruby implementasyonunu yayımladı.
Bu uygulamanın ilginç tarafı Symbian'ın kendi inisiyatifi ile hazırlanmış olması. Ruby'nin yaygınlaştığının ve değerinin daha iyi anlaşılmakta olduğunun bir göstergesi olarak algılanabileceği gibi Ruby denince akla sadece Rails ve Web programlama gelmesinin yanlış olacağına dair de örnek teşkil ediyor.

Haber kaynağı: PINguAR

Rehber: ActiveRecord modellerini projeler arası paylaştırmak

murat

Günümüzde microservis, dağıtık uygulamalar.. vs popüler olmaktan ziyade, otomatik ölçeklenen uygulamalar geliştirmek için gerekli bir yaklaşım halini aldı. Geliştirdiğimiz uygulamanın farklı görevleri olan kısımlarını farklı uygulamalar olarak dağıtabilmek için projeleri bölmeye başladık. Ben de böyle bir ihtiyaçtan yola çıkıp kompleks bir yapısı olan ve refactor gerektiren bir rails...

Pilli Network: RoR ile Koşuyor

postexitus

Türkiye'nin en eski ve en büyük bloglarından hafif.org ve bildirgec.org yanlarına 3ayak.org ve zamazing.org'u da alarak, Türkiye'nin ilk gelir paylaşımlı blog ağı olan pilli network'ü oluşturdular. Bunun fazlamesai.net ahalisini ilgilendiren tarafıysa tüm altyapının Ruby On Rails ile yazılmış olması.

Google Sonunda Ruby'yi de Kutsadı

anonim

Favori arama motorumuz Google'ın çıkardığı SketchUp isimli üç boyutlu modelleme yazılımı betik dili olarak Ruby'yi kullanıyor.

IBM'den Ruby'ye destek

anonim

IBM, Rails ile DB2 veritabanı kullanacak gelişticiler için özel bir araç seti hazırlamış.

IBM gibi önemli bir firma Ruby on Rails'i kendi ürünü için desteklerken hala kafasını kuma gömen kaldıysa onlar için uyanmanın vakti gelmiş demektir ;)