SFTP chroot için mini nasıl belgesi

0
conan
Amaç:
Bilgilerin şifreli olarak transfer edileceği bir sftp sunucusu yaratmak.

İhtiyaçlar:
SFTP kullanıcılarını işletim sistemi dosyalarından uzak tutmak. Bağlantıları için kendilerine özel bir chroot yaratmak.
SFTP kullanıcılarının sunucuya ssh üzerinden ulaşımını engellemek.
Becerebilirsek aynı servisi normal sistem yönetimi işlerinde de kullanabilecek şekilde ayarlamak.

Çözüm:
OpenSSH kaynak kodu içerisindeki sftp-server.c dosyasını yamamak ve kullanıcıları sınırlandıran bir kabuk yaratmak.

Nasıl?

Görüşler

0
sundance
Conan biraderim ellerine sağlık bu güzel havtu için.
0
Nightwalker
Daha bu sabah acaba sftp yi chroot'da nasıl çalıştırırım diye düşünüyordum. Hatta bu konuda belge de yoktur. En iyisi kullanıcılarıma ftp erişimi vermiyim vs... gibi düşünceler aklımdan geçerken... her neyse sözü fazla uzatmayayım eline sağlık ve teşekkürler.
0
Nightwalker
How to dökümanını uyguladım, sistemimde kurulu openssh ı (fedor core 1) başarıyla patchledim ancak sftp ile bağlandığımda password u soruyor, bunu yazıp enter a bastığımda connection closed diyor. Ne yapabilirim ?
0
Nightwalker
Sorunu çözdüm. Eğer 6. adımda
# cp /usr/libexec/openssh/sftp-server /usr/libexec/openssh/sftp-server.original
# cp /untar/yapilan/dizin/openssh-3.8p1/sftp-server /usr/libexec/openssh/sftp-server

işlemlerini yaptıysanız ardından

chmod +s /usr/libexec/openssh/sftp-server

yapılması gerekiyor. Bunu dökümana eklemek iyi olur ( orjinal dökümanda var ). Eline sağlık.
0
conan
Tam sana email atiyordum ki bu ikinci yorumunu gordum :) Ben dokumanda da belirttigim gibi dagitimin openssh'ini patchlemedigim icin SUID yapma adimini atlamisim. Farkettigin icin tesekkurler. Dokumanda gerekli degisikligi yaptim ;)
0
roktas
Ellerine sağlık, gayet faydalı bir yazı olmuş. Apache ve SFTP'yi kafese koyduk, bakalım sırada ne var? :-)
0
conan
linux.org.tr GSULinux'u subdomain listesinden cikarttigi icin bu dokumanin da linki: http://gsulinux.org/~conan/sftp-nasil.html
seklinde degismistir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dopdolu ve Türkçe GNU/Linux Dergisi

FZ

LinuxFocus'un ilk sayısı Kasım 1997´de çıktı. LinuxFocus, İngilizce konuşulmayan ülkerdeki Linux hayranlarının elinde, Linux ile ilgili yazılı kaynakların ve onlar için desteğinin pek olmadığının anlaşılması üzere, Miguel Angel Sepulveda ve arkadaşları tarafından başlatılmıştır.

Derginin Kasım -Aralık 2003 sayısındaki konulardan birkaç örnek vermek gerekirse: GIMP: Kendi fırçalarınızı oluşturun, Blender ile 3D: Bir oda dolusu oyuncak, Çokluişlem programlama - Mesaj kuyrukları (3), Linux ile sıcaklık izleme

Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları

hcg

Richard Stallman'ın denemelerinden oluşan Free Software, Free Society: Selected Essays of Richard M. Stallman adlı kitabın çevirisi olan "Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları" adlı kitap TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından yayınlandı.

Buffer Overflows

anonim

Buffer overflowlar hakkında güzel bir döküman uzun olmakla beraber sıkılmayacağınızı tahmin ediyorum :)

http://www.enseirb.fr/~glaume/bof/report.html

Qooxdoo JavaScript / AJAX Framework İle Merhaba Dünya'dan Biraz Öteye

muhuk

Aşağıdaki eğitsel burada yayınlanan (İngilizce) aslından çeviridir. Gerek benim yeteneksizliğim gerekse Türkçe'nin bilişim terimleri konusunda zayıf olması sebebiyle kötü bir çeviri olmuştur. Çeviri için özür diliyor ve mümkünse aslını okumanızı rica ediyorum.

Qooxdoo özellikle masaüstü benzeri GKA'lar yaratmakta kuvvetli bir AJAX çatısı. Tkinter veya GTK gibi, ama daha çok swing'e benziyor. İyi hazırlanmış belgeler ve temiz bir API ile geliyor. Yapılandırma ve ilklendirme için küçük bir Python programı var. Çok geniş bir kütüphaneye sahip olduğu için geliştirme sürecinde kısmen derlenmiş kaynak üzerinde çalışıp, bitirdiğinizde yine bu programı kullanıp tek (aslında iki, bir de yükleyici oluşturuyor), az yer kaplayan bir dosya oluşturabilirsiniz.

Matematik Dünyası dergisi

anonim

Sayın Meslektaşlarım,

Türk Matematik Derneği’nin on iki yıldan beri çıkarmakta olduğu Matematik Dünyası dergisinin tüm sorumluluğunu 2003 başından itibaren üstlendim. Dergi tepeden tırnağa değişti. Diliyle, biçemiyle, biçimiyle, konularıyla, derinliğiyle, her şeyiyle son derece heyecanlı ve albenili bir dergi oldu. Ilk iki sayımız çıktı ve çok beğeni topladı, çok övgü aldı. Üçüncü sayımız da pek yakında çıkacak.

Okur kitlemizi lise ve üniversite öğrencileri olarak belirledik. Ancak matematiğin evrenselliği sayesinde, profesyonel matematikçilerin de ilgiyle okuduğu bir dergi ortaya çıktı.