Skype'ye Bir Rakip Daha: OpenWengo

0
Soulblighter
Daha önce FM'de Skype'ye rakip: Gizmo Projesi başlıklı haberde Gizmo Projesi'nden bahsedilmişti. Şimdi açık kaynak bir alternatif daha var: OpenWengo
Açık kaynak olmasıyla diğerlerinden ayrılan OpenWengo'nun kaynağı GPL lisansı altında sunuluyor.

OpenWengo ücretsiz olarak bilgisayardan bilgisayara sesli, görüntülü ve yazışmalı görüşme yazılmasını sağlıyor.

OpenWengo'nun geliştirme aşamasında kullanılan araçlar ise C++, gcc 3.3 ve Visual C++ 7.1. Ayrıca görsel öğeler için Qt 4.0 ve GTK+ kütüphaneleri kullanılmış.

Görüşler

0
sefalet

kablosuz ağ üzerinden ses iletimi olmuyor diye biliyorum halen geçerli mi bilen var mı?
0
Soulblighter
http://www.infoworld.com/article/03/09/12/36FEvowlan_1.html

Bu adreste bununla ilgili bir makale var. Sanırım senin sorunun cevabı burada mevcut.
0
sefalet
adres için teşekkürler.Ama şu an mevcut kablosuz iletişimin işleyişini düşününce neden şimdilik olmuyor sınırlı bilgim ile anlayamadım.Güvenlik konusu da ilginç daha önce bir teknolojinin piyasaya sürülmesinde güvenlik endişeleri yüzünden tereddüt edildiğini hatırlamıyorum.
0
simplex
Bilginize,
Including VoIP over WLAN in a Seamless Next-Generation Wireless Environment VoIP over WLAN

cumhur
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Video4Skype

anonim

İnternet üzerinden sesli görüşme yapmak konusunda ses kalitesiyle bir devrim yaratan Skype herkesin malumu... Ancak siz de benim gibi "Yahoo Messanger"dan görüntü iletip Skype ile ses bağlantısı kurmakla uğraşıyorsanız bu yazılım tam size göre. Buradan ulaşabileceğiniz yazılım şu anda parasız indirilebiliyor.

Matematik ve programlama gerçek hayatta ne işe yarar:emeksensin.com ve rengarenk

FZ

Emeksensin.com'da en son yaptığımız yeniliğin adı Rengarenk. Rengarenk özelliği ile eserleri renklerine göre arayabiliyorsunuz. Buradan deneyip görebilirisiniz: http://www.emeksensin.com/rengarenk. Renk arama özelliği dünyada az sitede görebildiğimiz bir özellik çünkü bunu yapabilmek için bazı zor problemleri çözmek gerekiyor. İlk problem eserin resmindeki binlerce renkten önemlilerini seçmek. Bunu yapan birçok görüntü işleme algoritması var. Biz OpenCV kütüphanesini kullanarak bir gerçekleme yaptık.

Bilgisayar Sektöründe Yazılım Seferberliği

Nightwalker

2000 Yılında Kurulan Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği, (TBMPO), bilgisayar sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak adına çeşitli eğitim faaliyetleri organize etmektedir. Bu çalışmaların en başında KOSGEB' le oluşturulan stratejik bir ortaklığın sonucu olarak başlatılan YAZILIM SEFERBERLİĞİ dir. Müracaat eden firmalar şu an KOSGEB'in 38 tane teşvik ve hibe imkanlarından yararlanma fırsatı bulacaklardır.

Windows'tan Linux'a Geçiş: OpenMoveOver

Soulblighter

Resolvo Systems Windows'tan Linux'a geçiş aracı MoveOver'ın ücretsiz ve açık kaynak sürümünü çıkardı. OpenMoveOver ile Windows oramınızı Linux'a taşımak geçiş yapmak sadece 2 basit adımda gerçekleştiriliyor.

Flash 10 son beta versiyonu (Astro) yeni linux özellikleriyle birlikte çıktı

ersin2k

Geçtiğimiz ay Adobe Flash Player in 10ncu sürümü Windows yanında Mac OS X ve Linux için aynı anda yayınlandı. Bu beta sürümü yeni 3D efektler, geliştirilmiş metin düzeni, geliştirimiş API ve görsel performans güçlendirmeleri eklemişti. Bugün Adobe Flash player 10 için yeni bir beta daha çıkarttı.ASTRO adlı bu versiyonda linux için penceresiz "wmode" , web kameraları için Video4Linux 2 (V4L2) desteği, yeni dil desteği (Türkçe artık var), arttırılmış hız ve güçlendirilmiş stabilite sunuyor. Ancak henüz 64 bit versiyonu yok.