SUN ve Bill Gates'den bedava donanım!

0
yuxel
Sun'dan Jonathan Schwartz, donanımın ilerde bir gün bedava olacağını ve insanların sadece yazılım lisans/bağışlarına ücret ödeyeceklerini söylüyor.
Schwartz bu konuda yalnız değil.

Bir süre önce Microsoft'tan Bill Gates de benzer bir açıklama yapmıştı. Bill Gates'e göre, on yıla kadar donanım bedava olabilecek. Gates ayrıca bu bedava donanımların, gerkçek ses ve el yazısı tanıma fonkisyonlarını da içereceğini bildiriyor.
İlgili bağlantılar:
Slashdot Slashdot 2
Routers
Sun'dan bahsetmişken bir de Sun JAVA Masaüstü Sistemi 2'nin Linux.com incelemesinin bağlantısını da verelim: Linux.com
sun

Görüşler

0
larweda
Donanım fiyatları bu hızla düşmeye devam ederse - ki edecek gibi görünüyor - o gün geldiğ zaman ben bedava donanım alacam diye microsoft'a veya sun'a yazılım lisansı ya da bağışı (!!!) ödeyeceğime 3 kuruşa adam gibi donanım alır üzerinde özgür birşeyler koşturmayı tercih ederim. Değil mi ama? Hem donanım ucuzlamış olacak, hem de özgür yazılım alternatifim olacak, ben de gidecem Sun ya da M$ sistem alacağım. Pöh!
0
e2e
Al benden de o kadar! Ama ya, "ucuzlamış donanım"ı bırak, bağımsız donanım bulamazsak?! Acaba "Özgür Donanım Hareketi" başlatabilecek birileri de çıkar mı?
0
sametc
galiba bunlar TCPA cipli donanımların bedava verilmesinden bahsediyor...

alın bedava ama bir şartla takip edicez sizi diyecekler yoook oyle hemen TCPA ya karsı cıkılmalı ve ozgur donanım hareketi baslamalı

SESSİZ toplum kandırılmaya muthac bence..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Microsystems ZFS'i de açtı

tongucyumruk

Sun Microsystems uzun zamandır bahsedilen dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS'in kodunu CDDL lisansı altında açtı. Birkaç saat önce OpenSolaris Build 27 ile duyurulan dosya sistemi özellikle 24 saat kesintisiz çalışması gereken sunucularda hayatı kolaylaştıracak birçok özellik barındırıyor. ZFS ile ilgili OpenSolaris sayfasına buradan, ZFS'in özelliklerini sergileyen bir screencast'e buradan, ZFS kaynak kodunu ve mimarisini tanıtan bir tura ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önce Solaris, sonra DTrace, şimdi ZFS... Sun gitgide açılıyor ama gözler hala özgür bir Java arıyor...

UNIX sunucu pazarının lideri Sun

sametc

Gartner Dataquest’in yayınladığı Dünya Sunucu Veritabanı Raporu’na göre Sun Microsystems, dünyadaki UNIX sunucu platform satıcıları arasında hem gelir hem de pazara sunulan adet bazında lider. Bu yılın ikinci üç aylık dönemini kapsayan rapora göre Sun, ayrıca tüm işletim sistemlerini kapsayan sunucu gelirlerinde de üçüncü sırada yer alıyor.

http://www.ntvmsnbc.com

$1200 borç verecek var mı Sun alacağım da :)

sundance

Sunucu piyasasında önde gelen firmalardan olan SUN, sonunda desktop`a da el attı. Hem de ne el atmak...
YAHOO`da yeralan habere göre Sun tafından masaüstü hedef alınarak üretilen Blade 100 şu özelliklere sahip
-Ultra Sparc II 500 Mhz 64Bit CPU
-128Mb Ram
-15Gb Harddisk
-Firewire, 4 USB port ve 10/100 ethernet
Ve 17 inch monitörlü Türkiye satış fiyatı (tahmini) $1200
Dahası SunPCI-2 coprocessor ile Windows`da çalıştırabiliyor

OpenSolaris İlk Meyvelerini Veriyor

vst

Schillix ismiyle duyurulan OpenSolaris tabanlı ilk dağıtım ve aynı zamanda LiveCD, OpenSolaris'in halka açılmasından sadece 3 gün sonra duyuruldu. Boot yöneticisinden itibaren "30" saniye sonra çok kullanıcılı giriş arabirimine varabilen hızlı bir dağıtım olarak lanse edilen işletim sistemi, aynı zamanda bir çok özgür yazılımı da içerisinde barındırıyor.

Open BSD vs. Sun Microsystems´ Openness :)

sundance

Open BSD kurucusu Theo de Raadt, 2002 kasımında Open BSD mail listi yardıma çağırdı. Konu ilginç, üstad Sun´ın Ultra Sparc III işlemcisinin özellikleri hakkında kayda değer bir dökümana ulaşamamaktan şikayetçiydi. Ultra Sparc III, Sun ailesinin üçüncü nesil 64 bit RISC işlemcisi. Open BSD ise şu ana kadar güvenliğe verdiği önem ve bir çok mimaride gayet iyi çalışması ile ünlü Unix dağıtımı.

İşin ilginç yanı, SUN gibi Açık Sistemler konusunda her zaman bayraktarlık yapmış bir firmanın, resmen belirtmese de işlemci özelliklerini saklamaya çalışması. Sanırız Serbest Yazılım modelinin ne kadar vazgeçilmez olduğunu açıklamak için bu olay kadar iyisini bulamayız...