Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

0
Challenger
Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.
sun

Görüşler

0
FZ
Ben olsam 2.6.7 milyon $ para talep ederdim bugünlerde ;-)
0
sundance
2.6.7 Milyar $ demek istedin sanırım ;)
0
Challenger
Ehem! Sayılarla ilgili probleminiz var galiba! Sanırım 2.67 milyar $ demek istediniz.
0
FZ
Sayı değil, espri, bkz. kernel.org ;-)
0
Challenger
Zaten bu da bir espriydi.
0
FZ
Aha, oltaya geldik ha! :o

:)
0
conan
Come fishy fishy fishy :)
0
FZ
conan arkadaşım sen e-postalarını okumuyor musun, çok mu meşgulsün yoksa adresin mi değişti? Ortak bir tanıdığımız var imiş, onunla ilgili bir şeyler yazmıştım, eline ulaştı mı?

Kestane kebap acele cevap :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun´dan x86 itirafı

anonim

SUN'in önemli isimlerinden Jonathan Schwartz Solaris x86 işletim sistemini yeterince desteklemediklerini, böylece Linux´tan daha yetkin olmalarina rağmen x86 mimarisi arenasında meydanı Linux'a bıraktıklarını söylemiş.

http://www.theregister.co.uk/content/53/32880.html

İmla Kılavuzuna 800.000$

FZ

Son habere göre, Sun Microsystems, Franklin Electronic Publishers'ın geliştirdiği imla kontrol ve tireleme yazılımını 800.000$ vererek lisansladı. Yazılımın StarOffice'in ileriki sürümlerinde kullanılması planlanıyor.

Söz konusu yazılım 36 dilde çalışıyor ve eşanlamlılar sözlüğü de içeriyor. Yazılım lisansını satın alan diğer firmalar arasında Adobe Systems de var.

Sun'dan Açık Kodlu Java Uygulama Sunucusu

tongucyumruk

EWeek'te çıkan bir habere göre Sun Microsystems'ın başkanı Jonathan Schwartz, 10000 Java geliştiricisinin katıldığı JavaOne konferansında bugüne kadar kapalı olan Sun'ın Java Application Server Platform Edition adlı Java 5 Enterprise Edition gerçeklemesinin kaynak kodlarının CDDL lisansı ile açılacağını duyurdu. Sözlerine bu hareketin Sun'ın Java'ya ilişkin tüm ürünlerinin kodunun açılması yönündeki ilk adım olduğunu söyleyerek devam eden Schwartz'ın sözlerini başkan yardımcısı John Loiacono bu yöndeki hareketlerinin sebebinin Java platformunun gelişimine yön verecek bir topluluk oluşturmak olduğunu söyleyerek tamamladı.

Solaris İşletim Sisteminin Kaynak Kodları Açıldı

FZ

Sun Microsystems, dün (14 Haziran 2005) meşhur UNIX tabanlı işletim sistemi Solaris'in kaynak kodunu kamuya açtığını duyurdu.

Kutlamalara Sun Microsystems şirket blogu.na yazan mühendisler ve takipçiler de katılmış durumda (mesela Nils Nieuwejaar, madem kodlar açıldı biraz da işin teorisini anlatalım deyip çekirdeğin sanal adres alanı düzenlemesinden bahsediyor blogunda).

Proje ile ilgili özet bilgiye buradan erişmek mümkün.

IBM, Solaris'e Destek Verecek

baRRacuda

Sun Microsystems' ın CEO'su Jonathan Schwartz'ın, blogunda belirtiği üzere; IBM, IBM donanımı üzerinde Solaris'e destek verecek.