trLFS açıldı... (Linux From Scratch)

0
Armish
LFS (Linux From Scratch) yani sıfırdan Linux adlı kendi Linux'unu kendin yap adlı projenin kitabının Türkçe ye çevirisi tamamlandı. Bu yeni projenin adı trLFS ve proje sayfası http://lfs.geleceklinux.org. . İlgilenenlere...

Görüşler

0
conan
Bu projenin Turkce'ye cevrilmesi kadar hosuma gidebilecek ikinci bir sey dusunmuyorum! Elinize saglik! SUPER BIR CALISMA!
0
FZ
Emeğe saygı, daima! Emeği geçen herkesin eline sağlık! Teşekkürler!
0
anonim
e hadi o zaman başlayalım
0
Armish
Ovguler icin tesekkurler... Umarim birilerine yardimci olur...
--
Armish
http://linux-sevenler.de
htttp://lfs.geleceklinux.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kodlu Özgür Yazılım: Minik Bir Vaka Analizi

FZ

Kısa bir süre önce FM kurucu editörlerinden sundance bana FeatherLinux (kuştüyü linux :-P ) isimli çok hafif ve bir mini CD´ ye sığabilen bir GNU/Linux dağıtımından bahsetti. Söz konusu dağıtım Debian GNU/Linux ve Knoppix dağıtımlarından yola çıkarak hazırlanmış epey pratik bir şeydi.

Dağıtımı olabildiğince küçültmek için dokümantasyon çıkarılmıştı, yani man sayfaları CD´de mevcut değildi. sundance ile bunu tartışırken aklıma şöyle bir şey geldi: Eğer bu CD ile boot ettiğim bilgisayarın Internet bağlantısı varsa neden komut satırından alışık olduğum şekilde man sayfalarına erişmeyeyim? ``Aaa iyi fikir yaa!´´ şeklinde karşılıklı mesajlaşmadan sonrası açık kodlu özgür yazılım dünyasında insanların pratik problemlere pratik çözümleri nasıl geliştirdiklerine dair güzel bir vaka analizi (mini case study) olarak okunabilir.

fazlamesai.net'e soralım: Özgür yazılım için neden GNU/Linux?

numb

Öncelikle, makalenin orjinali için buraya göz atabilirsiniz.

Makalede genel olarak birçok önemli özgür yazılımın [1] Microsoft Windows versiyonları da olduğundan ve ne yazık ki bunları MS Windows üzerinde konfigüre etmenin ve kurmanın çok çok daha kolay olduğundan bahsedilmiş.

Modern İnsan ?= Örgütlü İnsan

FZ

Modern insan örgütlü insandır derler. Peki ya modern bilgisayarcı? Yerli ve yabancı, üye olabileceğimiz önemli bilgisayar organizasyonlarından haberdar mıyız? Tek başımıza yapabileceğimizden çok daha fazlasını bu organizasyonların bünyesinde çalışarak gerçekleştiremez miyiz? Profesyonel ya da amatör bilgisayarcılar olarak bu organizasyonlardan faydalanamaz mıyız? Bu ve benzeri soruların cevapları eminim kişiden kişiye değişecektir ancak benim niyetim derin felsefi tartışmalara girmek değil, önemli olduğunu düşündüğüm birkaç yerli ve yabancı kurumun üyeliğe dair adreslerini sizinle paylaşmak.

Yıl 2031 kamu-net üst kurulu dördüncü kez toplandı :-)

musshani

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin eAvrupa+ girişiminde yeralabilmesi için başlatılan eTürkiye eylem planı ve yapılanmasının sahibi, Kamu-Net Üst Kurulu toplantısında yine saptanamadı.

Kurulduğu 1998 yılından beri geçtiğimiz hafta üçüncü kez toplanabilen Kamu-Net Üst Kurulu eTürkiye eylem planında alacağı görevin ne olması gerektiğine bu hafta yapılacak yeni bir toplantıyla karar verecek.

Fazlamesai çözümleri!

anonim

Devamlı FM aşağı FM yukarı bahsediyoruz, peki bu güne kadar gerçek fazlamesai problemi konusunda ne yaptık? Bilirsiniz canım hani şu Ben 40 yaşına kadar cumartesi neymiş pazarları bile çalıştım. veya Ne fazlamesaisi iş bitene kadar çalışacaksınız o kadar? ya da Patrondan önce işten çıkan arkaşı kovmaaak istiyorum yaklaşımları konusunda bir okurumuz bazı yapıcı öneriler getirmiş:

1. Hayır demeyi öğreniniz
2. Hayır demeyi öğreniniz
3. Hayır demeyi öğreniniz
4. Sitede java mı yoksa .net mi iyi tartışmak yerine, patronlara karşı nasıl etkili biçimde organize olunur ve karşı konulabilir onu tartışınız.