Tren gelir hoş gelir...

0
butch
Trendeyiz Ankara'ya doğru. Malum yarın 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansına katılacağız. Yanımızda bir Laptop'ımız ve bir de gprs destekli bir cep telefonumuz var. Eskişehir dolaylarından geçerken dedik ki şu gprs teknolojisinin güzelliklerinden dostlarımıza bahsedelim.
Bir kaç saatimizi yemek vagonunda sörf yaparak geçirdik. Yarın için son hazırlıklarımızı yaptık. Ama az önce bizi kovdular (aslında şarj da bitiyo). Bir kaç bölge dışında hattımız hiç kesilmedi ve 56K bir modemle başabaş bir hızla ulaşabiliyoruz internete. Herkes horluyor, bizim fazlamesai'miz tuttu yine.

Çok ucuz olacağı söyleniyor ama gerçeği fatura gelince göreceğiz. Bir daha ki tren yolculuğunda tavla oynamayı tercih edebiliriz.

İyi geceler hepinize. Yarın ODTÜ'dekilerle görüşürüz...

Görüşler

0
anonim
Gerçekten bravo birkez daha fazla mesai yaptığınızı kanıtlamış oldunuz.Saat 4:00 sahur için kalktım uykulu uykulu bilgisayarı açtım nete bağlantım şu fazlamesaiye bi göz atiim dedim ne göriim saat 3:19 da güncellenmiş şu gprs teknolojisi ne kadar güzel bir nimettir yawff
0
anonim
ayni trende, wap uyumlu bir cep tel ve laptop kullanaraktan 9600 bps ve zirt pirt kesilerek 1 senedir ayni yollarda surunuyorum. demek gprs az kesintili 56kpbs sagliyor ve de oldukca ucuz oldugu soyleniyor ha, helal valla, fatura geldiginde de sonucu yazarsaniz memnun olacagim,
0
anonim
su gprs olayini biraz daha acarsaniz iyi olur sanirim
nedir, ne degildir nerede ne sekilde kulanilir yada bunlari anlatmak yerine anlatan bir kaynagi gostermekde o kadar tembellik olmaz sanirim...
0
anonim
Bide ODTÜ'dekilerle görüşebilseydiniz daha iyi olurdu tabii 3 dinleyici 3 konuşmacı çift kale maçtan başka şeylerde yapabilirdik...
0
fevka
bencede hoş gelir ama sormak istediğim bişey var

bir bilgisyar üzerinde 2 telefonla birlikte
gprs bağlantısı yapmak mümkünmü ?

malum hızzzzzzzzzzzzz.....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Khan Academy

Tarık

Matematik, fizik, biyoloji ve daha bir çok bilim dalına ait onlarca konuyu oturduğunuz yerden ve bedavadan öğrenmek ister misiniz? Üstelik bunun için bir internet bağlantısı ve öğrenme şevkinden başka hiç bir şeye gereksinim duymayacaksınız.

Günümüzde Bir Rönesans Adamı (mümkün mü?)

FZ

Öyle bir adam düşünün ki hem matematikle, hem bilgisayar bilimleri ile hem yapay zekâ ile hem mimarlıkla (!) hem müzik besteciliği ile hem ressamlıkla hem heykeltraşlıkla hem de... uff, ben yazarken yoruldum adam uğraşırken yorulmamış galiba.

Profesör Michael Leyton işte böyle bir adam. Profesörün 1987 yılında geliştirmiş olduğu "Process Grammars" teorisi şu anda şekil tanımlamak için radyoloji, bilgisayar, görüntüleri, linguistik, adli tıp, kimyasal süreçler, arkeoloji, vs. alanlarında kullanılıyor. Profesörün teorisi şu probleme dair: Bir şeklin şimdiki durumuna bakarak onun tarihçesini okuyabilir misiniz? Mesela bir tümörün şu anki şekline bakarak hangi aşamalardan geçtiğini nasıl anlarsınız? Ya da bir tasarımın son haline bakarak o tasarımı üretmiş olan şekil dönüşümlerini sayabilir misiniz?

fazlamesai.net'e soralım: Çin Nereye Gidiyor?

anonim

ABD tüm dünyanın nefretini toplayarak yoluna devam eder, AB bir birlik olmaktan daha çok uzak, Rusya hala toparlanmaya çalışır ve Japonya Asya'daki teknoloji liderliğini Tayvan ve benzeri ülkelere bırakmaya başlamışken düne kadar insan hakları ihlalleri ve ucuz malları ile gündeme gelen bir süper güçün ayak sesleri artık çok net duyuluyor. Bu girizgahı bana yazdıran sebeplere gelince...

Kolları sıvadık - 1: Her eve VectorLinux!

sundance

Linux şöyle iyi, böyle iyi, şöyle güvenilir, böyle verimli vs. vs. Laf laf laf... Bu sefer dedik ki biraz daha ileriye gidelim ve bakalım bu dediklerimiz ne kadar doğru, Linux ne kadar keyifli, işe yarar bir şey, masaüstünde devamlı çakılıp duran pencerelerimizle nasıl yapsak da karşılaştırsak ve bu projeye için kolları sıvadık

Proje basitçe şu, biz Fazlamesai ekibi olarak, yeni başlayan kullanıcıları baz alarak, evinizde, işyerinizde herhangibir makinanıza, adım adım nasıl Linux kurabilirsiniz, bunu anlatacağız ve her adımda karşılaşılabilen problemleri, bunların çözümlerini burada açtığımız bir forumdan sizlerle paylaşacağız. Ne dersiniz, var mısınız Linux kurmaya ?

Neden Ordu Parası ile Araştırma Yapılmaz?

FZ

Benjamin Kuipers, MIT'de, Tufts'ta ve University of Texas'ta çalışmış, AAAI ve IEEE üyesi bir bilgisayar bilimleri profesörü. Uzmanlık alanları arasında yapay zekâ, bilişsel haritalar, kalitatif simülasyon gibi konular mevcut.

Kuipers, Why don't I take military funding? (Neden askeri fonlardan faydalanmıyorum?) başlıklı yazısında araştırma ödenekleri söz konusu olduğunda neden kesinlikle askeri araştırmalardan yahut ordu tarafından desteklenen kurumların araştırmalarından ve paralarından uzak durduğunu anlatıyor.